Nors Ąžuolas – šmaikštus ir stilingas vaikinas, ilgai siekęs ir šiuo metu siekiantis savo tikslų, vis tik likimas jam nepagailėjo ir iššūkių.

„Į šį pasaulį atėjau 3 mėnesiais anksčiau – svėriau vos 600 gramų. Matyt, norėjau labai greitai išvysti gyvenimą, gyventi ir išgyventi, – šypteli Ąžuolas. – Iš pradžių gydytojai teigė, kad tai yra neįmanoma misija ir labai mažai šansų išgyventi. Dėka pastangų, tikėjimo ir meilės man, aš išgyvenau.”

Tačiau tuo iššūkiai nesibaigė – kiek vėliau vaikino tėvai pastebėjo, kad jis turi klausos sutrikimą. Šiandien Ąžuolas jau įprato gyventi nuolat nešiodamas klausos aparatus ir teigia, kad kartais ši negalia tampa didžiuliu privalumu.

„Ne kiekvienas žmogus turi labai gerus klausos aparatus ar gali leisti sau juos įsigyti, nors yra be galo daug talentingų žmonių, kurie negirdi ir negali visapusiškai intergruotis į visuomenę bei būti suprasti. Tačiau šiandien esu dėkingas Dievui ir savo tėvams už suteiktą galimybę gerai girdėti su klausos aparatais, kurių kaina siekia 5000 eurų. Visada stengiuosi į viską žvelgti pozityviai ir paversti savo negalią į galią, – sako Ą. Misiukevičius. – Išsijungi klausos aparatus ir ramiai sau gyveni, nieko aplink negirdėdamas.”

Tiesa, po kurio laiko Ąžuolo tėvai išsiskyrė, o plaukų stilistas neslepia augęs su mama – su tėčiu kurį laiką ryšys buvo visiškai nutrūkęs.

„Bet tėviška meilė nugalėjo. Dabar su tėčiu mes esame geriausi draugai“, – „Delfi“ teigia pašnekovas.

Ne tik šie, bet ir kiti gyvenime nutikę įvykiai šiandien Ąžuolui suteikia stiprybės – nors jaunas vaikinas vis dar kartais palūžta, vis tik dažniausiai išlieka pozityvus ir nesižvalgo atgal.

„Kartais būnu stiprus, o kartais aš tiesiog noriu verkti į pagalvę, nes gyvenimas būna visoks. Susiduriu su piktais žmonėmis, kurie nesupranta paprasčiausio dalyko, ką reiškia negirdėti. Bet stiprėju su metais ir gyvenimo patirtimi. Dabar, aišku, galėčiau labai stipriai nusikeikti, tačiau noriu palinkėti tokiems žmonėms būti tarp pozityvių žmonių, kurie palaikytų, suprastų, nekaltintų ir vestų tik į priekį”, – sako vaikinas.

Dar vaikystėje Ąžuolas suprato, kad mada ir stilius jam – labai artimos sritys. Baigęs mokyklą vaikinas kryptingai pasirinko studijas, o dabar dirba darbą, kuris jam labai patinka.

„Būdamas dar vaiku, nemokėdamas aiškiai ir rišliai kalbėti, aš jau turėjau tvirtą nuomonę apie madą, stilių, spalvas. Savo vaikiška kalba prieidavau prie mamos ir rodydavau pirštu į rūbą, aiškindavau, kad jai tai tiks. Vėliau, jau po mokyklos baigimo, gyvenau Londone – buvau pasirinkęs mados marketingo specialybę, – teigia plaukų stilistu dirbantis vyras ir prsipažįsta, kad be to yra baigęs ir makiažo akademiją. – Kažkuriuo momentu supratau, kad noriu kurti ne tik makiažus, bet ir dirbti su plaukais, lepinti moteris, suteikti joms pasitikėjimą.”

Ąžuolas ne tik gražina kitas moteris, bet nevengia grožio procedūrų ir pats – keičia šukuoseną, visai neseniai jam atlikta ilgalaikė antakių ryškinimo procedūra.

„Gyvename laisvoje Lietuvoje, tai kiekvienas darome tai, kas mums tinka, patinka. Džiaugiuosi, kad turiu stiliaus pojūti. Pavyzdžiui, antakiai paryškina veido bruožus, o keisti šukuosenas yra nuostabus dalykas, tai atskleidžia tam tikrus mūsų gyvenimo laikotarpius. Tiesa, dabar labai laukiu, kai nuims breketus – su jais praėjau ilgą ir skausmingą kelią, – sako vaikinas. Tiesa, Ą. Misiukevičius neslepia sulaukiantis ir kritikos bei komentarų. – Lietuva yra tikrai nuostabi šalis, kiekvienoje šalyje yra pliusų ir minusų , bet smerkia, tie kurie gyvena nuobodų gyvenimą, jie viduje nėra drąsus dėl tam tikrų priežasčių, todėl smerkia tuos, kurie nebijo būti savimi.”

Socialiniame tinkle „Instagram“ kone 40 tūkstančių sekėjų turintis vaikinas reiškiasi gana aktyviai – kone kiekvieną dieną sekėjus džiugina naujomis įžvalgomis, motyvacija, nebijo būti savimi ir kalba atvirai. Šalia Ąžuolo dažnai galima išvysti ir kitą žinomą plaukų stilistą Maksimą Tarelkiną.

„Džiaugiuosi, kad likimas mane suvedė su Maksu. Dirbome viename salone kartu. Supratome, kad mes esame gera komanda, žiūrime viena kryptimi ir siekiame tu pačių tikslų. Mes papildome vienas kitą, kaip stilistams mums gera rūpintis viena kliente dviese, patarti, koks derinys galėtų tikti, kokią šukuoseną ar aprangos detalę galima priderinti”, – užsimezgusia draugyste su kolega džiaugiasi Ąžuolas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)