Spektakliuose vaidinantis, tinklalaides kuriantis ir beveik tris šimtus tūkstančių sekėjų Instagrame skaičiuojantis Mantas imasi netikėtos veiklos.

„Su bendraminčiais sukūrėme virtualią mokyklą „Digiklasė“, kurioje kiekvienam moksleiviui suteikiame galimybę tobulėti ir siekti geresnių akademinių rezultatų“, – savo startuolį apibrėžė pramogų verslo atstovas.

Pastūmėjo tėviškas rūpestis

Stebint į antrą klasę žengiančią Ceciliją ir paruošiamąją lankantį Pranciškų, aktoriui vis dažniau tenka susidurti su švietimo sistema ir spręsti joje kylančias problemas. Nors sūnus ir dukra dar tik pradinėje mokykloje, komikas į edukaciją žvelgia be humoro.

„Matydamas, kad vaikai savo polėkiu panašūs į mane ir mamą, noriu, kad mokykloje jie išmoktų racionaliai mąstyti ir įgytų stiprius matematikos, fizikos, chemijos pagrindus – tai, kas sunkiausiai sekėsi man“, – savo strategiją dėstė Mantas, abu vaikus vedantis į privačią mokyklą su stipria inžinerine ir technologine pakraipa.

Renginių ir laidų vedėjo galvoje jau kirba mintis ir apie tolimesnį edukacijos etapą –gimnaziją. Anot Manto, tikroji mokykla prasideda ne pirmoje klasėje.

„Viskas įsibėgėja nuo penktos klasės, kai mokytojai nebeateina į klasę, o vaikui tenka pačiam spręsti, kuriuos nepriklausomus įgūdžius ugdys“, – apie baimę keliančią ateitį prisipažino Mantas.

Tačiau virtualią mokyklą kuriantis humoristas įsitikinęs: jei gerai pasiruoši, ateitis neturėtų gąsdinti.

Akis atvėrė ir karantinas

Visą pasaulį palietusi pandemija neaplenkė ir Manto Stonkaus šeimos – karantino metu mokyklą teko improvizuoti namuose.

„Buvo tikrai didelis iššūkis, nes mano pirmokės mokymosi įgūdžiai dar tik formuojasi, ir staiga be jokios mokymo patirties ir metodikos turėjau tapti jos mokytoju“, – sunkų periodą prisimena Mantas.

Tačiau per karantiną mokytojo vaidmenį perėmęs dviejų vaikų tėvas suprato, kokia sudėtinga ši profesija.

„Mokydamas vaiką penkiasdešimt milijonų kartų išgyvenau mokyklos laikus iš mokytojo perspektyvos. Prisiminiau, kokie mes būdavom moksleiviai: neklausėme, rėkavome, išdykavome – atrodo, nekalti vaikiški žaidimai. Tačiau mokytojui tai labai didelis stresas“, – įsitikinęs aktorius, ir teigia neįsivaizduojantis, kaip mokyklose dirbantys žmonės susitvarko su tokiu emociniu ir fiziniu krūviu.

„Lenkiu galvą prieš mokytojus, prisiminęs, su kokiais velniais reikėjo tvarkytis“, – teigia Mantas ir čia pat priduria, kad ir dabar mokykloje niekas nepasikeitė: mokytojams tenka tvarkytis su dideliais vaikų srautais, pamokų metu šalia teorijos dėstymo reikia užsiimti ir įsismaginusių mokinių raminimu, o laiko atsakyti į kiekvieno klausimus lieka visai nedaug.

Siekia padėti ir moksleiviams, ir mokytojams

Darbais apkrautų mokytojų, asmeniško dėmesio stokojančių moksleivių ir kitas mokyklos problemas televizijos laidų vedėjas kartu su broliu Silvestru ir kitais bendraminčiais sprendžia kurdamas virtualios mokyklos startuolį.

„Digiklasės” sistema leidžia mokytojams mokėti didžiausius atlyginimus Lietuvoje, taip į virtualią mokyklą pritraukiant tik motyvuotus savo srities specialistus. „Mūsų biologijos mokytojas yra atradęs 4 virusus, o jo mokinių valstybinio brandos egzamino vidurkis 93%“, – neįtikėtinus faktus vardina žinomas vyras.

Mantas Stonkus ir Digiklasė mokytojai

Virtualioje mokykloje atsisakoma ir tradicinio pamokos formato – čia vyksta kūrybiškos LIVE pamokos, o lentą ir kreidą keičia išmaniosios technologijos, padedančios 8-12 klasių mokiniams lengviau įsisavinti pamokų turinį.

Atvirkščiai nei mokykloje, „Digiklasėje” kiekviena pakelta ranka yra pastebima ir į visų klausimus atsakoma. Startuolių komanda puoselėja ryšį ir nuoširdų rūpestį, o virtualioje mokykloje jaučiama stipri bendruomeniškumo dvasia. „Į mokinio poreikius ne tik įsiklausome, bet ir suteikiame galimybę prisidėti prie sprendimų ir pokyčių”, – naujos mokyklos konceptą apibrėžė Mantas.

Čia pat humoristas paminėjo, jog virtualioje mokykloje aukščiausio lygio akademinis mokomasis turinys yra pasiekiamas vos už 16€ per mėnesį. Mantas pabrėžė ir dar vieną savo startuolio privalumą – „Digiklasė” yra visur, kur yra internetas. Moksleiviai LIVE pamokose gali dalyvauti sėdėdami namuose ant sofos ar senamiesčio kavinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)