Šiais metais žinomas vyras taip pat labdaros aukcionui padovanojo savo meno kūrinį „Lempa“, kurio pradinė kaina aukcione – vos 150 eurų, rašoma pranešime spaudai.

„Lempa - toks daiktas, kuris šviečia ir apšviečia. Bet kiekviena lempa nori būti šviesiausia ir rodyti kelią. Kad ir kaip akintų didelė lempa, mes visi turime po mažą lemputę”, - sako Saulius Urbonavičius-Samas apie savo paveikslą.

Sauliaus Urbonavičiaus-Samo paveikslas "Lempa"

Koronavirusas nesutrukdė įvykti jau antrajam labdaringam „Jaunimo linijos“ aukcionui, tačiau dėl dalyvių saugumo buvo atsisakyta labdaros šventės, o menininkų darbus bus galima įsigyti virtualioje erdvėje.

Net 23 Lietuvos menininkai ir žymūs žmonės sutiko prisidėti prie kilnios „Jaunimo linijos“ misijos ir jau padovanojo savo meno kūrinius ir kitas vertybes: Rūta Katiliūtė, Andrius Zakarauskas, Vytautė Jankūnaitė, Vladas Mackevičius, Kristina Ališauskaitė, Gintaras Makarevičius, Viktorija Orkinė, Jurgis Tarabilda, Natalija Martinavičienė, Gabrielius Mackevičius, Gustas Jagminas, Erika Petunovienė, Gintaras Makarevičius, Vytautė Jankūnaitė, Artūras Braziūnas, Aleksandras Nazimovas, Adomas Danusevičius.

Tradiciją aukcione sulaukti ir prezidentinės knygos tęsia padovanota knyga apie Prezidentą Valdą Adamkų su jo autografu. Šiais metais aukcione bus galima įsigyti ir legendinio filmų kūrėjo Jono Meko filmą „Lietuva ir Sovietų Sąjungos žlugimas“, ant kurio DVD disko yra jo autografas.

Prie pokalbių iš širdies paramos iniciatyvos, kaip ir praeitais metais, prisijungė gerai žinomi ir puikiai pažįstami veidai. Bus galima įsigyti taip pat ir garsių fotografų Mariaus Jovaišos ir Dainiaus Ščiukos darbus, dizainerio Seržo Gandžiumiano kurtą kaklaraištį, prancūzišką porcelianą iš dizainerės Vidmantės Martikonytės kolekcijos.

Sauliaus Urbonavičiaus-Samo paveikslas "Angelas"

Trūksta savanorių ir lėšų jiems apmokyti

„Jaunimo linija” – viena didžiausių, progresyviausių ir skaidriausių nevyriausybinių organizacijų Lietuvoje, turinti padalinius Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje bei skyrių Skuode. Virš 300 savanorių visoje Lietuvoje prisideda prie visą parą teikiamos emocinės paramos telefonu, elektroniniais laiškais ir internetiniais pokalbiais, kad nė vienas neliktų vienas su savo skausmu.

Vien praėjusiais metais „Jaunimo linijos“ savanoriai atsiliepė į 48 841 skambučius, įvyko 2 858 pokalbiai internetu ir buvo atsakyta į 1 022 laiškus. Tačiau dėl savanorių trūkumo galima atsakyti tik į 70 proc. visų kreipimųsi.

Vos 100 eurų gali išgelbėti vieno jauno žmogaus gyvybę. Jei kiekvienas prisidėtume bent minimaliai prie nemokamą emocinę pagalbą teikiančios „Jaunimo linijos“ paramos, išgelbėtume daug sutrikusių, nusivylusių ar vienišų jaunų žmonių.

Šiandien 18val. Samas kartu su „Jaunimo linijos“ komanda pradėjo tiesioginį internetinį aukcioną, kurio metu parduodamas ir jo darbas „Lempa“.

Stebėti tiesioginę aukciono transliaciją, o dar svarbiau – jame dalyvauti, galima paspaudus čia.

„Jaunimo linija“ kviečia nelikti abejingais ir prisidėti pagal galimybes kiekvienam, kas turi jautrią širdį!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)