„Man skyrė atskirą salę. Teismo posėdyje dalyvauju nuotoliniu būdu, tačiau išties sunkoka užduoti klausimus, mat ne viską, ką pasakoja liudytojai, aiškiai girdžiu“, – atvirauja žuvusios merginos šeimos advokatas.

Kaltinamieji Ričadas Pinikas, Aivaras Miltenis, jų advokatai, prokurorė bei teisėjas susirinko vienoje salėje. Nagrinėti bylą kiek sutrukdė žinia apie galimą COVID-19 grėsmę, tačiau dezinfekavus salę posėdis įvyko.

„Mano dukrą užregistravo atlikti testą, tačiau tik penktadienį. Keista, kad taip viskas vyksta, nes juk tėvai eina į darbą. Jei taip ir toliau bus valdomas virusas, jis sėkmingai plis. Atvykęs į teismo posėdį pasakiau situaciją, tačiau dirbti taip tikrai gana sunku. Posėdyje buvo užsiminta ir apie poveikį liudytojai, tačiau dar reiks perklausyti teismo posėdžio įrašą“, – sako G. Černiauskas.

Kaltinamieji neigia jiems pareikštus kaltinimus. Apie tai, kas vyksta uždaruose posėdžiuose, kaltinamųjų advokatai nelinkę kalbėti, tačiau pasibaigus bylai advokatas Henrikas Mackevičius sako būsiantis atviresnis.

Viruso plitimas gali kelti painiavos ir kalbant apie tolesnę bylos nagrinėjimo eigą – laukiama, ar galės atvykti ir dalyvauti žuvusios merginos mama. Šiuo metu ji gyvena Norvegijoje.

„Delfi“ primena, kad žuvusios manekenės artimieji ne kartą interviu metu minėjo A. Miltenio pavardę, kaip galimai prisidėjus prie merginos apsvaiginimo ir ja pasinaudojus. R. Piniko nekaltumu artimieji taip pat netiki, mat tai jis susipažino su mergina Vilniuje, o po pažinties jie išvyko į Klaipėdą. Vienas pirmųjų apklaustų liudytojų nurodė, kad iškart po tragedijos R. Pinikas, būdamas įvykio vietoje, norėjo paimti nukritusį merginos telefoną.

2018 metų lapkričio 20 d. policija gavo pranešimą, kad 19 val. 35 min. prie viešbučio „Amberton Klaipėda“ rasta negyva mergina. Policijai paskambinęs žmogus nurodė, kad mergina iškrito iš 14-to aukšto balkono. Iš pradžių tyrimas vyko įtariant savižudybę, tačiau vėliau R. Pinikas ir A. Miltenis sulaukė įtariamųjų, o netrukus – ir kaltinamųjų statuso. Abu vyrai kaltinami fizinio skausmo sukėlimu, neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis bei poveikiu liudytojui. A. Miltenis dar kaltinamas merginos išžaginimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)