Sūpuojama savo mamos, princesės Masako, išeinančios iš rūmų, Aiko ramiai žvelgė tiesiai pirmyn ir net iškėlė aukštyn kumštelį. Tame judesyje netoliese susigrūdę fotografai ir žurnalistai įžvelgė karalaitės pamojavimą miniai.

Greta abiejų moterų iš džiaugsmo švytėte švytėjo kronprincas Naruhitas.

Apvilkta drabužėliais, dovanotais imperatoriaus Akihito ir imperatorienės Michiko, Aiko aplankė tris šventyklas, visas esančias imperatoriaus rūmų teritorijoje.

Kitų japonų šeimose kūdikiai, dažnai aprengti šviesiais su meile pasiūtais drabužiais, taip pat dalyvauja panašiuose ritualuose, tradicinėse sintoizmo šventyklose, kur vietinių dievų meldžiama sveikatos vaikams.

Paprastai greta jų būna tėvai, seneliai. Tačiau Aiko ant rankų laikė imperatoriaus rūmų freilina, o princesės tėvai stovėjo atokiau, kol ritualas buvo baigtas.

Po lankymosi šventyklose mažoji princesė buvo oficialiai pristatyta jos seneliams jau kaip imperatoriaus šeimos narė. Imperatoriškos šeimos nariai pagal senovės mitus yra laikomi yra tiesioginiais Saulės deivės Amaterasu palikuonimis. Šio ritualo metu imperatorius ir jo anūkėle Aiko gurkštelėjo ryžių vyno iš to paties puodelio.

Pernai gruodžio 1 dieną gimusi Aiko yra pirmasis princo ir princesės vaikas per beveik devynerius gyvenimo santuokoje metus.

Gali būti, kad užaugusi ji bus pirmoji moteris, užkopusi į Japonijos imperatoriaus sostą, kuriame lig šiol būdavo tik vyrai. Jei, žinoma, bus pakeistas sosto paveldėjimo įstatymas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją