Vienu didžiausiu netikėtumu, kurį pirmosios Lietuvos ir Prancūzijos ponios pademonstravo oficialaus susitikimo metu Prezidentūroje, tapo spalvinis drabužių sutapimas. Tiek ponia Diana, tiek ponia Brigitte pasirinko vilkėti mėlynos spalvos sukneles, tiesa, skyrėsi jų atspalviai. D. Nausėdienė pasirinko sodresnę, tamsesnę mėlyną spalvą, o B. Macron vilkėjo jos taip pamiltą žydrą spalvą.

Nors mėlyna įvardijama kaip šių metų spalva, daugelis nuotraukas įvertinusių komentatorių puolė kritikuoti – esą Lietuvos pirmoji ponia nublanko prieš elegantiškąją B. Macron. Dalis internautų nepabijojo dar labiau atsiraityti rankovių ir socialinėje erdvėje galutinai išpeikė D. Nausėdienės įvaizdį. Į tokią situaciją reaguodamas Saugirdas Vaitulionis nusprendė stoti prezidento žmonos pusėn ir priminti, ko, deja, dar neretai trūksta Lietuvos visuomenei – moteriško solidarumo.

„Panašu, kad moteriškas solidarumas Lietuvai negresia“, – taip savo įrašą socialinėje erdvėje pradėjo S. Vaitulionis.

„Užtenka Pirmajai Poniai pasirodyti kokiam nors renginy ir greitai supranti, kaip stipriai moterys gali nekęsti moterų.

Ai, kažką kažkur girdėjau, kaip moterys turėtų palaikyti moteris. Pasakose, panašu.

Esu skaitęs visokiausių „moterų įkvėpėjų“ įrašų apie moterų draugystę ir kaip svarbu vienai kitą palaikyti, nes va tada tai jau moterys užkariaus pasaulį. Ai, jo? Kas nutiko, kad vėl nepavyko? Vakar moteriškas palaikymas liejosi per kraštus taip, kad klaviatūrų caksėjimas nagučiais buvo girdimas per visą Lietuvą.

Dar pas įvairias „labai už moterų teises kovojančias“ damutes pastoviai skaitau apie meilę sau. Na, kaip reikia mylėti kiekvieną savo kilogramą ir visiškai nesvarbu, kokia tavo figūra – tu esi gražuolė, nes svarbiausia juk tikrumas. Tai, ar tikrai?

Nes dabar tos pačios kovotojos klykia, kad suknelė tokiai figūrai netinkama, kad figūra – bloga ir ką ji iš viso čia apsirėdė.

Atskiros skeveldros skriejo už „ne taip“ sušukuotus plaukus ir batus. Bet čia jau smulkmenos.

Ai, dar tos damos labai mėgsta postringauti apie patyčias ir kaip reikia keisti pasaulį, kad jų neliktų, nes „kur augs mūsų vaikai!“. Taip, taip, apie tai garsiai rėkia tos pačios, kurios vakar kirviu užkapojo pusamžę moterį mėlyna suknele.

Tradiciškai garsiai deklaruojam vertybes ir aukštą moralę, šalia kurios net arti negulėjom.

Beje, fun fact. Suskaičiau šimtus komentarų. Vyrams nelabai užkliuvo Prezidentų apranga ar išvaizda. Neužkliuvo jiems ir ponių aprėdai.

Tai, mielos mano, palinkėsiu tik pakantumo viena kitai, nes apie moterišką solidarumą kalbėti dar yra gerokai per anksti“, – apmaudo neslėpė komunikacijos specialistas.

Vakarinio priėmimo svečiai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (584)