Advokatė Lina Andriuškevičienė „Delfi“ patvirtino, kad į teismą garsieji broliai Lavrinovičiai dėl kilusio skandalo nesikreips.

„Šiuo metu nėra sprendimo kreiptis į teismą. Yra sprendimas imtis veiksmų, kad būtų nutrauktas šios temos tolimesnis eskalavimas. Tam bus rengiamas oficialus pareiškimas. Tai nebus teisminė procedūra“, – „Delfi“ sako advokatė.

L. Andriuškevičienės teigimu, įvykio fakto broliai neneigia, tačiau diena iš dienos vykstantis temos eskalavimas, pasak advokatės, yra perteklinis ir žeidžiantis.

„Jei žmogus bausmę atliko, tai turi būti pamirštas, o senatis jau tęsiasi dešimt metų. Mes norime būti pamiršti – išsireikšiu teisiškai. Tai būtų garbės susitarimas – nebeeskaluoti tos temos ir leisti tiems žmonėms gyventi. O jei norima kalbėti konkrečia tema – smurtu prieš moteris – kodėl iškart atsiranda tik jų pavardė?“ – komentuoja Lina Andriuškevičienė.

Kur baigiasi vieno žmogaus teisės, prasideda kito žmogaus pareigos – pasak advokatės, kiek žmogus turi teisių, tiek jis turi ir pareigų, nei daugiau, nei mažiau.

„Nėra tokios moralinės teisės kažką smerkti. Aš turiu moralinę pareigą atleisti. Tad dabar mes prašome pamiršti mus teisiškai“, – sako brolių Lavrinovičių advokatė.

Delfi primena, kad skandalas užvirė po to, kai dainininkai J. Didžiulis ir E. Jennings viešai pareiškė atsisakantys savo telekomunikacijų bendrovės paslaugų, kadangi jos reklaminiais veidais tapo garsieji krepšininkai dvyniai. Savo žingsnį garsi pora pagrindė tuo, kad sportininkai buvo teisti už išprievartavimą. Kilus šaršalui pranešta, kad „Telia“ stabdo minėtąją reklamą, kurioje nusifilmavo garsieji broliai. Tokia situacija tapo savotišku laimėjimu J. Didžiuliui ir jo nuomonės šalininkams, tačiau šioje situacijoje broliai taip pat nežadėjo sėdėti rankų sudėję – daug neigiamo dėmesio už praeities klaidas sulaukę sportininkai tikino besikreipsią į teisėsaugą. Vėliau, aprimus situacijai, aprimo ir emocijos – penktadienį brolių advokatė paskelbė apie kitus jų užmojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (344)