JAV prašymu Vilniuje sulaikytas ir teismo sprendimu suimtas milijardierius Ahmadas Andy Khawaja, jis 2016 m. vykusių JAV prezidento rinkimų metu dosniai parėmė kandidatavusią Hillary Clinton. JAV siekia, kad finansiniais nusikaltimais įtariamas garsios elektroninių mokėjimų bendrovės kompanijos „Allied Wallet“ vadovas būtų išduotas baudžiamajam persekiojimui vykdyti.

Rugsėjo pradžioje Vilniuje, kur pastaruoju metu JAV ir Libano pilietybę turintis A. Khawaja gyveno, sulaikytas JAV pilietis iš karto ikiteisminio tyrimo teisėjų sprendimu buvo suimtas, o už savo laisvę jis pasiūlė net 770 tūkstančių eurų užstatą, tačiau Vilniaus apygardos teismo trijų teisėjų kolegija penktadienio popietę A. Khawajos prašymo nepatenkino ir nepanaikino jam skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo dviem mėnesiams.

Generalinei prokuratūrai perduotuose JAV dokumentuose teigiama, kad A. Khawaja „2017–2018 metais vykdė plataus masto schemą, skirtą pervesti milijonus dolerių neteisėtų ir viršijančių leistinas rinkimų kampanijų įmokų, įskaitant pinigus iš užsienio vyriausybės, į 2016 m. JAV prezidento rinkimų ir kitus JAV politinius komitetus“.

Daugiau apie JAV milijardieriaus sulaikymą skaitykite paspaudę čia.

Vedė lietuvę, laimėjusią grožio konkursą

Tiesa, su Lietuva A. Khawają sieja ne tik čia įvykęs jo suėmimas, o ir dvi garsios šalies moterys. Jis yra vedęs lietuvę Grėtę Raudytę, ji dar 2015 m. JAV laimėjo jo paties organizuotą ir prodiusuotą grožio konkursą, pavadinimu „Model Turned Superstar“. Iš Klaipėdos kilusi mergina tuomet pelnė milijoną dolerių ir galimybę vaidinti Holivudo filmuose.

Iš Amerikos grįžusi Grėtė tuomet dalino interviu apie svajonių gyvenimą, dalyvavo televizijos laidose. „Regis, būsiu pirmoji lietuvė, kuri padarys aktorės karjerą Holivude“, – laidoje „Nuo... iki...“ yra sakiusi lietuvė.

Tuomet į Lietuvą aplankyti Grėtės atvyko ir projekto organizatorius bei prodiuseris A. Khawaja, kuris vėliau tapo jos vyru. Minėtoje laidoje milijardierius pasakojo, kad viena serija realybės šou „Model Turned Superstar“ kainavo nuo pusės iki milijono dolerių.

Amerikietis teigė esą pats nesitikėjęs, kad milijoną dolerių laimės vos aštuoniolikos sulaukusi mergina, kuri tuomet net nebuvo žinomas modelis. „Tačiau Grėtė buvo to verta“, – eteryje sakė Andy.

Netrukus po pergalės lietuvė greitai buvo apsupta prabangos, egzotiškų kelionių, privačių lėktuvų, dalyvavo ir itin prestižiniuose renginiuose, pavyzdžiui, žingsniavo raudonuoju Kanų kino festivalio kilimu ir pozavo bendrai nuotraukai su dainininke Rihanna iškilmingos „Chopard“ vakarienės metu.

Gretė Raudytė

Milijardierius bičiuliavosi ir su kita lietuve

Minėtame grožio konkurse dalyvavo ir modelis bei stilistė Asta Valentaitė. Ją į šį šou prodiuseris pakvietė teisėjauti, ir, kaip jis pats sakė, įpūsti laukinėms merginoms elegancijos. Iš arti Los Andžele Grėtės sėkmę stebėjusi A. Valentaitė tuomet teigė, kad norėtų būti jos vietoje.

2015 m. Delfi kalbinta A. Valentaitė pasakojo, kad Los Andžele viešėjo savaitę. Ten ją pakvietė jos pažįstamas – minėtasis A. Khawaja. A. Valentaitė kartu su pasaulinio garso modeliais sprendė, kurios merginos pateks į superfinalą.

Modelis stebėjo, kaip populiarumo siekiančios merginos demonstruoja savo talentus, eleganciją, išsilavinimą. Dalyvės su garsiausiais Amerikos virtuvės šefais gamindavo maistą, užsiiminėdavo joga. A. Valentaitei teko atsakomybė išrinkti tris elegantiškiausias dalyves.

„Šou organizatorius sakė, kad kalbėdamas apie eleganciją, geras manieras, mokėjimą bendrauti, visada prieš akis mato mane. Į šou jis mane pakvietė tam, kad pabendraučiau su merginomis, įneščiau elegancijos. Vėliau merginos šmaikštavo, kad prie manęs visada pasitempdavo, labai draugiškai bendraudavo viena su kita“, – bendraudama su Delfi juokėsi A. Valentaitė.

Asta Valentaitė ir Andy Khawaja

Tuomet pašnekovė pasakojo apie konkurse dalyvaujančias tris lietuves – G. Raudytę ji įvardijo kaip rimtą pretendentę laimėti. „Grėtė turi daug galimybių tapti laimėtoja“, – 2015 m. tikino Asta.

Šou metu A. Valentaitei teko susipažinti ir su pasaulinį populiarumą pelniusiomis manekenėmis – ruse Irina Shayk ir „Victoria's Secret“ angelu Alessandra Ambrosio, kurios taip pat vertino šou dalyves. Stilistė spėjo ne tik pabendrauti, bet ir įsiamžino nuotraukose.

„Pasikalbėti su Irina ir Alessandra buvo nedaug laiko. A. Ambrosio man pasirodė verslo moteris, stipri, jautėsi arogancija. Ji nedvelkė paprastumu ir šiluma. Alessandra man pasirodė labai graži, atspindinti modelio vardą. Eidama podiumu ji atrodė labai gražiai. Irina paliko šiltesnio, šmaikštesnio žmogaus įspūdį. Ji ir pajuokavo, ir bendravo, jautėsi laisvai. Anglų kalba su rusišku akcentu suteikė jai žavesio. Ji labai seksuali ir graži“, – tuomet pažinties įspūdžiais dalinosi A. Valentaitė.

„Model Turned Superstar“ anonsas:

A. Valentaitės viešnagės Los Andžele akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)