„Aš labai didžiuojuosi savo pavarde, dabar ją nešu ypač aukštai ir dedu visas jėgas, kad ji tik garsėtų ir neišnyktų iš televizijos. Jaučiu už ją atsakomybę. Ir net jei anksčiau žinoma pavardė man nebuvo tokia maloni dėl apkalbų, dabar – laikykitės, nes Cololo sugrįžta“, – šypsojosi garsaus humoristo dukra Evita, davusi atvirą interviu laidai „Nuo...iki…“.

Tvirtai pirmuosius muzikinės karjeros žingsnius dedanti 19-metė iš šio pasaulio dar nežada niekur trauktis – juk ją, tuomet dar 11-metę, dainuoti paskatino būtent tėtis.

„Aš nemėgau dainuoti, kai buvau maža. Tėtis dirbo vaikų dailės galerijoje ir ten buvo choras, į kurį jis nuvedė mane. Aš atsistojau prie vaikų, apsižliumbiau, pasakiau, kad nedainuosiu su jais ir išbėgau. Choro vadovė Renata Balkaitienė, kuri yra dabartinė mano mokytoja, paėmė mane, kad paruoščiau dainą Mamos dienai. Paruošėme tą dainą ir nuo tada ji manęs nepaleido“, – šiltai pasakojo ji.

Augdama Druskininkuose Evita sako buvusi tikras rajono vaikas – ryte išeidavo, o pas tėvus grįždavo tik sutemus. Tačiau, pasak dainininkės, nei mama, nei tėtis su ja vargo neturėdavo. Ji visada su viskuo susitvarkydavo pati. Tiesa, lengvai Evitos nepastumsi ir šiandien: ji turi savo nuomonę, o iš tėčio išmoko kruopščiai atsirinkti žmones, esančius aplink.

„Aš sunkiai prisileidžiu žmones, labai atsirenku juos. Tie, kurie nepatenka į artimųjų sąrašą, jie taip ir išnyksta gana greitai. Pavyzdžiui, blogi žmonės, kurie gali pasinaudoti tavimi ir pan. Aš esu taip auklėta, kad jeigu eidavau vakare kažkur – visada pranešdavau tėvams, kur esu. Aš į tai žiūrėdavau atsakingai. Prisibijodavau ir to pasaulio, kuris yra aplink mane, ir dėl tos pačios pavardės visko galėjo įvykti. Tėtis sąmoningai taip pat darė ir tai yra labai gera savybė“, – tikino humoristo duktė.

Prisimindama savo vaikystę, Evita pasakojo, kad dėl žinomumo tėtis net negalėdavo ateiti pažiūrėti konkursų, kuriuose dainininkė dalyvaudavo ir vieną po kitos skindavo pirmąsias vietas. Negana to, ir išgirdę Evitos pavardę, aplinkiniai dažniausiai iškart susidarydavo išankstinę nuomonę, kuri ne visada būdavo gera.

„Mano šeima ir mokytoja stengėsi, kad aš neišgirsčiau komentarų, kad visko pasiekiau tik dėl tėčio. Todėl mane į konkursus lydėdavo tik mokytoja ir mama. O tėtis pasižiūrėdavo įrašus namuose. Mes buvom taip sutarę, kad geriau jam nereikia eiti, nes iškart gausim nereikalingo dėmesio ir ore klaidžios sąmokslo teorijos“, – prisiminė ji.

„Tik dėl tėčio ir mokytojos esu čia, kur esu. Mokytoja mane stūmė į tuos konkursus, kai aš net nenorėdavau važiuoti, vaidindavau, kad turiu temperatūros ar gerklę skauda, bet vis tiek tekdavo važiuoti. Aš meluodavau ir vis tiek važiuodavau, ir laimėdavau. Ne veltui jie mane stūmė šiuo keliu, ne veltui“, – pakartojo E. Cololo.

Pastangos tikrai atsipirkdavo – Evita konkursuose dažniausiai užimdavo pirmąsias vietas, koncertuodavo privačiose šventėse, restoranuose. Dėl pomėgio dainuoti ji nuo 14-os metų galėjo save pilnai išlaikyti, nors ir gyveno su tėvais.

Tiesa, nors Evita augo žinomoje šeimoje, ji nesijautė kitokia nei aplinkiniai. Jos tėtis labai saugodavo šeimos privatumą. Net kai prie Vitalijaus pripuldavo gerbėjai prašyti autografų, mama su dukra dažniausiai traukdavosi į šoną. Tačiau pramogų pasaulis Evitą viliojo nuo pat mažų dienų.

„Nebuvau auklėjama, kad išsikelčiau save prieš kitus, jog mane neva visi turėtų žinoti. Aš ne taip auklėta“, – LNK eteryje kalbėjo ji.

Dalyvauti „Lietuvos balse“ pati Evita nesiveržė, norėjo išvengti kalbų, kad į televizijos projektą pateko vien dėl garsio pavardės. Tačiau šiam žingsniui ją vėl pastūmėjo mama ir dainavimo mokytoja, todėl atlikėja paskutinę dieną užpildė anketą.

„Pagalvojau, artėja 12 klasė, neturiu ko prarasti. Netikėtai laimėjau“, – šyptelėjo laidos viešnia.

Deja, apkalbų pasitaikė ir laimėjus „Lietuvos balsą“ – esą publikai pagailo ką tik tėčio netekusios Evitos. Tačiau nuo vaikystės užgrūdinta ir prie neteisingų išvadų pratusi mergina, šiandien į tai nekreipia jokio dėmesio – Vilniuje pradeda naujas, netikėtas siuvimo studijas ir toliau veržiasi į muzikinį pasaulį.

„Tėtis nuo vaikystės sakydavo, kad reikia išlikti savimi ir saugotis visur, nes visokių žmonių yra. Manau, kad kol kas man tai labai gerai sekasi. Aš tikiuosi, kad išlieku savimi ir manau, jog tai yra svarbiausia“, – sako ji.

„Saugausi nuo žmonių, kurie nori įkąsti. Manau, kad kiekvienas šou verslo žmogus yra susidūręs su šiuo potyriu“, – pridūrė dainininkė.

Beje, V. Cololo tarsi nuspėjo savo dukters laimėjimą – su žmona atostogaudamas Ispanijoje, kur vėliau įvyko tragedija, Evitai jis nupirko projekto „Balsas“ išleistus kvepalus, tačiau pats, deja, jų jau nebegalėjo įteikti.

„Tai graudi tema, bet kai jis buvo Ispanijoje, jis man nupirko „The Voice“ auksinį mikrofoną, kuriame buvo kvepalai. Mama juos man parvežė vėliau. Tai buvo tarsi ženklas. Pradžioje spėliojau, ar tai gali reikšti sėkmę, o vėliau, pasirodė, kad taip ir išėjo“, – graudinosi Evita, pridurdama, kad savo pergalę ji skiria tėčiui.

Net ir žinodamas pramogų verslo taisykles ir pavojus, V. Cololo niekada nestabdė savo dukters nuo jos svajonių.

„Aš visada žinojau, kad noriu būti scenoje – ar tai būtų dainavimas, ar aktorystė. <...> Man nuo vaikystės buvo pasakyta, kad eičiau tuo keliu, kuriuo noriu. Nepasakyčiau, kad menas ar dainavimas Lietuvoje šiais laikais atneša labai didelius pinigus, bet man niekada niekas nesakė, kad eičiau kita kryptimi. Tiesiog sakė, kad daryčiau tai, ką myliu“, – pasakojo pašnekovė.

Tvirtą ryšį su tėčiu turėjusi humoristo dukra iki šiol sunkiai renka žodžius, kai kalba pasisuka apie jį.

„Jį atsimenu linksmai, – tai ištarusi Evita pravirko ir paaiškino, kodėl. – Aš dar nelabai liečiu šią temą, nes kaip paliečiu – būna taip, kaip dabar.“

Kad ir kaip banaliai beskambėtų, Evita sako, kad muzika ją gydo, o didžiausias palaikymas – jos šeima, kuri ją labai skatina. Bene didžiausią palaikymą išreiškia jos senelis, kuris nekantrauja sulaukti jos pirmojo albumo.

„Iki šiol esu dėkinga tėčiui, kad palaikė mane einant savo keliu. Tas palaikymas mane atvedė iki ten, kur dabar esu. „Lietuvos balso“ pergalę skyriau jam“, – vos tramdydama ašaras kalbėjo ji.

Evita nė kiek nesibaimina, kad pinigai ar viešumas jai kada apsuks galvą. O jei taip kartais netyčia nutiktų – yra, kas ją greitai pasodins ant žemės.

„Viešuma yra sunki. Su ja reikia mokėti susidoroti ir joje išlikti savimi, nes viešuma gali tave labai pakeisti. Iškart pasakiau savo draugams ir šeimai – jei atsitiks taip, kad po laimėjimo aš pradėsiu keistis į blogąją pusę, kažką iš savęs „strointi“, iškart sakykit mano mamai, šeimai, nes tai nėra gerai. Tu turi išlikti savimi – koks buvai prieš tai, koks dabar esi – turi būti tas pats. Ta žvaigždžių liga yra žiauriausia“, – sakė dainininkė ir pridūrė, kad būtent mama ją galėtų sugrąžinti į realybę.

„Mes abi gimusios birželį, Gyvatės metais ir po Dvynių ženklu. Ji mane pasodina konkrečiai. Reikia į vietą pasodinti. Ji visą laiką sodindavo ir mane, ir tėvą“, – laidoje šyptelėjo ji.

Nuotraukų albume – jautrus šeimos bei bičiulių atsisveikinimas su Anapilin iškeliavusiu V. Cololo:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)