Antrosios transliacijos metu „Kėdžių iššūkyje“ dėl trijų vietų finalinėse kovose susirungė vyrai. Sau komandą rinkęsis Saulius Prūsaitis nusprendė, kad į finalus turi keliauti interneto žvaigždė Gediminas Gabalis-Vėjas, garsus kulinaras Gian Luca Demarco ir „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatas Ainis Storpirštis.

Po laidos transliacijos vakaro socialiniuose tinkluose verda diskusijos – žiūrovai pasipiktinę, kad šou ne vienas vyriškis ant scenos pasirodė su fonograma. Ne vienas išskyrė boksininką Evaldą Petrauską. Sportininkas niekada anksčiau nedainavo – šis projektas jo debiutas.

Tuo remdamasis „Delfi“ susiklosčiusią situaciją aiškino vienas šou prodiuserių ir teisėjų Saulius Urbonavičius-Samas.

„Atlikėjai dainavo kaip galėjo. Dainavo gyvai su fonograma „minus“, kurioje girdėti ir pridėtinių vokalų, lygiai taip pat kaip ir „Eurovizijoje“. Toks pats formatas. Galbūt žiūrovams kai kur to girdėjosi daugiau.

Tačiau šis formatas nuo kitų ir skiriasi tuo, kad čia dalyvauja žvaigždės. Čia yra pakviestos žvaigždės, kurios negyvena iš muzikos ir čia nėra taip, kaip įprastame „X Faktoriuje“, kuriame mes ieškome daug metų dainuojančių scenos žmonių. Tokių, kurie nori kilti karjeros laiptais. Čia yra kitokie žmonės. Ir žiūrovai turi būti jiems atlaidesni. Tą patį sakėme ir eteryje.

Būkite atlaidesni žmonėms, kurie pirmą kartą išeina į sceną. Pavyzdžiui, Evaldas Petrauskas pirmą kartą norėjo išbandyti jėgas tokiame šou. Juk jis negali dainuoti kaip profesionalas. Tai ir įvyko, jis ir nepateko į kitus etapus. Todėl ir nematome čia jokios tragedijos. Šis formatas yra kitoks“, – „Delfi“ komentavo Samas.


E. Petrauskas į tolesnius šou etapus nepateko, tačiau kurį laiką sėdėjo vienoje iš trijų išlikimo kėdžių. Tuo tarpu aktorius ir režisierius Robertas Lenartavičius neturėjo ne tik šios progos. „Labai sudėtinga daina, buvo bardakas. Buvo ir gerų dalykų, bet kaip juos sudėti į vieną puzlę...“, – sakė Jazzu. „Turi gražų balsą, jis gerai suskamba“, – gyrė Marijus. Tačiau to nepakako – S. Prūsaitis, komentuodamas, kad šiemet „X Faktorius“ neieškos gerai dainuojančių, jam kėdės nesuteikė. Ne gana to, Roberto, atvirkščiai nei kitų dalyvių, net nepakvietė pasirodyti darkart. Tuo tarpu aktoriui Tadui Gryn, kovotojui E. Petrauskui ir olimpiečiui Andrejui Olijnikui po antrąjį šansą buvo suteikta.

Šis faktas taip pat tarp internautų įžiebė diskusijas.

„Žmonės piktinasi kiekvieną sezoną. Nesvarbu, koks šou formatas būtų – žvaigždžių ar ne žvaigždžių. Žmonės turi savo nuomonę ir gali ją turėti. Tačiau teisėjas turi teisę pasirinkti savo ginklus. Kiekvienais metais yra tų pasipiktinusių. Tas pats per tą patį.

Kažkas jiems atrodė geriau, kažkas – blogiau. Jie gal norėtų kitokį trejetuką pasirinkti, tačiau Saulius pasirinko būtent tokį. Reiškia, kad jis mato, ką galės iš to žmogaus padaryti. O toliau yra žiūrovų reikalas balsuoti ir išmesti arba palikti. Tiesioginiuose eteriuose paaiškės, ką kiekvienas iš jų sugeba, o žiūrovas galės savo nuomonę išsakyti balsuodamas“, – komentavo S. Urbonavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)