Daliai žmonių gimtadienis asocijuojasi su skriejančiu laiku ir dar vienais prabėgusiais metais, tačiau Raimonda savo dieną pasitinka ne tik su džiaugsmu, o ir smagiai ją paminėdama.

„Esu gana vaikiška ir labai mėgstu gimtadienius – tiek kitų, tiek savo. Visada, net jei ir susiklosto aplinkybės nekaip, vis tiek uždegu tą žvakutę. Nebijau senatvės, kiekvieni metai atneša vis kažką naujo! Juk tiek daug dalykų atsitinka per metus! Kad ir dabar, įsigijome namus, kaip sakoma, susukome lizdą Airijos viduryje, bet tuo pačiu, neapleisdama ryšio su Lietuva, investavau į nedidelį sklypą prie Vilniaus, tad panašu, jog bus nemažai kelionių namo į Lietuvą ir namo į Airiją... O kur dar Mauricijus (nusijuokė). Manau, kad tai labai didelė privilegija – pasenti, subręsti ir nesvarbu gi, kiek tau metų, svarbiausia, kaip jautiesi ir ar esi laimingas, sveikas.

Na, o šiandieną pabudau nuo puokštės gėlių ir saldaus bučinio, ko daugiau bereikia (šypteli). Dažniausiai kur nors iškeliaujame per gimtadienį, bet šiais metais, susiaurėjus pasirinkimams, šią datą paminėsime romantiškai dviese ir viskam aprimus, turbūt, keliausime į Vilnių pakelti taurės. Šis gimtadienis tikrai ypatingas tuo, kad atsibudau savo namuose, savo lovoje – tokiam nesutramdomam paukšteliui tai didelis žingsnis“, – nusišypso sukaktuvininkė.

Beje, prieš pat gimtadienį Raimonda sulaukė malonaus įvertinimo, kuris jai prilygo dovanai – ji tapo Tauragės rajono garbės ambasadore Airijai. Minimą projektą organizuoja „Globali Lietuva“.

Raimonda savo vaikystę praleido Karšuvos kaime, vėliau mokėsi Skaudvilės vidurinėje mokykloje ir Tauragės muzikos mokykloje, kurioje prasidėjo jos kaip atlikėjos ir dainų kūrėjos kelias, todėl šių vietovių ambasadorės titulas jai labai brangus.

Tokie įvertinimai, žmonių pastangos, šviesios mintys dainininkei yra pačios geriausios dovanos.

„Labai mėgstu dovanoti. O taip pat ir gauti dovanų, žinoma. Man svarbiausia pastangos, juk viską šiais laikais galima nusipirkti, o, va, širdies įdėti – tai čia jau menas. Labai mėgstu keliones, vyras visada stengiasi dovanoti juvelyrikos darbų, knygų, kadangi esu tikra jų „graužikė“. Dabar jau turiu savo svetainę, kuri bus transformuojama į mini biblioteką“, – planuoja ji.

Dainininkė neslepia, kad pasaulyje įsisukęs ir daug pokyčių atnešęs koronavirusas palietė ir jos gyvenimą.

„Šie metai tikrai sudėtingi visam pasauliui, atsipeikėjusi nuo šoko, kad visi planai sugriuvo, stengiuosi atrasti pozityvo ir man šie keli mėnesiai buvo tikrai užtarnautas poilsis, kai nereikėjo niekur keltis, niekam skambinti, galėjau gurkšnoti kavą, vilkėdama chalatėlį. Taip pat turėjau progą praleisti su vyru daug asmeninio laiko ir suradau naujų idėjų pabaigti kelias autorines dainas, kam tiesiog turbūt reikėjo daugiau erdvės ir paprasčiausiai laisvalaikio“, – pasakoja pašnekovė.

„Airijoje parduotuvėse vaikšto visi su kaukėmis, bet jeigu ateina pirkėjas be jos – jo neišvarys. Susidarė vaizdas, kad Lietuvoje šiuo klausimu situacija yra griežtesnė. Karantinas stipriai pakoregavo planus – tiek įrašų, tiek koncertų, bet aš priimu tai kaip priverstines atostogas. Jeigu negali to pakeisti, tai tiesiog imk ką gali iš šios situacijos“, – tiki dainininkė.

Pasiteiravus, ar jos planuose yra grįžimas į Lietuvą, Raimonda šypteli, kad tokių minčių jos galvoje tikrai yra, tačiau tol, kol jos taps realybe, prireiks laiko.

„Taip, grįžimas į Lietuvą tikrai yra planuose, tam ir įsigijome namų valdos žemės Lietuvoje, bet panašu, kad „mėtysimės“ ir gyvensime „ant lagaminų“ dar ilgai“, – Delfi sako ji.

Raimonda su vyru Vimaliu, kilusiu iš Mauricijaus, yra išgyvenusi ir šilto, ir šalto. Pora net buvo patyrusi santuokos krizę, bet, laimei, iškilusius sunkumus jiems pavyko nugalėti kartu.

„Metams bėgant mūsų santykiai tvirtėja, mes daug vienas kitą analizuojame, kalbamės – tai labai svarbu. Kartais partneriams tiesiog reiktų paklausti vienas kito – o ką aš galiu padaryti šiandien, kad mano mylimajam būtų gera? Galbūt jam reikia mano paramos? Galbūt jam reikia mano švelnumo ir dėmesio? Išmokau prisitaikyti prie gyvenimiškų situacijų ir galbūt žaisti pagal taisykles, – sako Raimonda, bet priduria, kad dalis velniuko joje tikrai dar gyvena. – Mylėk žmones, bet neleisk savęs mindyti. Manau, svarbu visiems tai išmokti.“

Gimtadienio proga sukaktuvininkui įprasta skirti gražius žodžius, sveikinimus, o ko sau palinkėtų pati Raimonda?

„Sau palinkėčiau vidinės ramybės ir malonių akimirkų, o ir kitiems, kurie su manimi dalinasi gimtadieniu – taip pat!“ – šyptelėjo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)