„Draugų nuotraukos ir istorijos, kaip jie randa daug grybų, mane taip pat suintrigavo išeiti į mišką. Pagalvojau, kad ir aš taip galiu“, – šyptelėjo pašnekovas.

Solidžiu laimikiu miške dainininkui gyrėsi ir jo tėtis, gyvenantis Jūžintuose. Paskambinęs sūnui jis pasidžiaugė, kad net nežino, kur reikės juos dėti, kadangi vos paėjęs kelis metrus – jo kibiras kaip mat prisipildydavo.

„Trečiadienį važiavau irgi vedamos tokios minties. Norėjau irgi parodyti savo rezultatą, tačiau man, matyt, nelemta grybauti. Mišką mačiau, bet grybų nė vieno. Prie miško sugedo automobilis. Šiek tiek užklimpau ten, reikėjo prašyti draugų pagalbos. Tik buvo sudėtinga pasakyti, kur aš esu. Laimei, dabar gelbsti technologijos, tad galėjau nusiųsti tikslią savo lokaciją. Bet net ir tada šiek tiek nerimavau, nes, kaip tyčia, telefonas jau baigė išsikrauti. Pamaniau, va, dabar tai prisidirbau“, – smagiai nusijuokė A. Rimiškis.

A. Rimiškio automobilis

„Grybų neradau. Aišku, galėjau eiti į mišką pagrybauti, kol laukiau pagalbos, bet jau tokio ūpo nebebuvo. Iš kelionės grįžau nė su vienu grybu, bet su daug emocijų ir įspūdžių“, – linksmai pridūrė jis.

Pasiteiravus, ar mėgsta grybavimą ir kaip jam įprastai sekasi, pašnekovas neslėpė, kad išties mėgsta gamtą, visai kaip ir jo tėtis, tačiau jam sekasi kiek prasčiau.

„Mano tėtis yra tikras gamtos vaikas, jis mėgsta ir uogauti, ir grybauti, ir žvejoti. Aš irgi mėgstu, bet man nelabai išeina. Pas mane kitokie rezultatai“, – nusijuokė dainininkas.

Automobiliui, pasak A. Rimiškio, nieko rimto nenutiko. Tiesa, remonto prireiks.

Andrius Rimiškis

„Jis užstrigo kelyje ir kažkiek sugedo. Bet nieko tokio. Juokingiausia, kad draugas, atvažiavęs su tralu, irgi vos neužklimpo. Paskui pasikvietėme bičiulį su džipu, kuris galiausiai mus visus iš ten ištempė. Ir draugams nuotykių buvo. Juokėmės visi. Nebuvo nė kiek baisu ar nemalonu, buvo tiesiog juokinga“, – neslepia jis.

Grįžusį namo Andrių žmona taip pat pasitiko su šypsena.

„Ji sakė, kad moku stebinti. Viskas įvyko su šypsena, lengvomis emocijomis, juk nieko blogo nenutiko. Kas tik tokios bėgos gyvenime būtų. Aišku, tą akimirką, kai užklimpau, pagalvojau, kad viskas, jau daugiau niekada negrybausiu, bet noras grįžta. Norisi atkeršyti tiems grybams“, – nusijuokė pašnekovas.

Posakis „auga it grybai po lietaus“ šiemet itin taiklus, mat prasidėjus rudeniškai darganai į miškus sugužėję grybautojai socialiniuose tinkluose jau dalijasi įspūdingais laimikiais. Kai kurie pintinėse į namus parsinešė šimtus ir net tūkstančius baravykų.

Daugiau apie rekordinius laimikius galite skaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)