Kartu seriale „Giminės“ su P. Dimša vaidinusi V. Mainelytė neslepia, kad laikui bėgant jai darosi nejauku, kadangi po truputį Anapilin iškeliauja vis daugiau kolegų.

„Labai daug metų mes buvome pažįstami, gal net prieš „Gimines“ vienas kitą pažinojome. Jis buvo tikrai labai sodri, šilta asmenybė, su meniška siela. Petras rašydavo labai gražius, lyriškus eilėraščius. Kaip žmogus, jis visada būdavo dėmesingas, kultūringas, malonus. Kompanijoje, šventėse jis taip pat neprapuldavo, mokėjo groti akordeonu. Tai buvo charakteringas, talentingas aktorius. Žinoma, jis garsėjo ir savo „Giminių“ personažu, kuriuo jis pagyvino serialą.

Vaiva Mainelytė

Aš nebegaliu... Atrodo, kad kiekvieną savaitę laidotuvės. Darosi nejauku. Tik atsigauni po vienos mirties, žiūrėk – jau kita. Ir tokios artimos: Gražinos Balandytės, Gedimino Girdvainio... Siaubas kažkoks. Amžinąjį atilsį jiems visiems. Labai užjaučiu Petro žmoną, šeimą, artimuosius ir taip pat visą „Giminių“ aktorinę bei administracinę grupę“, – jautriai kalbėjo aktorė.

„Visi serialo personažai išeina vienas po kito“, – atsiduso pašnekovė.

Pasiteiravus, kada paskutinį kartą jai teko bendrauti su P. Dimša, aktorė neslėpė, kad tai buvo seniai.

Gediminas Girdvainis ir Petras Dimša seriale "Giminės" ("TV Europa" nuotr.)

„Bendravome labai seniai, turbūt tada, kai dar filmavome „Giminių“ serialo sugrįžimą po 20 metų. Jam jau buvo prasidėjęs teisminis procesas dėl tos baisios nelaimės, kuri jam įvyko“, – teigė ji.

Delfi primena, kad 2013 m. neblaivus P. Dimša, vairuodamas automobilį, mirtinai partrenkė dviratininką. Už šią nelaimę vyras buvo nuteistas 6 metams nelaisvės. Vėliau teismas nusprendė aktorių į laisvę išleisti anksčiau laiko.

Šį įvykį prisiminusi jo kolegė neslepia, kad toji tragedija paženklino abiejų pusių gyvenimus.

„Dieve, net sunku apie tai kalbėti. Jis tai taip, o ką jau kalbėti apie tai, ką reikėjo išgyventi praradus sūnų? Aš gerai pažįstu dizainerę, motiną to mirusio vaikino, tad man buvo dvigubas smūgis. Neduok, Dieve, tokių įvykių. Tai be galo baisu. Net bijau apie tai pagalvoti, prisileisti mintis. Košmaras. Gaila ir Petro buvo, aišku. Tai tik dar kartą įrodo, kaip negalima rizikuoti“, – kalbėjo pašnekovė.

Petras Dimša

„Labai gaila. Jam ir liga atsinaujino po visų šių baisių išgyvenimų, streso“, – pridūrė ji.

Nepaisant siaubą keliančio įvykio, Vaiva velionį stengiasi išlydėti šviesiomis mintimis.

„Turiu jo dovanotas poezijos knygeles. Jis paliko gražių darbų. Seriale „Dapkai ir Butkai“ buvo labai geras vaidmuo. Daug jų buvo. Jis ir pats buvo režisierius, mokėjo kurti.

Labai gaila, kai išeina pažįstami, artimi žmonės“, – atsikvėpė V. Mainelytė.

Žinią apie aktoriaus mirtį Delfi patvirtino prodiuseris Algirdas Žvinakevičius. Jo žiniomis, aktorius mirė po ilgos ir sunkios ligos.

Petras Dimša, Vytautas Rumšas, Saulius Vosylius Seriale "Giminės" ("TV Europa" nuotr.)

„Man sunku pasakyti, ar tai buvo vakar kažkuriuo metu į pabaigą dienos, ar šiandien, bet taip atsitiko. Jis labai smarkiai sirgo ir numirė. Gali būti, kad mirė vakar vakare, tačiau aš tik šiandien sulaukiau žinios“, – kalbėjo A. Žvinakevičius.

Nuo 1971 m. P. Dimša dirbo LRT. Buvo daugelio televizijos filmų režisierius ir aktorius. Vaidino populiariuose televizijos serialuose. Išleido keletą poezijos knygų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)