„O čia tai geras! Nebūčiau dabar to rašiusi tikrai, nes visada maniau, kad kaip kas nori, taip tas rengiasi, bet, dievaži, likau pakerėta užvirusios diskusijos apie mano stilių ir nustelbusios net pagrindinę temą! Verta aptarti!“ – socialiniame tinkle pradėjo pasakoti R. Mikelkevičiūtė.

„Močiutė panoro tapti mergaite!“ - tėškė man vienas gerokai vyresnis vyras (berniukas?). Atsakau mandagiam džentelmenui: „Gerbiamasis, už močiutę ačiū – tapti ja labai norėčiau! Gal dar ankstoka šiek tiek, bet tai būtų mano svajonė!

„Kur dingo klasika, jūs ne ta Rūta. Netinka“. Klasiką labai mėgstu, bet tai taip kartais nuobodu. Pavargau nuo jos, norisi šėlionių. Nejau jums nesinori?

„Kas čia per „mamos“ kelnės, storina“! Sutinku, storina, bet ir kas? Kodėl gražu tik perkarusi moteris?

Jūs tikrai manote, kad dviejų vaikų mama negali taip rengtis ir „mamos“ džinsai – ne jai!? Na, gerai, bulviakasio kelnės? Staiga prisiminiau Ameriką ir iš korvetės išlipusias dvi 80-metes mergaites, kurios mūvėjo aptemptais džinsais, avėjo aukštakulniais, nors, kaip čia pasakius, žingsniukai nebuvo labai tvirti, žvilgėjo raudonais nagais bei lūpomis ir iš abiejų nuotaikų galėjai suprasti – gyvenimas tęsiasi!

Tai va, močiutės, kaip norim, taip atrodom, ar ne!? Gražaus ryto!“ – visiems savo sekėjams linkėjo TV laidų vedėja.

Delfi susisiekus su Rūta, ši sutiko plačiau pakomentuoti netikėtai kilusią diskusiją apie jos įvaizdį. Nors iš pažiūros komentaras „Šie džinsai jums netinka“ gali atrodyti visai nekaltas, pašnekovė mano, kad už to slypi kur kas rimtesnės problemos.

„Čia yra limitų tema ir vidinio skurdo bei nepasitikėjimo klausimas“, – sako eterio žvaigždė.

„Man tai 100 metų, bet kitos moterys to menkinimo paiso. Nusikirpk plaukus, mini keisk į maksi ir vakuok pomidorus... Dar būtų gerai, kad viešai nesirodytum, – juokiasi pašnekovė. – O aš atvirkščiai darau. Ir damas kviečiu daryti taip pat!“

Savimi pasitikinti žinoma moteris tikina, kad replikos kitiems nėra susijęs su amžiumi ar lytimi – jų sulaukia vaikai ir suaugusieji, moterys ir vyrai.

„Amžius čia ne prie ko! Moterys stumiamos į dėžutes vos gimusios. Būk paklusni, kitaip būsi įžūli merga. Netekėjusi? Kas negerai su tavimi? Neturi vaikų? Ojetus, vargšė kokia, bergždžia ir t.t. Todėl, go merginos, mamos, močiutės ir promočiutės! Go, go!“ – ragina pozityvumu trykštanti Rūta.

„Manau, kad ir vyrai nėra išimtis. Tai vyksta iš asmeninės nelaimės, baimės, nepasisekimo, nepasitikėjimo, nelaisvės. Kyla pyktis – kodėl kitas gali, o aš negaliu? Laimingo ir sėkmingo žmogaus smegenys dirba kitu režimu“, – šyptelėdama pridūrė pašnekovė.

Be to, moteris pabrėžė, kad šios jos mintys nėra susijusios konkrečiai tik su džinsais, ji kalba apskritai apie žmonių polinkį kitus pastebėti iš neigiamos pusės.

„Gal ir gali tie džinsai būti geresni, bet mes kalbame apie žmogaus įžeidinėjimą, menkinimą, smukdymą, panieką, patyčią ir pašaipą – štai, kur esmė.

Pavyzdžiui, man mini nepatinka, bet va, iš pasiutimo, įdėjau fotografiją su mini. Ir pasiuskite, – smagiai nusijuokė Rūta. – Atrodau puikiai ir siūlau visoms tai sau sakyti – aš esu nuostabi, o jūsų nuomonės juk aš neklausiu.“

Besibaigiant pokalbiui pašnekovė dar pridūrė, kad, jos nuomone, patraukli moterys yra ta, kuri pasitiki savimi ir jokie džinsai tam neturi įtakos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (429)