Prieš porą metų pora su visais džiaugėsi minintys 28-ąsias vestuvių metines, todėl dabar daugelis šią porą sekančių žmonių gali nustebti, kodėl Liveta ir Petras dar nešvenčia 30-ųjų, perlinių vestuvių. Pasirodo, pora kiek apsiskaičiavo.

„Žinokite, šiek tiek esame apsirikę, – nusijuokė pašnekovė. – 2018-aisiais metais, kai dalijomės žinia, kad drauge esame 28-erius metus, visgi suklydome. Dabar susėdę su Petru susiskaičiavome ir tiek juokėmės, kad nebežinome, kiek tų metų mes kartu. Pasirodo, kad rugpjūčio 29-ąją atšventėme 29-erius metus. Pasidarė taip juokinga, matyt, labai gerai gyvename, kad ir tų metų nebeskaičiuojame.“

Nors šios sukakties pora per daug nesureikšmina, sutuoktiniai neslepia, kad dabartinė situacija pasaulyje, deja, nuteikia slogia linkme.

„Nesame iš tų, kurie pultų daryti didžiausią šventę. Anksčiau, kai buvome jaunesni, taip, švenčių būta daug. Pavyzdžiui, per Petrines darydavau siurprizo vakarėlius, viskas suslėpta, draugai su plakatais už tvoros slepiasi. Būdavo visas pilnas namas, net ūždavo nuo liaudies.

O dabar mes su Petru labiau vertiname ramybę, laiką su šeima. Mums užtenka pasiskambinti su artimaisiais, svarbu rodyti vienas kitam dėmesį. Pastaruoju metu mėgdavome šokti į automobilį ir lėkti į kokią kelionę, bet dabar esame suvaržyti. Taip nesmagu. Iš tikrųjų, atrodo, lyg būtų nukirpti sparnai. Toks jausmas. Tikrai būtume kur nors išlėkę, gal į kokią Lenkiją ar Vokietiją. Bet dabar, yra, kaip yra“, – atsikvepia pašnekovė.

Moteris neslepia, kad jai šie metai atrodo gana niūrūs. Tokie jausmai apima ne tik dėl siaučiančio ir viską koreguojančio koronaviruso, bet ir netekčių – Liveta iki šiol jautriai išgyvena artimos bičiulės Nelly Paltinienės mirtį.

„Toks laikas priverčia labiau susimąstyti, grįžti į save. Apima slogios mintys, nerimas dėl ateities, kaip mes visi gyvensime toliau, iš ko gyvensime. Nebe jaunyn einame, pavartai nuotraukas ir susigraudini, kokie jauni, žavūs kadaise buvome. Tiesa, manau, svarbu, kaip tu jautiesi savo viduje. Reikia pasikalbėti su savimi, nepulti į neviltį, stengtis nepasiduoti tai niūriai būsenai“, – sako dainininkė.

Liveta pasakoja, kad ruduo jai apskritai gana slogus laikmetis, kai šaltėjantis oras visus suveja į namus. Tiesa, ilgainiui dainininkei pavyksta džiaugtis ir šiuo metų laiku. Ją džiugina įvairiaspalviai lapai, sulėtėjęs darbų tempas.

„Bus proga pasidžiaugti bendru laiku dar dažniau. Pagalvojame, kiek daug kartu nuėjome. Kiek būta sėkmių ir nesėkmių. Kiek pakilimų ir nuopolių – tiek darbe, tiek namuose. Šou verslas nėra fabrikėlis, kur kepamos bandelės. Tai – kūrybiniai procesai. Mes su Petru esame abu kūrėjai, o du menininkai po vienu stogu ne visada sugyvena lengvai. Tikrai buvo ir blogų minčių, minčių apie skyrybas. Tam, kad išliktum kartu reikia daug išminties, o ji ateina tik su laiku ir patirtimi. Manau, santykiuose gelbėja neskubėjimas daryti rimtų sprendimų, nes po to galima labai gailėtis“, – tiki L. Kazlauskienė.

Susipykus, L. ir P. Kazlauskų namuose galioja viena griežta taisyklė.

„Nei vienas negali peržengti namų slenksčio ir išeiti. Juk jeigu tik išeičiau ar aš, ar Petras, tuoj pat atsirastų daug guodėjų, kurie tik ir stengiasi vieną ar kitą palenkti į savo pusę. Likę namuose mes pasikalbame, viską išsiaiškiname ir toliau darniai gyvename. Namuose reikia būti tol, kol susitaikome“, – Delfi sakė ji.

Iki santuokos Liveta ir Petras kartu buvo 7-erius metus, tad bendras nueitas jų kelias siekia beveik 40 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)