„Man malonu, jog mano logotipas toks patrauklus, bet būkit originalūs. Taip įžūliai kopijuoti...“, – prie nuotraukos parašė Oksana.

Ji sako, jog jos grožio namų logotipas, prekinis ženklas yra patentuoti.

Garsi moteris Delfi teigė, jog nežino, ar jos gožio namų logotipą nuplagijuoti nusprendė pati moteris, kurios inicialai kiek skiriasi nuo Oksanos Pikul, ar ją apgavo panašų logotipą užsakovei net nežinant sukūrę dizaineriai.

Oksanos Pikul grožio namų logotipas ir tas, kurį pasisavino kita moteris

„Sunku kaltinti žmogų, kai nežinai priešistorės, darbų eigos. Aš lygiai taip pat kreipiausi į dizainerius su prašymu sukurti logotipą ir po to gavau daugybę variantų, iš kurių išsirinkau tokį, koks jis dabar yra. Tačiau akivaizdu, kad mano logotipas labai stipriai nukopijuotas, kiekviena detalė. Bet kopija visuomet liks kopija. Iš vienos pusės džiaugiuosi, nes kopijuodamas kažką žmogus parodo, kad viską darai gerai bei teisingai. Tačiau visgi nereiktų taip elgtis. Nereaguoju aršiai, smagu, kad kažkam esu sektinas pavyzdys“, – sakė O. Pikul-Jasaitienė.

Ji tiki, jog toks vagystės paviešinimas bus pakankama bausmė logotipą pasisavinusiai kolegei.

O. Pikul-Jasaitienės grožio namų logotipą kūrusi Lina Janulevičienė teigė, jog yra ne kartą sulaukusi prašymų sukurti logotipą, panašų į tą, kurį kūrė Oksanai.

„Manau, aiškinti, kodėl atsisakau taip daryti nereikia. Bet tikrai žinau, kad atsiras tokių kurie už kapeikas papieš. Ir atsirado. Bet... Pigi kopija niekada nebus originalas“, – teigė dizainerė.

Delfi ji pabrėžė, kad „naujai kurto“ logotipo savininkė į ją su prašymu sukurti jai logotipą nesikreipė.

„Čia jau vertinu kaip kūrybinę vagystę, pati logotipo kūrėja nebuvo labai patenkinta pamačiusi kopiją. Mes tikrai ilgai dirbome, derinome, logotipas jau ilgą laiką kaba ant mano grožio namų sienos. Tai idėjos vagystė, nereiktų taip elgtis“, – sakė verslininkė.

Ji tikina, kad kol kas nesidomėjo, kas gresia konkurentei už tokį logotipo nukopijavimą, tačiau tikina, jog pirmiausiai visus panašius konfliktus stengiasi spręsti taikai, abipusiu susitarimu. Oksana jau susisiekė su katininke ir reikalaus, kad ji pakeistų savo logotipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)