Nuotaka vestuvių dieną pasidabino dizainerės Viktorijos Jakučinskaitės kurta suknele, o brigadoje „Geležinis Vilkas“ tarnaujantis J. Uža pasinaudojo privilegija ir pasipuošė ne kostiumu, o karininko uniforma.

„Mes abu esame labai dideli patriotai. Aš pati Lietuvos garbę esu gynusi varžybose kaip sportininkė, o dabar, dirbant žiniose, sporto naujienas pranešu irgi su dideliu atsidavimu, už kiekvieną pergalę labai džiaugiuosi. O Justas tarnauja šaliai ir, pasinaudojęs privilegija, vilkėjo uniformą. Nusprendėme, kad tai bus puikus sumanymas, kuris, beje, iš tiesų prisidėjo, kad ceremonija būtų tikrai neeilinė“, – džiaugsmo neslėpė pašnekovė.

TV3 žinių sporto vedėjos Patricijos Babrauskaitės ir Justo Užos vestuvės

Įprastai iš bažnyčios išeinančius jaunuosius svečiai pasitinka plojimais ir ore pažirusiais gėlių žiedlapiais, tačiau Patricija ir Justas sulaukė ne tik to. Bene labiausiai porą sujaudino karininkų garsiai užduotas klausimas.

Kolegos Justo paklausė, ar jis mylės ir gins savo žmoną taip, kaip tėvynę. Tai buvo be galo jautri ir žavi akimirka. Jis labai tvirtai atsakė: „Tikrai taip!“.
Patricija Babrauskaitė.

„Vyrai, pasipuošę uniformomis, taip pat buvo karininkai – tai Justo kolegos, užimantys vadovaujamas pareigas. Visi jie sustojo vorele ir iškėlė kardus į viršų – tokia tradicija. Esu mačiusi ir anksčiau tokių gestų, turiu draugę, ištekėjusią už karininko, žinau, kad jaunuosius pasitinka kardais, tačiau tikrai nesitikėjau, jog jais mus sustabdys. Vyro kolegos mus sustabdė ir Justo paklausė, ar jis mylės ir gins savo žmoną taip, kaip tėvynę. Tai buvo be galo jautri ir žavi akimirka. Maniškis labai tvirtai atsakė: „Tikrai taip!“. Buvo didžiulis emocijų pliūpsnis, man pačiai buvo didelė garbė būti tokioje aplinkoje. Šalia Justo aš apskritai jaučiuosi tarsi įpareigota pasitempti. Taip vienas kitą gyvenime ir stumiame į priekį“, – šiltai pasakojo nuotaka.

Pašnekovė neslepia, kad siaučiantis koronavirusas kiek pakoregavo jos ir mylimojo vestuvių planus – šventė turėjo įvykti gerokai anksčiau.

„Manau, kad dabartinė situacija daugeliui sutrikdė planus. Mes iki paskutinės minutės sekėme informaciją, kas vyksta šalyje. Kiekviena bažnyčia šiuo metu dirba pagal rekomendacijas. Mes tuokėmės Bernardinų bažnyčioje, joje ir teiravomės, kaip reikėtų atitinkamai elgtis vestuvių dieną. Kaukės jauniesiems nebuvo privalomos“, – pasakojo ji.

TV3 žinių sporto vedėjos Patricijos Babrauskaitės ir Justo Užos vestuvės

„Dėl koronaviruso vestuvių datą reikėjo nukelti. Turėjome tuoktis gegužės pradžioje, tuomet buvo nuostabus oras, saulėta diena, todėl mums buvo šiek tiek liūdna. Visgi tą dieną mes su Justu paminėjome simboliškai, atsiminėme, kad tuomet galėjo įvykti mūsų tuoktuvės. O rugpjūčio 29-ąją lietus tiesiog pliaupė, buvo apsiniaukę. Nepaisant to, mes tą dieną nuspalvinome savo emocijomis, todėl oras nebuvo svarbus“, – džiaugsmingai pridūrė P. Babrauskaitė.

Nors vestuvių teko palaukti, jaunieji liko laimingi, kadangi jiedu laiku suspėjo viską suderinti ir suplanuoti.

„Kartą jau galvojome, kad gal susituokime keturiese – tik su liudininkais, tačiau galiausiai nusprendėme palaukti. Labai džiaugiuosi, kad taip padarėme, kadangi turėjome nepakartojamą šventę. Esame vis dar užstrigę toje pakilioje šeštadienio nuotaikoje, gyvename iki šiol tomis emocijomis, kurias tiesiog norėjosi semti rankomis, kad prisimintume jas kuo ilgiau“, – tikino sporto žinių vedėja.

Pasiteiravus, kaip ji ir jos būsimas vyras susipažino, P. Babrauskaitė atsakė, kad už gyvenimą pakeitusią pažintį verta dėkoti bendram ir juos kartu suvedusiam pomėgiui – tinkliniui.

TV3 žinių sporto vedėjos Patricijos Babrauskaitės ir Justo Užos vestuvės

„Simboliška, kad dabar mes esame pakeliui į Palangą. Tai bus mūsų medaus savaitėlė, kuri taip pat buvo pakoreguota dabartinės situacijos. Palangoje mes ir susipažinome, žaisdami tinklinį. Su drauge laukėme, kol atsilaisvins paplūdimio tinklinio aikštelė, apšilinėjome, kai visai netyčia priėjo Justas ir pasiteiravo, ar galėtų prisijungti. Jis tuo metu buvo rimtai užsiimantis šiuo sportu, tad jis buvo puikus partneris. O aš sportu gyvenau jau ilgą laiką. Ėmėme žaisti, išsiaiškinome, kad abu esame iš sostinės, susitarėme tinklinį pažaisti ir esant Vilniuje. Taip viskas ir užsimezgė“, – šiltai prisiminė ji.

Visi buvę išbandymai mus tik sutvirtino, todėl, prieš žengiant lemiamą žingsnį, buvome tvirtai apsisprendę tapti vyru ir žmona.
Patricija Babrauskaitė.

Patricija ir Justas iki vestuvių šiltus santykius puoselėjo beveik 7-erius metus. Per visą šį laiką jiedu ne tik pažino vienas kitą, bet ir įsitikino, kad yra vienas kitam skirti.

„Mums tikrai teko daug ką praeiti. Karininkų duona nėra lengva. O aš pati, kaip buvusi profesionali sportininkė, taip pat dažnai nebūdavau Lietuvoje, važiuodavau į treniruočių stovyklas užsienyje, varžybas. Nutikdavo taip, kad dažnai prasilenkdavome. Galiausiai apsisprendžiau, kad dabar man svarbi karjera televizijoje. Manau, kad visi buvę išbandymai mus tik sutvirtino, todėl, prieš žengiant lemiamą žingsnį, buvome tvirtai apsisprendę tapti vyru ir žmona“, – pasakojo jaunoji.

Po vestuvių nuotaka pasirinko vyro pavardę ir tapo Patricija Užiene.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)