Atvirame laiške savo socialinio tinklo paskyroje J. Sakalauskas pasakoja sekmadienį gavęs neigiamą pakartotino testo atsakymą.

„Pagaliau COVID-19 įveiktas. Virusą nugalėjo ir teatro darbuotojai. Persirgau ganėtinai sunkia ligos forma, kas mano amžiuje labai retas atvejis. Labai noriu visiems palinkėti būti sveikiems, saugoti save ir savo artimus. Ypač stiprinti imunitetą, nes visi virusai ir infekcijos kėsinasi į silpnesnius. Covid-19 šalies ir pasaulio mastu greitai nepavyks įveikti, tad reikės susitaikyti su nauja realybe, kad šis virusas dar ilgai bus tarp mūsų... Noriu padėkoti savo artimiesiems, draugams, LNOBT vadovų komandai ir visam kolektyvui, kurie mane palaikė ir labai padėjo. Labiausiai esu dėkingas Irenai Pivoriūnienei už ypatingą globą, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Infekcinių ligų centro vadovei, profesorei Ligitai Jančorienei, gydytojai Ugnei Sakalauskienei bei visam ligoninės personalui. Būkit sveiki, gražios Jums ateinančios savaitės ir kuo mažiau ligonių“,- pranešime spaudai dėkoja LNOBT generalinis vadovas.

Žinomas dainininkas J.Sakalauskas siunčia žinutę COVID-19 skeptikams.

„Ši liga tikresnė nei manote ir daliai susirgusiųjų būna rimtų komplikacijų. Džiugu, kad šios ligos gydymo galimybės taip pat sparčiai tobulėja: apie virusą surinkta daug informacijos, pritaikomi efektyvūs gydymo būdai. Panikuoti neverta, nes nežinomybės lieka vis mažiau. Jei jaučiate, pirminius galimus simptomus ir nors truputį įtariate, kad tai gali būti COVID-19, darykitės testus, taip apsaugodami save ir aplinkinius. Tik visi kartu galime sustabdyti virusą, o ateityje išmokti įveikti kitas negandas.

Manau, kad labai daug žmonių net jausdami simptomus nesikreipia į gydytojus, bijo ir ignoruoja ligą bei taip užkrečia kitus. Deja, bet labai daug žmonių neatskleidžia visų turėtų kontaktų, nes nenori ar bijo dėl to, kad bus izoliuoti jų artimieji bei draugai. Patikėkite, niekas nenori būti izoliuotas, o visuomenės neigiama reakcija į susirgusius išgąsdina dalį tų, kurie serga be komplikacijų...

Niekas nekaltas, kad liga yra Lietuvoje. Mes turime su tuo susigyventi, o gyvenimas eina toliau. Gyvenimas nesustoja, o negandų buvo ir bus visada. Tikiuosi, kad ateityje visuomenė bus dar aktyviau testuojama, o testas bus dar greitesnis ir lengviau prieinamas. Tikiuosi, kad mūsų visuomenė neignoruos kitų problemų, kitų ligų ir socialinių aspektų, kurie taip pat buvo, yra ir bus labai pavojingi mums visiems“,- tikina J.Sakalauskas.

Nuo COVID-19 pasveikęs LNOBT generalinis direktorius ragina pagal galimybes padėti šiuo metu esantiems saviizoliacijoje.

„Taip pat noriu padėkoti LNOBT kolektyvui, kuris operatyviai susidorojo su iššūkiais. Mūsų teatras jau nėra viruso židinys. LNOBT laikosi ypatingų saugos reikalavimų ir esu įsitikinęs, kad teatre padaryta viskas, kad COVID-19 rizika būtų minimali. Man apmaudu, kad žmonės masiškai eina į prekybos centrus, kavines, barus, o teatrai ir kitos kultūros įstaigos minimos kaip potencialūs „viruso židiniai“, nors užsikrėsti pavojingu virusu galima visur...“,- sako J.Sakalauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (360)