Siaučiantis koronavirusas kaip reikiant pakoregavo įprastą žmonių gyvenimą. Be apsauginių veido kaukių nepateksi nei į parduotuvę, nei į kavinę ar restoraną – nusiimti ją galima tik valgant ar geriant. Pagal naują tvarką kaukes dėvėti privaloma ir atviruose, ir uždaruose renginiuose. Taip pat įsigaliojo reikalavimas laikytis atstumo, kuris turi būti ne mažiau kaip metras.

Būtent dėl šių naujų sprendimų, siekiant šalyje valdyti koronaviruso plitimą, kilo nemažai diskusijų, kiek visa tai įgyvendinti yra realu. Atnaujinus valdžios nurodymus nemažai kritikos spėjo sulaukti ir trečiadienį apie 50 svečių į vakarėlį sukvietę S. ir M. Lipniai.

Ketvirtadienį spaudai buvo išplatintas pranešimas, kuriame skelbiama apie socialiniuose tinkluose garsėjančios poros atšvęstą internetinio verslo startą. Kartu su tekstu buvo pridėta ir nuotraukų galerija. Ją peržiūrėję Delfi skaitytojai gana greitai įvertino, kad rasti šioje šventėje žmogų su kauke – misija neįmanoma.

„Taisyklės galioja visiems be išimties!” – tokie ir panašūs komentarai atsirado po išplatintu pranešimu.

„Nelabai suprantu, kodėl šiame renginyje nei vienas žmogus nedėvėjo apsauginės kaukės? Juk yra pasakyta, kad ir atviroje erdvėje vykstančiame renginyje yra privalu jas dėvėti! Panašu, kad žymiems žmonėms nusispjauti ant nurodymų ir jiems tai negalioja...” – piktinosi vienas skaitytojas.

„Prašom, patys pasiviešino pilną fotogaleriją, kur stovi tikrai ne bent metro atstumu ir be kaukės, jau nekalbu, kad viduje susigrūdę ir be kaukių nei vienas. Tai uždėkite baudas – bus pamoka visiems, nes jau visai išnaglėjo”, – antrino dar kitas komentatorius.

„Matome dar vieną koronaviruso židinį”, – vertino trečias fotogaleriją peržiūrėjęs žmogus.

Tokios bei panašios replikos greitai atsidūrė ir socialiniuose tinkluose. Pramogų versle žinomos poros šventę internautai ėmė tyrinėti po atskirą nuotrauką. Pastebėta, kad dalis svečių iš tiesų rankose laikė apsaugines kaukes, tačiau abejota, ar bent vienas ją užsidėjo ant veido.

S. ir M. Lipnių šventė sulaukė kritikos dėl galimų saugumo pažeidimų

Delfi susisiekė su M. Lipniu, vienu iš vykusio vakarėlio šeimininkų, kuris tikino, kad renginio organizatoriai pasirūpino visais būtinais saugumo reikalavimais.

„Renginį organizavo įmonė, kuri ir koordinavo saugumą. Visi svečiai, kurie akimirką nevalgė ar negėrė, buvo su kaukėmis. Jei žmonės buvo be kaukių, matyt, tą minutę užkandžiavo ar vaišinosi gėrimais. Šventę prižiūrėjusi įmonė sakė, kad viskas vyko pagal reikalavimus”, – kalbėjo pašnekovas.

M. Lipnius teigė, kad šventėje į saugumą buvo pažiūrėta tikrai neatmestinai – neturėjusiems kaukių jos buvo net dalijamos. Renginio erdvėje buvo galima pasinaudoti ir dezinfekciniu skysčiu.

„Tik ateidavo žmogus – gaudavo kaukę. Mes tikrai apie tai pagalvojome ir papildomai prašėme, kad būtų pasirūpinta saugumu”, – kalbėjo jis.

Paaiškinus, kad paviešintas pranešimas su nuotraukomis iškart sulaukė kritikos dėl to, kad nė vienas ir pozavusių svečių nedėvėjo kaukės, M. Lipnius sutiko, kad prie fotosienelės situacija galėjo būti kiek kitokia.

„Matyt, fotografuodamiesi svečiai specialiai pozavo be kaukių, kadangi šventei darėsi makiažą, norėjo būti gražūs”, – svarstė pašnekovas.

Tiesa, verta pastebėti, kad daugelis prie fotosienelės pozavusių svečių rankose laikė taurę, taip tarsi parodydami, jog tą akimirką mėgaujasi gėrimu – tą daryti be kaukės, pagal reikalavimus, yra leidžiama.

Sąlygas renginyje apsunkino ir prastas oras. Iš pradžių šventę numatyta rengti terasoje, kur daugiau gryno oro, tačiau, deja, to pilnai įgyvendinti nepavyko.

„Viskas buvo planuojama atviroje erdvėje, tačiau buvo labai prastas oras, pradėjo lyti, todėl visi suėjo į vidų, bet ir čia laikytasi saugumo”, – sakė verslininkas.

Kritikos M. ir S. Lipnių pora sulaukia ne pirmą kartą, todėl pašnekovo nestebina ir dabar kilęs šaršalas.

„Turime ne-gerbėjų, kurie kaip įmanoma visur mus skundžia, „padeda”. Bet dėl to mes nesustojame. Reikia gyventi toliau”, – kalbėjo jis.

Pasiteiravus, ar skambant žinioms apie daugėjančius koronaviruso atvejus, jo židinius nekilo minčių atšaukti šventę, M. Lipnius tikina, kad apie tai su žmona nesvarstė, kadangi renginys vyko gana artimoje kompanijoje.

„Bandome gyventi kaip įmanoma įprastesnį gyvenimą. Dėl tų kaukių – tikrai jomis buvo pasirūpinta. Jeigu paklaustumėte svečių, visi paliudytų, kad jas turėjo su savimi. Pats renginys nebuvo komercinis, žmonių nebuvo daug, apie 50, visų jų prašėme iš savo pusės, kad maksimaliai saugotų save ir kitus bei vadovautųsi esamais reikalavimais. Atšaukti renginio minčių nebuvo, nesinori sustoti, nes kuo toliau, tuo labiau matosi, kad su koronavirusu mums visiems teks kažkaip susigyventi. Vargu, ar verta laukti tų geresnių laikų, nes jie gali ir neateiti”, – svarstė S. Lipnės vyras.

Delfi primena, kad kaukės nedėvėjimas ten, kur ją dėvėti yra privalu, gali užtraukti baudą nuo 500 iki 1500 eurų.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)