Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga informavo, kad nuo praėjusios savaitės šalyje įsigaliojo reikalavimas dėl kaukių dėvėjimo tiek atviruose, tiek uždaruose renginiuose. Taip pat įsigaliojo reikalavimas laikytis atstumo, kuris turi būti ne mažiau kaip metras.

Prisitaikyti prie neeilinės situacijos turėjo ne tik pramogų sektorius, o ir maitinimo įstaigos. Pagal naujausius valdžios reikalavimus nuo šiol restoranuose, kavinėse ar baruose klientai privalo veido kaukes dėvėti net ir laukiant užsakymo. Nusiimti ją galima tik geriant ar valgant.

Šie pokyčiai šalyje sulaukė ne tik pritarimo, bet ir kritiškų nuomonių. Savo poziciją M. Mikutavičius viešai išsakė dar kartą „Žinių radijuje“. Nors dainininkas prisipažino, kad tuomet rašydamas daug dėmesio sulaukusią žinutę kiek pasikarščiavo, jis visgi ir toliau abejoja, kiek tokie ir panašūs valdžios atstovų žingsniai iš tiesų padeda kovoti su siaučiančiu koronavirusu.

„Aš nežinau, kaip tai atrodo žmonėms su kostiumais, bet paprastą žmogų visi tie trūkčiojimai varo iš proto“, – laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo pašnekovas.

„Dabar sveikatos ministras visus prigąsdina, tada išvaro atostogų tarsi čia nieko nevyksta, palieka valdžioje kažkokį keistą žmogų, sunkiai rezgantį sakinius, tada grįžta, greitai priima kažkokius baisius sprendimus, o bilietus jau būni pardavęs ir nežinai – bus tas koncertas ar nebus, ką čia reikės daryti ir t.t.“ – savo asmenine patirtimi dalijosi M. Mikutavičius.

Dainininkas tikina besistengiantis suprasti valdžios atstovų sprendimus, tačiau, jo nuomone, žingsniai turėtų būti aiškesni, nuoseklesni ir labiau apibrėžti.

„Visi gyvena tokioje panikoje ir, natūralu, tada žmonės kuria visokias teorijas, kad, matyt, jeigu čia taip leidžia, galbūt ten nieko baisaus. Tada visi rezga sąmokslą, kad čia nieko nevyksta, jog gal ta liga – vieni niekai. Nes būtent dėl to tokia keista situacija ir susidaro, nes iš vienos pusės tarsi gąsdina, iš kitos pusės – tarsi viskas laisva.

Aš suprantu valdžios poziciją. Ko gero, jie pasimetę, nori palaikyti gyvą ekonomiką, bet kartu nenori, kad žmonės per daug atsipalaiduotų. Bet toks kelias, ko gero, niekur neveda, nes tai yra tiesiog amžinas chaosas. Geriau žinoti aiškius atsakymus: arba jie labai kategoriški, arba tada pasirenkime tokį fatalistinį atvejį, kaip tai daro Švedija. Žinoma, nesu nei patarėjas, nei epidemiologas“, – pabrėžė dainininkas.

Radijo laidoje Marijono buvo pasiteirauta, ar jis bijo koronaviruso. Dainininkas teigė, kad baimės nejaučia,

„Aš nustojau jo bijoti. Iš pradžių aš tikrai buvau labai susitelkęs. Tiesą sakant, aš jo ne kiek bijojau, o bandžiau socializuotis su sveikatos sistema, su bendru šalies susitelkimu, aš sąžiningai laikiausi visų nurodymų. Bet tiesiog ilgainiui supratau, kad mes visi išprotėsime, jei tai ilgai tęsis. Matyt, reikia gyventi gyvenimą. Žinoma, neini be kaukės, kur nereikia ir specialiai įstatymų nepažeidinėji“, – teigė jis.