Muzikos atlikėjas Aras Vėberis socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino akimirka iš Kastyčio Kerbedžio koncerto Ilzenbergo dvare – patikrinti, ar renginys atitinka visus saugumo reikalavimus, atvyko pareigūnai. Nors viskas vyko sklandžiai, atlikėjai tikina išgirdę dar negirdėtą taisyklę.

„Vakar sulaukėme pareigūnų dėmesio. Atvyko į koncertą, viską patikrino, nufotografavo. Puiku. Koncertas truko 1 val. 50 min. be pertraukos. Visi liko patenkinti, o mes sužinojome, kad jei koncertas truktų virš 2 valandų, tektų jį stabdyti, kad žiūrovai galėtų pasikeisti kaukes”, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė A. Vėberis.

Tuo tarpu Panevėžio apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyriausiasis specialistas Tadas Martinaitis patikino, kad patikrą K. Kerbedžio pasirodymo metu pareigūnai išties vykdė.

„Patikrinimą vykdėme kartu su maisto produktų inspekcija ir sveikatos biuru. Buvo siekiama patikrinti, kaip žmonės laikosi reikalavimų dėvėti kaukes, laikytis nurodyto atstumo ir visų kitų dalykų. Pažeidimų nustatyta nebuvo“, – teigia T. Martinaitis.

Tačiau to, kad jei koncertas truktų 2 valandas, tektų jį stabdyti, kad žiūrovai galėtų pasikeisti kaukes, T. Martinaičio teigimu, nebuvo pasakyta.

„Koncertas truko pusantros valandos, tad nesuprantu, kodėl apskritai galėjo būti paminėtos tos dvi valandos. Kiek žinau, iš mūsų pusės tokio pasakymo nebuvo“, – sako Panevėžio apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyriausiasis specialistas.

Delfi susisiekus su SAM atstovais, šie tikino, jog Sveikatos apsaugos ministerija nebuvo teikusi rekomendacijų keisti apsaugines veido kaukes kas dvi valandas ir stabdyti renginius šiai procedūrai atlikti.

Rekomendacijose dėl asmens apsaugos priemonių naudojimo yra toks punktas:

Vienkartinės veido kaukės keičiamos kai sudrėksta, bet ne rečiau kaip kas 4 valandas.

Kastytis Kerbedis, Aras Vėberis / Foto: Delfi ir iš asmeninio albumo

Delfi primena, kad reikalavimas dėvėti kaukes atviruose ir uždaruose renginiuose įsigaliojo rugpjūčio 21 dieną.

„Kalbame apie organizuojamus renginius“, – sakė A. Veryga, kuris patikslino, kad reikalavimų laikymąsi įpareigotas užtikrinti renginio organizatorius.

Ministras taip pat perspėjo, kad ne visos kaukės yra tinkamos. Jis patikslino, kad ir nemedicininės, o pasigamintos kaukės turi dengti kvėpavimo takus, jos turi būti keleto medžiagų sluoksnio, tankaus audinio, vientisos, be skylių.

„Kaukė turėtų būti tinkamo dydžio, ji turėtų dengti nosį ir burną“, – sakė A. Veryga, perspėdamas, kad kaukes taip ir nešioti reikėtų, kad jos dengtų nosį ir burną.

Ministras sukritikavo kai kurias pasitaikančias kaukių dėvėjimo praktika su konkrečiu tikslu - išvengti baudų.

„Matėme atsiradusių keistų iniciatyvų siūti kaukes iš užuolaidų, megzti kaukes. Kaukė yra skirta ne tam, kad negautum baudos. Ir tų baudų tikslas yra ne tam, kad prisirinktume pinigų į biudžetą, bet tiesiog – tam, kad būtų laikomasi reikalavimų“, – sakė A. Veryga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)