Tai, kad sugriežtinta kaukių dėvėjimo tvarka gali prasilenkti su realybe įsitikino ir Daina Bosas. Restorane apsilankiusi verslininkė laikėsi visų oficialių saugumo nurodymų, tačiau vis nusiimant ir vėl užsidedant kaukę ji netrukus ėmė jaustis kvailai.

„Vakar atėjau iki lauko kavinės be kaukės. Sėsdama prie stalo užsidėjau kaukę. Aplink mane sėdėjo svečiai be kaukių, nes jie jau turėjo gėrimus ant stalų“, – situaciją socialiniame tinkle aiškino ji.

„Po kelių minučių padavėja man atnešė gėrimą. Nusiėmiau kaukę. 4 valandas smagiai leidome laiką be kaukių. Kaip ir visi kiti svečiai, beje.

Einant į tualetą, reikėjo užsidėti kaukę, nors visi kiti restorano lankytojai sėdėjo be kaukių, nes jie turėjo gėrimus ant stalų.

Antrą dieną galvoju ir niekaip nerandu logiško paaiškinimo šitam de*****kam nurodymui. Jaučiuosi kvailinama idiotų, o tai žemina mano orumą.

Aš sutinku saugotis, bet tai turi būti tikra, o ne kažkokia apsaugos parodija ir pasityčiojimas.

Jau laukiu, kada gausime nurodymą keliais ropoti. O ką? Ne mažiau logikos būtų, nei „apsauginės“ kaukės vos kelioms minutėms“, – savo nuomonę išreiškė žinoma moteris.

Aštri D. Bosas žinutė feisbuke greitai sulaukė pritarimo. Palaikymą verslininkei išreiškė ir žinomi žmonės, ir jos sekėjai, kurie suskubo ne tik paspausti mygtuką „patinka“, bet ir pasidalinti pačiu įrašu.

Ilgą laiką dėl suvaržymų šalyje ir sutrikdyto įprasto darbo apmaudą liejo Lietuvos menininkai. Nors renginiai šalyje ir vėl gali vykti, juose įvesti griežti nurodymai, kurie neretai sunkiai įvykdomi.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga informavo, kad nuo penktadienio įsigaliojo reikalavimas dėl kaukių dėvėjimo tiek atviruose, tiek uždaruose renginiuose. Taip pat įsigalioja reikalavimas laikytis atstumo, kuris turi būti ne mažiau kaip metras.

Daug dėmesio feisbuke sulaukė ir Marijono Mikutavičiaus žinutė. Socialiniuose tinkluose aktyvus dainininkas prabilo apie tai, kaip nauja tvarka pakoreguos jo bei kolegų koncertus.

„Nuo rytojaus – „kaukių dėvėjimas bus privalomas tiek žiūrovams, tiek ir renginio dalyviams“, – naująją tvarką pacitavo atlikėjas ir tęsė.

„Gerai, šiandien dar neprivaloma, bet pabandysiu Kaune pakoncertuot su kauke. Pažiūrėsiu, kiek traukiu. Pusantros valandos būti su kaukėmis yra vargas, o ne koncertas tiek muzikantams, tiek žiūrovams.

Tai yra visai kas kita nei parduotuvėje pereit nuo pieno ligi ruginės duonos. Vertinu taip, kad valdžia perėjo prie naujos taktikos. Prieš rinkimus nesinori visko drausti iš peties, tai kuria sąlygas, kad šiaip ar taip visi užsidarytų patys.

Net jei tai ir pamatuotas tikslas vardan visų gerovės, tai pasitikėjimo tokiais sprendimais nė velnio nekuria ir tokie chaltūriniai varžymai bei nutylėjimai tik didina visuomenės baimes bei sąmokslų paieškas. Jeigu ten pavojinga, tai uždarykim tuos koncus velniop. Taip bus nuoširdžiau“, – rėžė dainininkas.

Atnaujinta kaukių dėvėjimo tvarka:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (683)