Lapkritį sueis dveji metai, kai S. Storpirštis neteko tėčio, teatro scena – garsaus aktoriaus. Ankstesniuose interviu S. Storpirštis pasakojo, jog kurį laiką jam vis dar mėgindavo paskambinti. Mėgino paskambinti ir dieną prieš interviu, tačiau ir vėl nesėkmingai.

„Kas nėra su tuo susidūręs, neįmanoma to jausmo paaiškinti. Mirtis mane lydi kone visą gyvenimą. Kai gimiau, jau neturėjau vieno senelio ir močiutės. Tuomet netekau kito senelio, mamos, kitos močiutės, galų gale – tėčio. Mirtis mane labai dažnai aplankydavo ir kiekvieną kartą patirdamas netektį suprantu, koks žiaurus yra tas žodis „niekada“. Tu niekada nebepamatysi to žmogaus. Taip, yra nuotraukos, mano tėčio atveju – ir vaizdo įrašai.

Bandžiau prieš porą savaičių įsijungti laidą apie jį. Tik penkias minutes pažiūrėjau, ir viskas. Akys šlapios ir supratau, kad to daryti dar negaliu. Tos pačios laidotuvės. Tai yra sudėtingas dalykas. Tuomet pats gedi ir dar ateina penki šimtai žmonių, tau reiškia užuojautą, o tu turi visus juos išklausyti. Kiekvienas jų žodis – tarsi dūris. Kiekviena istorija apie tavo žmogų – kaip priminimas: viskas, nebėra.

Po mamos netekties metus ar pusantrų nesupratau, kaip toliau gyventi. Po paskaitų, kurios baigdavosi dešimtą valandą, eidavau per pusę miesto pėsčiomis į kapus. Atrodė, taip reikia. Tai dariau kiekvieną vakarą pusantro mėnesio. Po tėčio mirties aš iš viso buvau išskridęs – nebeturėjau tikslo, turėjau vaiką, šeimą, bet save buvau nurašęs ir išmetęs. Maniau, kad niekam nesu reikalingas. Man visada lengviau padėti kitiems, o sau nežinojau, kaip padėti“, – sako aktoriumi taip pat tapęs žinomo aktoriaus sūnus.

Būdamas paauglys, Simonas sužinojo, kad turi seserį Eveliną. Kaip aktorius prisimena pažintį?

„Buvo labai nejauku. Kai tu gyveni 16 metų ir staiga sužinai, kad turi sesę... Apskritai mūsų šeimos gyvenimas – tarsi telenovelė. Mama po spektaklio ateina su kolega, kuris mane, mažą vaiką, paperka guma arba saldainiais, tėtis kuria gyvenimą su kita moterimi ir dar po kiek laiko sužinai, kad turi sesę. Iš šono pažvelgus tarsi geros melodramos scenarijus. (Juokiasi.)

Tai buvo „Auksinių svogūnų“ vakaras, tėtis turėjo ten kažką vaidinti ir mane vedėsi kartu. Prieš šventę jis man pasakė, kad aš ne vienas žiūrėsiu pasirodymą, o su... sese. Visa tai įvyko balandžio 1-ąją, tačiau tai buvo ne pokštas. Mus susodino šalia ir buvo taip nejauku.

Neatsimenu, ką žiūrėjau, ką šnekėjome. Buvau labai sutrikęs. Kaip šią žinią priėmė šeima? Manau, kad tai buvo visiems naujiena. Kiek aš žinau, istorija buvo tokia: tėtis vedė kažkokį renginį ir po to gavo raštelį, kuriame buvo parašyta: „Aš – Evelina, tavo dukra, paskambink.“ Tiksliai nepamenu, tačiau kažkas tokio buvo. Tuomet jis jai paskambino, atkūrė ryšius ir ėmė bendrauti. Dėl ko jie iki tol nebendravo, pasakyti negaliu. Tėtis tai, žinoma, žinojo“, – interviu žurnalui „Stilius“ pasakojo S. Storpirštis.

Interviu su A. Storpirščiu bei jo dukra Evelina galite skaityti ČIA.

Žinomas teatro ir kino aktorius Arūnas Storpirštis po ligos mirė eidamas 69 metus 2018 metų lapkritį. Dar tą pačią dieną jis dirbo, įgarsino filmą.

„Jis sirgo, bet ir dirbo iki paskutinės dienos – dar vakar garsino filmą. Jis negulėjo ligos patale, iškeliavo garbingai“, – sakė Gediminas Storpištis.

A. Storpirštis gimė 1950 metais Vilniuje, 1975-aisiais baigė Lietuvos valstybinės konservatorijos (dabar – Lietuvos muzikos ir teatro akademija) aktorių laidą. Tais pačiais metais jis pradėjo dirbti Jaunimo teatre sostinėje ir šio teatro trupei priklausė iki šiol. Aktorius į Jaunimo teatrą atėjo su legendiniu vadinamu režisierės Dalios Tamulevičiūtės dešimtuku.

Šiame teatre A. Storpirštis sukūrė daugiau kaip 30 vaidmenų. Jis vaidino garsiuose Jaunimo teatro pastatymuose „Ilga kaip šimtmečiai diena“, „Meilė ir mirtis Veronoje“, „Škac, mirtie, visados škac“, „Pirosmani, Pirosmani“ ir kituose. Aktorius kurį laiką dirbo nevalstybiniame Didžiajame Vilniaus teatre. A. Storpirštis daug filmavosi ir Lietuvoje, ir anksčiau – Sovietų Sąjungoje.

Jis vaidino „Amerikietiškoje tragedijoje“, „Chameleono žaidimuose“, „Ir ten krantai smėlėti“, „Žalstvykslėse“, „Žvaigždėje“, „Eurazijos aborigene“, „Dėdė, Rokas ir Nida“, kt., filmavosi televizijos serialuose, humoristinėje žinių laidoje „Dviračio šou“.

Aktorius taip pat garsino filmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)