Tačiau mamos nuojauta pasiteisino. Šiandien žinoma moteris šypsosi ir jaučiasi laiminga. Nors nėštumo pradžia varė į neviltį, jos mažylis auga kaip turi būti, yra sveikas ir stiprus.

„Mano pirmasis daktaras man diagnozavo ne „pastojimą“, o „išvalymą“. Ir dar pasakė, kad rizika tokia didelė, kad galiu net numirti. Tokiomis mintimis gyvenau iki kito apsilankymo pas specialistą. Prisimenu iki dabar tas bemieges naktis ir baimės bei liūdesio dienas.

Tuomet po savaitės širdis pasakė, kad kažkas ne taip. Nusprendžiau apsilankyti pas kitą daktarą. Šis pasakė man kitą diagnozę. Gimdoje pamatęs vaisių jis padarė išvadas, kad tai – neišsivystantis vaisius ir šansų turėti sveiką mažylį man visai nedavė. Vėl pasiūlė valymą.

Bet mudu su vyru ėmėmės iniciatyvos – kas dvi-tris dienas stebėdavome HCG ir progesterono augimą. Taip pat užsirašiau pas labai gerą specialistą, kuris būtent dirba su moterimis, kurios turi tam tikrų problemų. T. y., jų nėštumas komplikuotas arba jos turi problemų, panašių į manąsias – viskas neaišku ir yra dvi pačios blogiausios diagnozės“, – kalbėjo Sotera.

Apsilankymas pas kitą specialistą porai tapo tikru išsigelbėjimu.

„Jis tarė: „Viskas gerai“. Tuomet tarsi akmuo nuo širdies nusirito. Mums buvo pasakyta, kad vaikas auga, kaip turi būti. Jis yra savo vietoje, sveikas. Tačiau paskyrė iki dvyliktos savaitės kasdien leistis progesteroną, kadangi jo kiekis organizme – pere mažas.

Daugiau nei mėnesį kas vakarą man vyras į pilvą leido vaistus. Tai tikrai nėra pati smagiausia procedūra – visas pilvas subadytas. Bet... Galiausiai mes išsaugojome savo vaiką. Ir dabar jam viskas gerai. Bet žinote ką? Aš nuo pat pradžių jaučiau, kad viskas bus gerai. Ir tas tikėjimas tikrai daro stebuklus.

O šią istoriją pasakoju ne dėl to, kad noriu išsipasakoti. Patikėkite, socialiniai tinklai man yra paskutinė vieta, kur aš noriu dalintis savo asmeniniais išgyvenimais. Bet pasakoju todėl, kad galbūt ši istorija kažkam suteiks vilties, kai jos visai nebebus arba bus labai maža. Tikiu, kad garsiai kalbėdami ne vien apie gražius dalykus mes galime vieni kitiems padėti. Niekada nepraraskite tikėjimo... Niekada“, – padrąsino 14 savaičių besilaukianti žinoma tinklaraštininkė.

Sotera Šveikauskaitė kelionėje

Prieš penkerius metus dukros Aretės susilaukusi Sotera antrąjį nėštumą pavadino svajonės išsipildymu.

„Svajonės tikrai pildosi... Pagaliau po beveik 5 metų mes ir vėl tapsime tėvais. Norime su visais draugais, pažįstamais pasidžiaugti šia žinia“, – sakė S. Šveikauskaitė.

Moteris sakė tikinti, kad vaikai aplanko tada, kada labiausiai jų laukiama ir norima.

„O mes nepaprastai laukėme sesutės arba broliuko ir pagaliau galime tuo pasidžiaugti. Mielosios, aš laukiuosi antro stebuklo. Ir nors laimė mėgsta tylą, bet labai džiaugiuosi, kad apie tai pagaliau galiu kalbėti su Jumis. Iš tiesų pasiryžti antram nėštumui man buvo sunku. Kas žinote mano dukrytės istoriją, tikiu, kad tai tikrai suprasit. Man prireikė beveik 5 metų, kad galėčiau atsigauti tiek fiziškai, tiek ypač emociškai. Bet laikas gydo žaizdas, nauja gyvybė atneša su savimi naują knygą, atverčia naują baltą lapą ir pradeda kurti savo naują istoriją. Aš tikiu tuo, kad turėti išbandymai, sunkumai šį kartą apdovanos tik gera patirtimi ir augs bei gims sveikas ir stiprus mažylis.

Apkabinu kiekvieną iš Jūsų ir labiausiai tas likimo drauges, kurios galbūt vis dar nepasiryžta sekantiems vaikams dėl sunkių išgyvenimų praeityje. Vaikai – tai mūsų laimė ir stiprybė, kurie gyvenimą absoliučiai nuspalvina gražiausiomis spalvomis. Todėl, šiandien mano gyvenimas tapo dar spalvingesnis. Aš tikrai esu labai laiminga“, – rašė nėštukė.

2018 m. lapkričio pabaigoje S.Šveikauskaitė socialinių tinklų festivalyje „ZOOM 2018“ atsiėmė interneto balsuotojų ir komisijos jai suteiktą „Metų interneto supertėvų“ apdovanojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)