JT generalinis sekretorius Kofi Annanas ketvirtadienį susitiko su Yo Yo Ma, kuris šiuo metu laikomas garsiausiu pasaulio violončelininku, ir žurnalistams patvirtino, kad jis tikrai taps taikos pasiuntiniu.

Paklaustas, ar B.Pittas negalėtų tapti JT geros valios ambasadoriumi, K.Annanas nusijuokė ir pasakė: "Pagalvosiu apie tai ir jam pranešiu, kad jį rekomendavote".

A.Jolie, kuri nuo B.Pitto laukiasi kūdikio, yra JT pabėgėlių komisaro geros valios pasiuntinė.

Pastaruoju metu B.Pittas lydėjo ją į humanitarines misijas, įskaitant praėjusio mėnesio kelionę Pakistane, kur pora aplankė nuo žemės drebėjimo nukentėjusius žmones. Šios kelionės metu B.Pittas vienai ligoninei Islamabade padovanojo 40 ortopedinių lovų.

50 metų Yo Yo Ma, muzikuojantis nuo penkerių metų, gimė Paryžiuje ir dar vaikystėje atvyko į Niujorką studijuoti. Violončelistas, 1976 metais baigęs Harvardo universitetą, ypač išgarsėjo savo Johanno Sebastiano Bacho bei Ludwigo van Beethoveno veikalų interpretacijomis.

Atskiros JT agentūros, besirūpinančios vaikais, pabėgėliais, gyventojais ar aplinkos apsauga, skiria savus geros valios ambasadorius, kaip, pavyzdžiui, Nobelio literatūros premijos laureatę Nadine Gordimer, dirbančią su JT vystymo programa, ar A.Jolie, atstovaujančią JT vyriausiajam pabėgėlių komisarui.

Yo Yo Ma prisijungs prie žmonių, kuriuos skiria pats K.Annanas ir kurie vadinami "taikos pasiuntiniais".

Tarp jų yra aplinkosaugininkė Jane Goodall, sunkiasvoris bokso čempionas Muhammadas Ali, teniso žvaigždė Vijay Amritrajas, Italijos rašytoja ir žurnalistė Anna Cataldi, aktorius Michaelas Douglasas, krepšinio žvaigždė Earvinas Johnsonas, dar žinomas kaip Magicas, džiazo muzikantas Wyntonas Marsalis, operos dainininkas Luciano Pavarotti ir Nobelio taikos premijos laureatas rašytojas Elie Wieselis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją