Taip pat pranešama, jog trys nauji atvejai, susiję su „Adform kiemeliu“, patvirtinti Kauno apskrityje, vienas – Vilniaus. Du asmenys yra darbuotojai, taip pat užsikrėtė apsaugos darbuotojo kolega ir rugpjūčio 7 dienos renginyje dalyvavęs lankytojas.

Delfi primena, kad tądien „Adform kiemelyje“ vyko grupės „8 kambarys” koncertas.

Kiek anksčiau buvo pranešta ir apie atvejus, patvirtintus po „Adform kiemelyje“ filmuotos „Delfi“ laidos „Kitokie pasikalbėjimai“ su Egidijumi Dragūnu. Po šios žinios testą atliko tiek atlikėjas, tiek laidos vedėjas Mantas Katleris. Abiejų koronaviruso tyrimo rezultatai buvo neigiami.

Laidą „Kitokie pasikalbėjimai“ kuriantis Mantas Bertulis prieš kurį laiką pranešė, kad atšaukiami suplanuoti filmavimai su humoristu Henry Match ir grupės „Flying saucer gang“ nariu Remigijumi Daškevičiumi.

„Įvyko tai, ko labiausiai bijojau nuo pat tos dienos, kai birželio 1-ąją vėl grįžo leidimas organizuoti renginius. Džiaugiausi, kad turime tokią galimybę, kai kitos valstybės dar tik gali šito mums pavydėti, bet iš kitos pusės jauti didžiulę atsakomybę, kai tavo renginyje susirenka apie 1000 žmonių.

Ir šiandien mane pasiekė štai tokios naujienos, kad trims „Adform kiemelio“ darbuotojams užfiksuotas COVID-19. Yra tikimybė, kad jie sirgdami jau dirbo per „Kitokius pasikalbėjimus“ su Egidijumi Dragūnu. Aišku, nuo to niekas nėra apsaugotas, tačiau šią akimirką jaudinuosi labiau nei bet kada. Nei aš, nei mano komanda jokių simptomų nejaučiu, tačiau pats dėl visa ko rytoj važiuoju išsitirti. Dviems savaitėms atšaukiame renginius „Adform kiemelyje“, t.y. „Kitokius pasikalbėjimus“ su Henry Match ir Remigijumi Daškevičiumi. Naujas datas paskelbsime vėliau. Likite sveiki, draugai“, – feisbuke rašė M. Bertulis.

NVSC vertinimu, baro lankytojai taip pat galėjo turėti rizikingą sąlytį, todėl nuo rugpjūčio 5 d. ir vėliau šiame bare lankęsi asmenys turėtų kreiptis į NVSC dėl individualaus rizikos vertinimo. Susisiekti prašoma telefonu 8 618 79984 (darbo valandomis) ar el. paštu kaunas@nvsc.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)