„Buvau kompanijoje, kurioje buvo sergančių žmonių. Deja, ne visi yra atsakingi ir ne visi rimtai žiūri į šią situaciją”, – sako Neringa.

Iš pradžių peršalimui būdingus simptomus jutusi dainininkė manė, jog prastą savijautą lėmė įjungtas oro kondicionierius.

„Pirmasis pasireiškęs simptomas – nuovargis, na, o po kelių dienų pradėjo skaudėti gerklę, laužyti kaulus, vargino sausas kosulys. Susilpnėjo skonio receptoriai. Jaučiasi, lyg būčiau peršalusi, todėl pirmiausiai pagalvojau, kad kaltas oro kondicionierius. Tačiau vėliau pajutau ir kitus sindromus, ir paaiškėjo, jog sergu koronavirusu”, – Delfi pasakoja už Atlanto šiuo metu esanti mergina.

Neringa prisipažįsta, kad gavusi teigiamą koronaviruso tyrimo rezultatą negalėjo tuo patikėti.

„Gavusi testo rezultatus jau jaučiausi neblogai. Tačiau, kai sužinojau, kad sergu virusu, išsyk vėl pablogėjo, – juokiasi N. Šiaudikytė. – Matyt, iki paskutinės minutės tikėjausi, kad esu tiesiog peršalusi. Tad tą dieną jaučiausi blogai visomis prasmėmis. Jei atvirai, negalėjau patikėti, kad sergu. Buvau iš tų žmonių, kurie turi atskirą nuomonę apie visą šią situaciją.”

Paklausus, kokias gydymo priemones taikė susirgusi, mergina prisipažįsta, kad svarbiausiai jai buvo išlikti pozityviai.

„Dirbau su savimi, neleidau sau galvoti negatyviai ir žiūrėjau į tai, kaip į eilinį peršalimą. Gydžiausi tik arbatomis ir aliejais”, – teigia Neringa.

Liga, pasak dainininkės, truko kelias dienas, tačiau vėliau dvi savaites ji vis pritrūkdavo jėgų.

„Išsigydžiau per nepilną savaitę. Kai sirgau, laužė kaulus, keletą kartų netgi teko gerti nuskausminamuosius. Taip pat gėlė kojas, skaudėjo nugarą. Susilpnėjo skonio receptoriai, visai nebuvo apetito. Pakilo temperatūra, pradėjo kankinti sausas kosulys, užėmė kvėpavimo takus, – pasakoja Neringa. – Lygiai kaip sergant gripu, tik ketvirtą dieną kvėpuojant pradėjau justi keistą diskomfortą.”

Šiandien mergina jau yra pasveikusi ir teigia, kad nejaučia jokių padarinių, tačiau kitus įspėja būti sąmoningais ir apdairiais.

„Informacijos tiek daug, kad mes apskirtai nieko nebežinome. Tačiau kiekvienas turime galvą ant pečių ir privalome būti sąmoningi. Ar jūs susirgsite, ar ne – priklauso tik nuo jūsų atsargumo. Kol nėra vakcinos, aš apskritai nematau jokių šansų atsipalaiduoti, dalyvauti masiniuose renginiuose ar festivaliuose bei linksmintis su 1000-čiu žmonių, – sako mergina. – Vieno žmogaus neatsakingas elgesys gali užkrėsti šimtus žmonių ir situacija gali per savaitę visiškai pasikeisti. Manau, kad būtent tokia situacija šiai dienai yra Europoje.”

Rūpintis savimi kasdien skatinanti Neringa pabrėžia, kad be koronaviruso yra ir kitų ligų, nuo kurių nei vienas nesame apsaugotas.

„Patarčiau gerti arbatas ir apskritai pradėti rūpintis savo imunine sistema. Per gyvenimą mes sirgsime ne viena liga, be koronaviruso yra dar begalė kitų ligų. Nuo kai kurių žmonės kasdien miršta. Rūkymas, neteisinga mityba, cukrus, alkoholis šiuo periodu, manau, turėtų būti limituotas, – įsitikinusi atlikėja. – Aš asmeniškai tryniausi arbatas iš ciberžolės šaknies, imbiero, citrinos, medaus ir nuolat gerdavau jas. Tad skatinu rūpintis savimi ir stengtis tai daryti natūraliais būdais.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)