Dainininkė socialiniame tinkle pranešė užsikrėtusi koronavirusu.

„Covid-19 palietė ir mane. Vakar gavau teigiamą testo atsakymą.

Kreipiuosi sąmoningai į savo partnerius, draugus, su kuriais pastarosiomis dienomis buvome susitikę, būkime atsakingi, pasidarykime testus, net jei ir nejaučiate simptomų, kad neplistų virusas.

Jaučiuosi neblogai, tik kvapo ir skonio visiškai nejaučiu, šiek tiek jėgų nėra. Bet viskas išgyvenama! Svarbiausia išlaikyti ramybę visose situacijose! Vaikai jaučiasi puikiai, jiems nenustatė viruso - tas svarbiausia. Gaila turiu sustabdyti kūrybinę veiklą, bet tikiu, kad viskas, kas ateina, atneša kažkokią pamoką. Saugokime vieni kitus!“ – feisbuke rašė žinoma moteris.

Koronavirusu užsikrėtęs J. Sakalauskas tai patvirtino BNS.

„Taip, tai yra tiesa, šį rytą gavau teigiamus duomenis, kad koronavirusas yra. Šiuo metu vyksta procedūros, nustatinėjami kontaktiniai asmenys, su kuriais aš bendravau“, – teigė LNOBT vadovas.

Jis sako pirmuosius ligos simptomus pajutęs trečiadienį, o ketvirtadienį kreipėsi į privačią kliniką dėl koronaviruso tyrimų. Teatro direktorius teigia nežinantis, kur galėjo užsikrėsti koronavirusu, kadangi pastaruoju metu nebuvo išvykęs į užsienį, nebendravo su asmenimis, kuriems būtų diagnozuotas koronavirusas. J. Sakalauskas sako išvengęs bendravimo su teatro kolektyvais, o šią savaitę artimiau bendravo su keliolika teatro darbuotojų, daugiausiai – vadovybe.

„Kol kas yra sprendimai dezinfekuoti teatrą, sustabdyti darbą, ištirti galimai kontaktavusius asmenis ir gavus atsakymus grįžti prie darbų tiems, kas neturi tų rizikų“, – teigė J. Sakalauskas.

Savaitgalį jis tvirtino dalyvavęs dviejuose lauko renginiuose Klaipėdoje – „Mėlynojoje vakarienėje“ ir operos „Skrajojantis olandas“ premjeroje uostamiesčio elinge. Renginiuose dalyvavo ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, kiti Klaipėdos visuomenės veikėjai, muzikos pasaulio atstovai.

„Trečiadienį jaučiausi prastai, ketvirtadienį atrodė, kad nėra jokios ligos, bet profilaktiškai nuėjau pasidaryti tyrimus, maža ką. Šiandien vėl pablogėjo (...), šiuo metu temperatūros, atrodo, neturiu – ji tai pakyla, tai nukrinta, simptomai labai keisti“, – sakė jis.

J. Sakalauskas teigia, kad izoliavosi savo namuose, kartu su vaikais. Jis tvirtina, kad teatre bus dezinfekuojamos patalpos, o su juo artimiausiai bendravusiems darbuotojams bus atliekami tyrimai.

„Jei testai bus teigiami, bus atskira kalba. Jei bus neigiami – po kažkurio laiko bus grįžtama prie darbų. Tiesiog man ir mano artimiausiai aplinkai teks karantinuotis ilgesnį laiką“, – sakė LNOBT direktorius.

Jonas Sakalauskas

Išplatino laišką


COVID-19 susirgęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius Jonas Sakalauskas šeštadienį atvirame laiške teatro bičiuliams apgailestauja, kad dėl to visas LNOBT kolektyvas artimiausiu metu negalės grįžti prie įprasto darbo: teatro patalpos bus dezinfekuojamos, visiems jose dirbusiems bus atliekami nemokami COVID-19 testai.

Vadovas teatro prašo kolektyvo išlikti oriam, neskleisti nepatikrintos ar sąmoningai klaidinamos informacijos, o teatro publikos - palaukti, kol baigsis negandos. J. Sakalauskas nesutinka su kaltinimais, kad teatre nebuvo pakankamai rūpintasi darbuotojų apsaugos priemonėmis.

Nei muilo, nei dezinfekcinio skysčio, nei vienkartinių pirštinių, nei veido kaukių teatre tikrai netrūko. Visi po vasaros atostogų į teatrą sugrįžtantieji privalėjo informuoti savo tiesioginius vadovus apie apsilankymus rizikingomis pripažintose šalyse bei kontaktus su galimai užsikrėtusiais, saviizoliacijoje esančiais asmenimis, sako teatro vadovas.

„Tuo pačiu norėčiau pabrėžti, kad visi tiek į baleto „Žizel“ , tiek į operos „Ana Bolena“ repeticijas atvykę užsienio kūrėjai bei atlikėjai, prieš pradėdami darbą su LNOBT kolektyvu, buvo patikrinti COVID-19 testais. Visais atvejais gauti neigiami atsakymai.

Iš Italijos atvykęs LNOBT Operos meno vadovas Sesto Quatrini, dalyvaujantis „Anos Bolenos“ repeticijose, taip pat pristatė liepos 29 d. išduotą pažymą, kad nėra užsikrėtęs COVID-19 infekcija. Jokiais sveikatos sutrikimais, priešingai nei viešai teigia nenorintys savo vardo viešinti teatro darbuotojai, šis dirigentas nesiskundė. Tad raginčiau teatro bendruomenę ateityje susilaikyti nuo sąmoningai klaidinančios ar nepatikrintos informacijos skleidimo.

Visgi man, teatro žmogui, sunku įsivaizduoti, kaip su kvėpuoti trukdančiomis veido kaukėmis praktiškai galėtų repetuoti sunkiai fiziškai dirbantys baleto šokėjai ar tuo labiau dainininkai. Dėl šios priežasties veido kaukių dėvėjimas teatro patalpose darbuotojams ir spektaklių kūrėjams nebuvo privalomas. To, beje, nereikalavo ir Lietuvos Vyriausybės šią vasarą platinamos rekomendacijos“, - rašoma atvirame laiške.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)