„Aš kiekvieną dieną jį prisimenu ir iki šiol negaliu susitaikyti su tuo, kad jo nėra. Kartas nuo karto susimąstau – kodėl Vitalijus nepaskambina? Ir tik paskui suprantu, kad jis kažkur kitur. Dar reikia laiko suprasti. Aš dar neperėjau į kitą lygmenį. Man kasdien atrodo, kad jis paskambins ir pasiūlys važiuoti žvejoti. Gal kvailokai skamba, tačiau pasąmonė veikia savaip. Savame rate, žinoma, apie jį pasikalbame, prisimename, aplankome“, – pasakojo pašnekovas.

Artimas V. Cololo bičiulis pasakojo, kad įprastai garsus humoristas savo gimtadienį paminėdavo pirmiausia artimiausiųjų apsuptyje, o paskui šią svarbią datą įprasmindavo atvykęs į jo namus Vilniuje.

„Pirmiausia jis visada paminėdavo gimtadienį Druskininkuose su šeima. Žmona ir dukra jam – svarbiausias prioritetas. O kitą dieną dažniausiai atvažiuodavo pas mane į Vilnių, Bajorų rajoną. Kieme būdavo pastatomas didžiulis 1,5 metrų gylio baseinas, kuriame plaukiodavome, džiaugdavomės įprastai šiltu oru. Jis labai mėgdavo vandenį.

Vitalijus visada pabrėždavo, kad specialiai švęsti savo sukakties nieko nekviečia – jam būdavo labai smagu, kai žmonės patys prisimindavo ir atvykdavo pasveikinti. Tad be jokios pašalinės informacijos pas mane į svečius atvažiuodavo mūsų bičiuliai ir visi smagiai atšvęsdavome. Jis sakydavo, kad tie draugai, kurie be jokios reklamos prisimena jo gimimo datą, yra patys geriausi“, – pasakojo pašnekovas.

TV laidų vedėjo bičiuliai ir pažįstami po mirties jį prisiminė kaip neeilinio humoro jausmo nestokojantį, ypač pozityvų draugą. V. Burnys papasakojo jųdviejų labiausiai įsiminusį komišką gimtadieninį nuotykį.

„Grįžome po darbų, renginių, jautėmės pavargę, tad nutarėme tą gimtadienį paminėti be alkoholio. Vitalijus sako: „Žinai, Valdeli, gal tik šampano?“. Sakau: „Velniai nematė, šampanas nesiskaito“.

Buvo 17 valanda, švietė saulė. Privažiavo jis su savo džipu ir kviečia: „Ateik“. Sakau: „Tu pats ateik, aš jau vandeny“. Tačiau jis vis tiek trypia, liepia prieiti. Išlendu iš baseino, prieinu prie mašinos, o ten – dvi dėžės šampano (juokiasi.). Smagus momentas. Įsivaizdavau, kad buteliuką šampano iššausime, o jis dvi dėžes atsivežė. Aišku, vakare vėl susirinko tam tikras skaičius artimiausių draugų ir linksmai atšventėme“, – pasakojo pašnekovas.

Valdas Burnys

Po V. Cololo mirties „Delfi“ V. Burnys buvo pasakojęs apie paskutines bičiulio gyvenimo dienas. Vyras lapkričio 9-ąją su žmona Inga išvyko atostogauti į Ispaniją pas čia su šeima gyvenantį bičiulį – grupės „Išjunk šviesą“ lyderį, tačiau atsiradus sveikatos problemoms kelionės planai turėjo kiek pasikeisti. Pora svečioje šalyje liko ilgesniam laikui.

Tąkart pasiteiravus, kas iš tiesų sukėlė tokią staigią mirtį, žinomas muzikantas nenorėjo daugžodžiauti ir tik prasitarė, jog tai buvo ūminė liga, po kurios staiga prireikė operacijos, o jos žinomo vyro organizmas neatlaikė.

„Pati operacija truko gana ilgai – apie penkias valandas, bet jo širdis neatlaikė. Visi patyrėme didelį šoką. Sunku ką ir kalbėti. Vakar po pietų, kai viskas tik įvyko (jis mirė po pietų Ispanijos ligoninėje), iš šoko negalėjome net kalbėti. Tai labai sunku“, – atviravo jis.

V. Cololo po jautrios ceremonijos palaidotas savo gimtuose Druskininkuose gruodžio 7 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)