– Donata, papasakok, kokia yra Tavo patirtis laikantis dietų?

Oi, manau, aš esu išbandžiusi viską. Esu gėrusi netgi uždraustas tabletes, kurios man vos neiššaukė širdies priepuolio. Bandžiau valgyti tik grikius arba obuolius. Bandžiau nevalgyti nieko! Bandžiau lankyti sporto klubą. Ne, ačiū! Jeigu atvirai, dietos aš laikausi visą savo gyvenimą, ir tikrai niekas iš tiesų man nepadėjo.

– Kodėl nusprendei dabar vėl pabandyti sulieknėti?

Manau, kad esu viena tų, kurios valgo užplūdus negatyvioms emocijoms, bet juk visos mes elgiamės panašiai. Be to, mano amžius ir gyvenimo būdas tikrai nėra palankus lengvam svorio metimui ir palaikymui. Kartais aš valgau tik daržoves, bet kilogramai vistiek auga. Šiais laikais gyvenimo ritmas pasikeitė, tad man reikėjo kažko, kas būtų tinkama ir man.

Donata Virbilaitė

– Kuo ši dieta skiriasi nuo visų kitų?

Mano svarstyklės perlipo 90 kilogramų ribą ir tai buvo didžiausias skaičius, kurį aš esu mačiusi. Blogiausia, kad nei vienas turimas drabužis man nebetiko. Man smagu, kai galiu rasti patinkančius rūbus visiems prieinamose parduotuvėse. Na, juk žinote, plius dydžio rūbai Lietuvoje tikrai nėra patys gražiausi. Bet drabužiai nebuvo pagrindinė priežastis paskatinusi mane susiimti. Pasunkėjęs kvėpavimas ir judesiai privertė mane susimastyti, tik šį kartą aš norėjau pasiekti ilgalaikio rezultato. Prisiminusi praeities būdus sulieknėti, nusprendžiau imtis kažko kito. Mano draugai bandė ir gerai atsiliepė apie Stokholmo dietą, be to aš pati mačiau jų rezultatus, taiga užpildžiau testą jų puslapyje ir pradėjau.

– Kokius pokyčius kasdienybėje jauti laikydamasi šios dietos?

Jeigu atvirai, supratau, kad patiekalai su riešutų sviestu ir vaisiais man patinka labiau negu užkandžiai su cukrumi. Be to, aš tikrai nesu gera virėja, tad lengvai paruošiamas maistas, kelioms dienoms į priekį, man buvo puikus atradimas. Be to, kai išbandžiau dietą, supratau, kad iki šiol nežinojau tikrojo kai kurių produktų skonio! Ir koks jis iš tiesų nuostabus. Mes labai mėgstame prieskonius, ypač druską, todėl man buvo labai įdomu pabandyti kažką kitokio. Aš būtinai naudosiu receptus ir ateityje. Bet svarbiausia, man patiko ne tik maistas, bet ir rezultatai. Jau pirmomis savaitėmis aš numečiau 5 kilogramus! Tai buvo tik pradžia, ir per visą dietos laikymosi periodą aš atsikračiau 11-os kilogramų, kas manau yra puikus rezultatas be sporto, tablečių ir alkio.

Donata Virbilaitė

– Ką rekomenduotum kitiems, sulieknėti norintiems žmonėms?

Pirmiausia, jūs turite pradėti mylėti save ir stengtis dėl savęs. Prisiminkite ar įsivaizduokite laiką, kai jautėtės geriausiai. Kai atvaizdas veidrodyje kėlė šypseną ir jūs jautėtės laimingas. Ir nesvarbu, ką rodo jūsų svarstyklės, svarbu, kad pažiūrėjus į veidrodį ir nesislepiant po dideliais ir tamsiais rūbais, jūs jaučiatės gražus ir laimingas.

Svoris neturi trukdyti Jums gyventi geriausią savo gyvenimą. Jeigu jaučiate, kad jis trukdo, padarykite kažką dėl to. Jeigu man pavyko tai padaryti turint tokį nenuspėjamą gyvenimo būdą ir rutiną, tai pavyks visiems!

Delfi primena, kad nutarus sulieknėti ar keisti mitybą, rekomenduojama pasitarti su diplomuotais šios srities specialistais. Jei turite sveikatos sutrikimų, ligų, prieš pradėdami laikytis dietos, pasikonsultuokite su šeimos gydytoju ar kitu bendrosios praktikos mediku.

Donata Virbilaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)