Kaip nurodoma skelbime, etnografinio stiliaus sodyba, esanti Švenčionių rajone, Luknelės ir Juodynėlio upelių santakoje, yra įrengta su visais šiuolaikiniais patogumais.

Sodyboje yra trys gyvenamieji namai su erdviomis svetainėmis, židiniais, virtuvėmis, jaukiais miegamaisiais kambariais, tualetais su šildomomis grindimis, dušais.

Prie kiekvieno pastato yra terasa ir laužavietė su lauko baldais.

Pirmas ir antras gyvenamieji namai baigti rekonstruoti 2003 m. Bendras pirmo namo plotas – 154.29 kv. m., antro namo – 96.94 kv. m. Trečias namas baigtas rekonstruoti 2008 m. ir jo bendras plotas – 62.67 kv. m.

Stogai visų trijų namų dengti gontais (skiedromis). Ant dviejų namų stogų įrengtos saulės baterijos.

Skelbime taip pat nurodoma, kad sienos pastatytos seniausiu ir brangiausiu būdu – rankomis nužievintais rąstais. Kai kurių jų ilgis siekia net 14 metrų.

Sodybą ir jos teritoriją puošia kalvio rankų metalo dirbiniai: durų rankenos, vyriai, apkaustai, šviestuvai, dekoratyviniai elementai ir t.t.

Nekilnojamo turto objektas parduodamas su baldais ir buitine technika. Sodyboje yra belaidis internetas. Galima ne tik ilsėtis, bet ir rengti seminarus, konferencijas.

Taip pat yra ūkinis pastatas su poilsio patalpomis 2008 m. statybos (bendras plotas – 76.79 kv. m.), lauko virtuvė 2008 m. statybos (užstatymo plotas – 31 kv. m.) ir nauja pirtis su dengta terasa 2017 m. statybos (užstatymo plotas – 35 kv. m.) su lauko baseinu.

Dar yra šulinys, didelis šiltnamis, sodas ir daržas. Visa teritorija sutvarkyta ir prižiūrėta. Prie pastatų veda natūralaus skaldyto akmens takai. Įrengtas 15 ąžuolinių skulptūrų parkas ir krepšinio, futbolo, vaikų žaidimo aikštelės. Prie Siaurio ežero (apie 1 km) įrengtas naujas lieptas pasimaudyti ir pažvejoti.

Skelbiama, kad vieta įrengta pagal Aukštaitijos tradicijas ir yra skirta tiems, kurie nori praleisti laiką gamtoje, neatsisakant šiuolaikinių patogumų.

Pradinė sodybos pardavimo kaina – 295 000 eurų.

Delfi susisiekus su skelbime nurodytu kontaktu, pašnekovas neslėpė, kad parduodama sodyba – tikras gamtos perlas, o visa naudinga informacija jau yra nurodyta skelbime.

„Tai – sentimentali vieta, – patikino nekilnojamo turto agentūros darbuotojas. – Deimantinė sodyba, tikras perliukas. Architektūra – unikali, pasitelkta speciali technika, pavyzdžiui, namo sienos sudarytos iš viso ilgio rąstų. Tai tikra retenybė.“

„Šalia yra geras miškas, pušynas. Yra ežeras su privačiu lieptu. Beje, sodybų poreikis pastaruoju metu ženkliai šovė į viršų. <...> Jei norisi ramios vietos, paukščiukų čiulbėjimo – ši sodyba yra būtent tokia“, – pridūrė pašnekovas ir pasidalino savo kolegos, konkrečiai dirbančio su minima sodyba, kontaktu.

Tiesa, daugžodžiauti kitas nekilnojamo turto įmonės atstovas nebuvo linkęs, bet taip pat sutiko, kad gerbiamo V. Šerėno sodyba – stebuklinga vieta.

„Mačiau, kad Haroldas Mackevičius gražiai ir maloniai atsiliepė, jis taip pat pasidalijo šiuo skelbimu. Esu įsitikinęs, kad atsiras žmonių, kam tai bus aktualu, tik tokiam išskirtiniam daiktui reikia laiko“, – pastebėjo jis.

Paminėtas H. Mackevičiaus įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (523)