Į sostinės senamiestyje esantį kiemelį atvykę svečiai galėjo pasijusti tarsi pramogų verslo vakarėlyje, kuriame visi susirinkusieji buvo pakviesti ne sėstis už stalų, o smagiai šnekučiuotis, mėgautis užkandžiais, gyva muzika ir, žinoma, Agnės ir Algirdo meile.

Šiuolaikiška tuoktuvių ceremonija ir po jos vykusi meilės šventė vainikavo beveik penkerius metus trukusią jaunavedžių romantišką draugystę.

„Susipažinome per „Tinder“, – nusijuokė nuotaka. – Algirdas yra truputį žmogus iš IT srities, jis kuria marketingo strategijas įvairiems prekės ženklams ir apskritai daug laiko praleidžia dirbdamas prie kompiuterio, tad tokia pažinčių platforma jam buvo normali vieta, kur būtų galima ieškoti antros pusės. Nuėjome į pasimatymą ir susibendravome.“

Tiek Agnė, tiek Algirdas yra puikiai susipažinę su jaunųjų mados tendencijomis. Dizainerė kasmet puošia nuotakas savo kurtomis suknelėmis, o jos vyras, be pagrindinio darbo marketingo agentūroje, taip pat užsiima vyrų stiliaus konsultacijomis, kurių, beje, neretai prireikia ir jaunikiams. Šis jo hobis netrukus evoliucionavo – A. Gricius išleido knygą ir ėmė vesti paskaitas. Dėl šios veiklos jo vardas vis dažniau nuskamba ir viešoje erdvėje.

„Porą dienų prieš šventę jaučiau šiokį tokį jaudulį, o vyras šiuo klausimu buvo ramesnis, jis viską priėmė daug racionaliau. Tiesa, aš ir pati neturėjau daug laiko, kada galėčiau nervintis, kadangi iki paskutinių dienų puošiau nuotakas. Po karantino daug jaunųjų persikėlė būtent į liepą, prieš pat mano vestuves, tad dirbau pilnu pajėgumu iki savo pačios šventės.

Smagu pagaliau pabūti nuotakos vaidmenyje. Ilgą laiką jas puošiau, o dabar pati galiu pereiti ir pajausti visus etapus, tikiu, kad tokiu būdu jas dar geriau galėsiu suprasti. Manau, kad tai patyrusi savo kailiu lengviau galėsiu dirbti. Pati tai išgyvenusi, aiškiau suprasiu, dėl ko jos taip jaudinasi“, – šyptelėjo pašnekovė.

Lemtingąją dieną Agnę papuošė jos salone dirbančios siuvėjos, kurios stengėsi, kad nuotakos suknelė būtų be menkiausių trūkumų. Jaunikis vestuvių dieną vilkėjo kostiumą iš vyrų prekės ženklo „Suitsupply“.

„Suknelės modelį susikūriau pati, o jį įgyvendino mano siuvėjos. Jos, aišku, labai jaudinosi, nes norėjo viską sukurti kuo gražiau. Jos labai stengėsi, suknelę dailino iki milimetrų“, – prisimena jaunoji.

Nors nemažai daliai jaunųjų, planavusių vestuves šiemet, karantinas sumaišė kortas, Agnė tikina, kad jų šventei šis laikotarpis praėjo gana sklandžiai.

„Mes buvome šią datą išsirinkę jau anksčiau, mums pavyko ramiai išlaukti karantino pabaigos. Nepanikavome, nieko nekeitėme ir galiausiai viskas pavyko puikiai. Išlaukėme tinkamo laiko. Beje, mūsų vestuvės įvyko atviroje erdvėje, kiemelyje, tad ir dėl saugumo reikalavimų sukti galvos nereikėjo. Tarsi viską būtume numatę iš anksčiau“, – pasidžiaugė nuotaka.

Dizainerė patikino, kad dėl koronaviruso kilusi suirutė verslą paveikė kiek kitaip nei tikėtasi – jos paslaugų šį sezoną reikėjo kiek daugiau nuotakų nei praėjusiais metais.

Begalę jaunųjų savo kūrybos darbais papuošusi A. Deveikytė pati savo vestuvėms pompastikos nenorėjo, todėl ir šventė buvo jauki, romantiška ir iškelta miesto centre.

„Mums nesinorėjo nieko daryti perdėtai. Mes apskritai su Algirdu gyvenime mėgstame nuoširdumą, paprastumą, tikrumą, todėl iš šventę stengėmės sukurti elegantišką, estetišką, bet su saiku, kad nebūtų perspausta su dekoracijomis. Norėjome, kad vestuvės atspindėtų mus pačius, o mums labiau svarbus žmonių bendravimas nei begalė dekoracijų, kurios galėtų užgožti tai, kas svarbiausia. Juolab, kad pats „Stiklių“ kiemelis jau yra gražus pats iš savęs“, – pastebėjo pašnekovė.

Lemtingą klausimą A. Gricius savo mylimajai A. Deveikytei uždavė namuose. Toks tuomet dar tik būsimo vyro žingsnis dizainerei buvo netikėtas.

„Jis labai kruopščiai ruošėsi šiam žingsniui, ilgai kūrė žiedą pas „Martinėlis & Co“, derino idėjas. Algirdas sumanė, kad būtų gražu, jei žiedas būtų puoštas dviejų spalvų – baltos ir juodos – deimantukais. Jis pilnai dalyvavo kūrybiniame procese.

Aš maniau, kad jis man pasipirš per Naujus metus, nes tuo metu turėjome kelionę į Švediją. Buvome apsistoję prabangiame, penkių žvaigždučių viešbutyje. Pagalvojau, kad tai įvykti gali ten. O išėjo taip, kad vos tik gavęs žiedą, jis ėmė ir man pasipiršo iš pat ryto. Aš buvau neseniai atsikėlus ir labai sutrikau, kadangi tai buvo visiškai netikėta. Algirdas dar pridūrė, kad ryte jam esu pati gražiausia. Mes nesame tie žmonės, kuriems reiktų labai pasirodyti ar pasipuikuoti prieš kitus, todėl piršlybos namuose buvo puiki idėja, kuri mums tiko labiausiai“, – jautrią akimirką prisiminė Agnė.

Po vestuvių dizainerė pasirinko dvigubą pavardę ir tapo Agne Deveikyte-Griciene.

Medaus mėnesį pora planuoja kol kas praleisti Lietuvoje, o vėliau, kai nurims situacija dėl koronaviruso, jaunieji patrauks į JAV arba Japoniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)