„Kaip be muzikos? Juk tai – emocijos, muzika – asociacijos, net filmai įgarsinami muzika. Be muzikos – niekur, – šypsosi tik po koncerto Kretingoje, Dvaro saldaininės kiemelyje, nuo scenos nulipusi Arina. – Gyvenime visko būna, bet man labiausiai patinka išdainuoti gerą nuotaiką.“

Kodėl pasirinko muzikantės duoną, Arina sako negalinti tiksliai pasakyti. Tiesiog tėvai buvo griežti, ji lankė muzikos mokyklą, o kai paauglė buvo pastebėta dėl išskirtinio balso, gyvenimas pats padiktavo kryptį. A. Borunova neslepia, kad ji niekada nesiekė tapti garsia ir turtinga dainininke dėl dėmesio ir šlovės. „Man tai svetima“, – šypteli moteris.

„Net nežinau, kodėl pasirinkau muziką, mano giminėje visi inžinieriai, kitokių profesijų žmonės. Nors visi dainingi, balsingi nuo gimimo, juk ukrainiečiai. O dėl titulo bliuzo karalienė – tiesiog laimėjau konkursą, ir kaip prilipdė etiketę, taip ir nešioju karūną. Bet bliuzas nėra mano muzika“, – atvirauja dainininkė ir priduria, kad dainuojant jai svarbiausia atvirumas, taip kaip ir kaip juokas ar liūdesys.

Pašnekovė sako, kad dar visai jaunutei teko nemažai pakeliauti ir koncertuoti, visgi, kai sulaukė spaudimo dainuoti populiariąją muziką, nusprendė kiek atitolti nuo koncertų.

„Mano „parazitinis“ balsas, na, kur man lietuviškos dainos, – nusijuokia Arina. – Lietuviška daina man patiko ta, kurią parašė Marijonas (Mikutavičius – „Delfi“ patikslinimas), jis parašė man vieną angliškai, vieną lietuviškai. Jis – dainininkas, žino, kokie turi būti žodžių junginiai, o tai labai svarbu, nes lietuvių kalba minkšta, bent man sunkiai išeina padainuot. Savo mokiniams sakau, kad vienodai dainuojančių pilna, bet yra gimusių su išskirtiniu tembru, nors pas mus kažkodėl ne itin mėgsta išskirtinių tembrų. Visgi dabar labai daug įvairių stilių, įdomių muzikos sprendimų. Net ir „Bliuzo naktyse“ jau dalyvauja ne tik bliuzo atlikėjai. Kviečiami ir kitų stilių grupės ir atlikėjai, o tai gerai, nes yra net šiuolaikinio gero popso. Juk ir Tina Turner dainuoja popsą. Aš jaunimą myliu, yra labai gerų projektų.“

Jaunosios kartos minusas, anot A. Borunovos, skubėjimas ir noras tuoj pat tapti žvaigžde. Nors jos mokiniai ateina jau žinodami, kad dainavimas toli gražu nėra lengva duona, su kai kuriais teko atsisveikinti, kaip pati juokauja, nes per daug žinojo. Dabar 12 mokinių turinti moteris sako, kad ji labai griežta, priverčia savo mokinius prakaituoti tiesiogine to žodžio prasme. O jei ateina norintis tuoj pat tapti žvaigžde, su tokiu gana greit atsisveikinama.

„Dainuoti tai yra sportas, daugelis to nesupranta, kad tai – didžiulis darbas. Dainuojančių gali būti daug, bet jei neturi charizmos, nieko nebus. Savo mokinius nukreipiu pagal tembrą, pagal būdą: vienam – miuziklus dainuot, kitam – rinktis savo repertuarą, trečiam – dar kas nors, visiems skirtingai“, – dalijasi A. Borunova.

Tiek savo mokiniams, tiek sutiktiems jauniems atlikėjams Arina negaili gražių žodžių ir sako, kad Lietuvoje auga išties nemažai talentų. Tačiau atsigręžusi į praeitį ir palyginusi darbą su anapilin išėjusiu maestro Stasiu Povilaičiu, atvirauja, kad tai buvo nepakeičiamas vokalas, žmogus, asmenybė.

„Man jis taip ir neišėjo. Nors sako, kad nepakeičiamų žmonių nėra, Povilaitis būtent toks ir buvo. Prieš kelias dienas aš jo su tokiu malonumu klausiausi, – šypteli atlikėja. – Jis man yra padėjęs, kai prieš vieną koncertą dingo basas. Pasakė receptuką, kuris maždaug valandai padės. Tikrai padėjo, bet po koncerto ir vėl užkimau. Tada tiesiog išsimiegojau, ir viskas susitvarkė.

Arina sako, kad dabar jau leidžia sau pasakyti „ne“, jei to reikia, ir išmoko gyventi ramiau. O karjeros pradžioje buvo ir audringų vakarėlių, ir net tos pačios lyties gerbėjų meilės priesaikų, vyrų viliojimų kartu pavakaroti, išgerti. Moteris išsako dėkingumą tėvams, jie buvo gana griežti ir mokė atsakomybės.

„Dirbau, gana anksti atsirado šeima, pagimdžiau, auginau sūnų. Vakarėlių buvo, bet jie greit nusibodo, juk ten tas pats per tą patį. Išmokau ateiti neilgam, ten būdavo ir naudingų pažinčių, o paskui skubėdavau namo. Apie pagundas šou versle mano mokiniai puikiai žino ir supranta. Visgi jei dabar gyvenčiau iš naujo, atidžiau rinkčiausi draugus. Kai ateina pripažinimas, šalia atsiranda ir netikrų žmonių“, – sako Arina.

Nuotraukose ir koncertuose spinduliuojanti jėgą moteris gyvenime sako renkasi ramybę. A. Borunova atvirauja, kad su laiku pasvėrė vertybes, visgi tapti nuotaka balta suknele taip ir nepanoro. Kaip ir išduoti savo mėgstamos muzikos stiliaus dėl didesnių honorarų. Visgi tai nesutrukdė pelnyti ir bliuzo karalienės titulo, ir eiti muzikos keliu.

„Dar turiu begalę planų, kuriuos ir įgyvendinsim tiek su šia sudėtimi, tiek su didesne, yra suplanuotas ir projektas su simfoniniu orkestru. Per ilgą laiką atsirinkau, išmokau pasakyti „ne“. Nors ilgai būdavo taip, kad atsisakyti nepatogu, reikia dalyvauti ir ten, ir ten, išsibarstai, prarandi save. Dabar esu tokia, kokia esu. Mane priima tokią. O dainuojant atiduodi save ir jauti klausytoją. Labai myliu savo chebrą („Veto Bank“– „Delfi“ patikslinimas). Su jais visur gera dirbti – ir didelėse scenose, ir mažose. Kamerinėse scenose net jauti žmonių kvėpavimą, kaip jie klausydami sustingsta, tai labai smagu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)