Šiai pensininkei galima tik pavydėti energijos – ji lanko ispanų kalbos kursus, gali šokti iki ryto, o mokyklos stadione sportuoja net lietui lyjant. „Įsivaizduokit, kaip blogai jaučiausi, kai prieš keletą metų autobusuose man ėmė užleidinėti vietą ir dar mandagiai pasakydavo: „sėskitės, senute“, – guodžiasi aktyvi ir jaunatviška Laima, dar „nesubrendusi“ pensininkės rolei, rašoma spaudos pranešime.

Konsultacija plastinės chirurgijos klinikoje, šeimos narių palaikymas padėjo greitai apsispręsti. „Negalėjau ilgai dvejoti, juk metai taip greitai bėga, o atjaunėjusi gal dar sutiksiu ir gyvenimo meilę, smagu būtų kartu pakeliauti ir nueiti į šokius!“ – juokiasi Laima.

„Išlydėdami Laimą į operacinę, gydytojų prašėme sukurti kuo natūralesnį vaizdą, kad atjaunėjęs veidas neatrodytų dirbtinis. Dukra Paula vis klausinėjo, ar liks raukšlių, ar ji pažins babą, nenorėjo, kad po operacijos atrodytų kaip dvidešimtmetė“, – pasakoja rašytoja ir žurnalistė Jurga Baltrukonytė.

„Prieš operaciją ponios Laimos veide buvo ryškūs visi senstančio veido požymiai – „nukritusi“ kakta, akys, antakiai, suglebusi vidurinė veido dalis, žandikaulio linija. Reikėjo modifikuoti visas šias sritis, todėl nenorėdami, kad operacija būtų per ilga, ją padalinome į dvi dalis: pirmosios operacijos metu pakėlėme antakius, atlikome vokų plastiką, persodinome riebalus į kaktą; antrosios operacijos metu atlikome pilną veido patempimą, pakėlėme aukštyn skruostus, pabrėžėme smakro liniją. Dabar rezultatai kalba patys už save – abi operacijos buvo sėkmingos, o veidas atrodo labai natūraliai,“ – komentuoja operacijas atlikęs „Vitkus Clinic“ plastinės rekonstrukcijos chirurgas Tomas Budrius.

„Gydytojas Tomas man viską paaiškino – ko tikėtis prieš, per ir po operacijos. O kai aišku, tai ir nebaisu. Be abejo, buvo ir patinimų, ir kraujosruvų – bet, kaip jau minėjau, viso to tikėjausi. O gijimas buvo net greitesnis nei maniau. Vaizdas veidrodyje kasdien vis gražesnis ir gražesnis. Ar dar ką nors norėčiau pasitobulinti? Manau, jau ne. Svarbiausia yra jausti ribą. Atrodytų juokingai, jei 70 metų žmogus neturėtų nė vienos raukšlės veide – tačiau kas sakė, kad negalima nusibraukti nuo veido penkerių metų ar net viso dešimtmečio?“ – šypsosi visuomet energija trykštanti Laima Vaičiulienė.

Babą Laimą pažįstu jau 25 metus. Ji visada buvo linkusi į nuotykius ir eksperimentus. Nebuvo dalyko, kurio Laima bijotų – nei jokių darbų, nei iššūkių. Nebijojo ji ir tų raukšlių. Tačiau po operacijos pasikeitimai tarsi padaugino jos energiją ir norą nugalėti pasaulį – štai už kelių mėnesių pirmą kartą gyvenime ji vyks į Paryžių. Ir ne turistauti, o prižiūrėti kūdikio! Мums gera matyti ją tokią atsigavusią,“ – Laimos grožio operacijas komentuoja rašytoja Jurga Baltrukonytė. Tarp Lietuvos ir Kanarų gyvenanti žinoma moteris teigia, kad iš ispanų lietuviai galėtų pasimokyti, kaip mėgautis gyvenimu vyresniame amžiuje – salose niekam nerūpi nei tavo turimų pinigų kiekis, statusas ar amžius. „Mes per daug galvojame apie visokius standartus ir nerimaujame, ką pasakys žmonės. Ir žinokit, jie nieko nepastebi, tie svetimi žmonės, jūs jiems nerūpite. Visi juk rūpinasi savimi, todėl neverta nieko kopijuoti. Buvo mada didelių krūtų, na ir ką, dabar banga jų išėmimo ir sumažinimo. Atkeliavo mada pripūstų lūpų – visi jau dejuoja, kad moterys atrodo kaip tiražuotos lėlės. Jei norite patobulinti išvaizdą, tarkitės tik su profesionalais, kad vaizdas po pokyčių būtų kuo natūralesnis.

Kartais, kai pasižiūri į kitų nuotraukas soc. tinkluose, atrodo, kad visi aplinkui pradėjo jaunėti tiesiog akyse – tada ir save pereini kritiškesniu žvilgsniu. Tačiau sau drastiškų pasikeitimų dar nenoriu. Juk šypsenos raukšlės yra gerai. Kas jų neturi, gal mažai juokiasi? Tiesa, nieko blogo ir kai tos raukšlės ne tokios gilios,“ – juokauja garsi žurnalo redaktorė ir rašytoja.

O skaitytojus kviečiame peržvelgti nuotraukų galeriją, kur galėsite patys įsitikinti vilnietės pensininkės Laimos pokyčiais prieš ir po operacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)