Apie šiltai bobute vadintos Aldonos mirtį Delfi patvirtino Ž. Žvagulio marti, sūnaus Ąžuolo žmona Ineta Puzaraitė-Žvagulienė, kuri liūdnomis žiniomis pasidalijo ir socialiniuose tinkluose.

„Šiandien gavome liūdną žinią... Mylime tave, Bobute, kur bebūtum... Dar pasimatysim“, – jautriai skelbė Ineta, linkėdama jai ilsėtis ramybėje.

Savo jautrų įrašą sekmadienio vakarą Ineta papildė šeimos archyvo nuotraukomis, kuriose vaikai įamžinti su mylima prosenele.

A. Kasnauskienė buvo itin artima su Ąžuolu ir Ryčiu Žvaguliais, kadangi kurį laiką moteris juos augino, kol jų tėvai – Žilvinas ir pirmoji jo žmona Regvita – dirbdavo užsienyje.

„Tai buvo mano vyro močiutė. Aš gal kiek mažiau su ja bendravusi, lyginant su kitais šeimos nariais, bet tai buvo žmogus, kuris, galima sakyti, užaugino Ąžuolą su jo broliu, nes tėvai daug koncertuodavo, vykdavo gastrolės ir pan. Ji nuo pat mažens juos saugojo. Ją šeimoje vadindavome bobute.

Ji labai mylėjo vaikus, anūkus, mane. Ji buvo labai stipri. Visą laiką gyveno viena, taip buvo beveik iki pabaigos. Pati viską tvarkydavosi, remontuodavo, sienas persidažydavo. Mums tai keldavo įspūdį, kadangi ji mums net neleisdavo padėti, viską norėjo daryti pati. Būdavo taip, kad ateiname pas ją, matome, jog pati spintas didžiausias persistumdžiusi“, – su šypsena Aldoną prisimena Ineta.

Pašnekovė Delfi pasidžiaugė, kad, nepaisant koronaviruso grėsmės apsunkintų sąlygų, dukrai Regvitai visgi pavyko grįžti į Lietuvą, todėl paskutines gyvenimo akimirkas ji praleido su mama.

„Spėjo Ąžuolo mama grįžti iš Ispanijos, jai leido vieną kartą pasimatyti su savo mama ligoninėje. Gerai, kad joms pavyko pasimatyti paskutinį kartą, kadangi bobutė jau manė, kad ją visi paliko. Sunku paaiškinti senam žmogui, jog viskas dėl koronaviruso, kad lankytojai nėra įleidžiami. Buvo labai jautru“, – sudėtingos situacijos neslėpė I. Puzaraitė-Žvagulienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)