Tiesa, krepšininko vaikystė buvo eilinė – žinoma vyras vasaras leisdavo kaime, neišvengdavo ir ūkio darbų.

„Kai buvau vaikas, kaime turėjome ir kiaulių, ir karvių, ir vištų – tikrai teko patirti kaimo gyvenimą. Kaip dabar prisimenu, tai skamba kaip malonumas, bet tuomet buvo kančia“, – laidoje sakė Donatas.

Krepšinis D. Motiejūno gyvenime atsirado dar vaikystėje – tiesa, ilgą laiką prioritetai buvo kiti, tačiau vyras teigė visada žinojęs, kad ši sporto šaka jam bus reikšminga.

„Mano tėvai sakė, kad prioritetas yra mokslai, o ne krepšinis. Tačiau jau būdamas paauglys žinojau, kad krepšinis bus labai svarbus mano gyvenime, – pasakojo D. Motiejūnas. – Kai būdamas 18 metų palikau tėvų namus, jaučiausi taip, kaip jaučiuosi ir dabar atvykęs į naują vietą. Nieko nepažįsti, nauja vieta, svetimas miestas.“

Prakalbus apie charakterį, Donatas prisipažino, jog turi gana sunkų būdą. Tačiau, pasak krepšininko, būtent jis padėjo siekiant karjeros.

„Kiekvienas žmogus sunkų charakterį įsivaizduoja skirtingai. Visą laiką buvau tas žmogus, kuris kovoja už teisybę. Jeigu esu įsitikinęs, kad aš – teisus, kovosiu nuo pradžių iki galo. Ši savybė nemažai padėjo karjeroje, – sakė Donatas. – Kartais renkiesi, ar stovėti už save, ar pabūti skuduru, eiti ir bučiuoti kojas.“

Socialiniame tinkle „Instagram“ žinomas krepšininkas dažnai dalinasi vaizdais, kuriuose – ir jo asmeninis treneris Virginijus Mikalauskas.

„Turėti asmeninį trenerį nėra įprasta, bet turint omeny traumas, su kuriomis aš susidūriau savo karjeroje, tai buvo būtina. <...> Turėti žmogų, kuris žino tavo kūną ir ko tau trūksta, gali padėti pasistūmėti į priekį ne tik kaip žaidėjui, bet ir išvengti traumų“, – kalbėjo laidos svečias.

D. Motiejūnas užsiminė ir apie sutryptą pasitikėjimą savimi. Pasak ne viename krepšinio klube žaidusio vyro, viskas prasidėjo nuo rimtų traumų.

„Kai išvažiavau į NBA, tikėjausi, kad jie mane padarys geriausiu žaidėju, koks tik galėčiau būti. Bet nesitikėjau, kad tuo pačiu aš ten būsiu ir sulaužytas. Mano pasitikėjimas savimi buvo visiškai sužlugdytas, – prisipažino Donatas. – Daugelis žmonių klausia, kodėl važiuoju į Kiniją, juk turiu pasiūlymų iš Eurolygos. Tačiau važiavau į Kiniją dėl paprastų dalykų – žinojau, kad čia būsiu pagrindinis žaidėjas ir žaisiu keturiasdešimt minučių, atgausiu pasitikėjimą savimi, savo kūnu.“

Kalbėdamas apie Kinijoje žaidžiamą krepšinį ir visą to krašto kultūrą, sportininkas neslėpė, kad viskas čia išties kitaip, nei Europoje ar Amerikoje. Vyras laidoje išskyrė vieną kinams būdingą bruožą.

„Pavyzdžiui, jie nepripažįsta ir nesupranta juodo humoro. Jeigu juokais įžeidi kiną, jis to nesupranta, galvos, kad tu iš tiesų iš jo juokiesi. <...> Iš pat pradžių jie į mane žiūrėjo klausiamai, maždaug, kas tu per vienas, ką tu darysi ir koks tavo elgesys bus. Vos ne kaip zoologijos sode, kai žiūri į kažką – taip jie į tave“, – pasakojo krepšininkas.

Donatas į Lietuvą grįžo žiemą. Tuomet Kinijoje jau buvo užfiksuoti susirgimai koronavirusu, tad vyrui grįžus teko izoliuotis dviem savaitėms.

„Kai viskas įvyko Kinijoje, mes su treneriu labai efektyviai susidėjome daiktus ir išskridom į Lietuvą. Kai grįžom, visi iš mūsų juokėsi. <...> Čia buvo likus dviem mėnesiams iki sienų uždarymo. Kovo 15-ąją mane iškvietė skristi atgal į Kiniją. Taip gavosi, kad mes įsėdom į lėktuvą šeštą valandą vakaro, o dvyliktą jau uždarė sienas“, – prisiminė Kinijoje žaidžiantis D. Motiejūnas.

Krepšininkas, laidos vedėjui Andriui Tapinui atnešęs dovanų savo vardo apatinių bei kojinių, neišvengė klausimų apie investicijas bei šią drabužių liniją.

„Pinigus investuoju – daugiausiai turiu nekilnojamojo turto, taip pat akcijų. Žinoma, dar apatiniai, kojinės, – šyptelėjo Donatas. – Broliai Lavrinovičiai sakė, kad labai gražu.“

Daugiau apie Donato Motiejūno krepšininko karjerą, patirtas traumas, vaikystę ir gyvenimą Kinijoje – „Laikykitės ten“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)