Laidos vedėjai pastebėjus, kad nepaisant to, jog šiuo metu išgyvena skyrybų dramą, atrodo pražydusi, Ieva prakalbo apie tikrąją savo būseną, kurią slepia stilingi drabužiai, nauja šukuosena ir makiažas.

„Nežinau, ar moteris po skyrybų pražysta... Manau, moteriai tiesiog kažkaip reikia stengtis nenumirti. Pamenu, kai su Indre Stonkuviene kalbėjome, apie tai, kad, nesvarbu dėl kurio kaltės tai įvyko, moterys išsiskyrimą išgyvena labai skaudžiai, daug verkia, o joms visi dalija komplimentus neva jos atrodo pražydusios.

Taip, tu turi kažkokiu būdu žengti į priekį, kabintis į pasaulį. Ir iš tikrųjų kažkuria prasme pradedi mažiau jo bijoti. Atrodo – jeigu jau tai išgyvenau, nėra problemos, kurios negalėčiau išgyventi. Tada galvoji: „Nepalūžau, o dabar viskas eisis dvigubai geriau“, – kalbėjo Ieva.

Pašnekovė papasakojo ir apie didžiausias savo baimes neriant į santykius ateityje.

„Mūsų su Mariumi skyrybų istorija labai ilga. Tai yra dešimties metų istorija. Nėra taip, kad vieną dieną aš atsikėliau ir sakau: „Viskas, mums nebelemta būti kartu“. Kiti žmonės sako, kad dabar nebevertinama santuoka. Ne, šeima man – svarbiausia vertybė. Aš niekada negalvojau, kad skirsiuosi. Juk bažnyčioje prisiekiau... Ir tikrai neturėjau minčių, kad tai gali nutikti.

Ar aš bijau santykių? Ne. Ar aš bijau santykiuose vėl būti tokia pati, kokia buvau? Labai bijau. Dabar aš suprantu, kad santykiai niekada nėra apie vieną žmogų, kad ir kaip norėtųsi pasakyti, kad jis kaltas dėl to, kad aš išėjau. Tačiau dabar, per visą šį laikotarpį supratau, kad, jeigu aš nepakeisiu savęs, mano kiti santykiai bus lygiai tokie patys ir aš vėl turėsiu tokią patirtį, po kurios sakysiu, kad man vėl nepavyko“, – svarstė Ieva.

Dainininkė neslėpė, kad žiniasklaidoje pasirodžius žinių apie jos ir Mariaus skyrybas, sulaukė nemažai pakvietimų į pasimatymus. Tačiau dainininkė tikino, kad gyvenime nėra buvusi nė viename jų ir net oficialiai išsiskyrusi ji nežada į juos eiti.

„Pirmas mano pasimatymas turbūt ir buvo su Mariumi, kuomet mes nuėjome į kiną, žiūrėti tokio baisaus ir tragiško filmo. Pamenu, po pusvalandžio pasakiau: „Kokia čia nesąmonė!“. Tai buvo pirmas ir paskutinis mano pasimatymas. Aš niekada į juos nevaikščiosiu“, – patikino pašnekovė.

Visą interviu išvysite čia:

I. Zasimauskaitė jau kurį laiką internete su gerbėjais ypač atvirai dalijasi savo išgyvenimais. Kurdama savo videotinklaraštį, ji padeda kitiems pažinti galimybes išspręsti kamuojančias problemas. Tačiau paklausta, ar viešas kalbėjimas apie savo skausmus padeda jai pačiai, šią mintį paneigė.

„Man asmeniškai tai tikrai nepadeda. Be proto sunku apie tai kalbėti. Aš tai darau tikrai ne dėl savęs. Darau tai dėl kitų žmonių, kuriems labai reikia pagalbos. Man yra parašęs ne vienas žmogus, kuris tą dieną galvojo nusižudyti. Man rašo: „Ieva, gelbėk“. Ir tai vyksta todėl, kad apie tai kalbu.

Tikrai apie tai garsiai nekalbėčiau dėl savęs, nes viešai skalbiant skalbinius, ne visada būsi tik paglostytas. Viena pusė sveikina, kita peikia: „Kodėl ji visa tai daro? Kam jai to reikia?“ Nemanau, kad puikus dalykas yra būti pastebėtai, kai kalbi apie skyrybas ir depresiją. Tai nėra mano stilius. Tačiau stengiuosi paleisti šitas mintis, nes gi ne visada gyveni dėl kitų nuomonės. Man atrodo, kad darau tai, ką galiu geriausiai.

Gyvenime padariau milijonus klaidų. Šie metai buvo tokie sudėtingi, kad vienu metu galvojau, jog galbūt ir nebeatsistosiu. Bet man tai tik įrodė, kad žmogus turi begalinę galią viduje. Depresija ir panašūs dalykai yra tikrai išgyvenami, praeinami. Tik reikia turėti ramstį. Mano ramstis – draugai, šeima ir Dievas, kurį aš atradau prieš septynerius metus. Ir man visai nėra gėda apie tai šnekėti.

Pamenu, su Mariumi buvome svečiuose. Jis prieš valgant visada meldžiasi. Tąkart bičiulis, kuris yra iš krepšinio pasaulio, nusistebėjo: „Tu meldiesi prieš maistą? Aš irgi meldžiuosi, bet man be galo gėda prieš draugus... Nežinau, ką jie apie tai pasakys“. Vadinasi, mes nesigėdijame gerti alkoholį, vartoti narkotikus, bet gėdijamės vertybių ir dvasinių dalykų?

Kiti mėgsta pašiepti: „Tu esi sektoje“. Tačiau niekada niekas nieko nesakys tiems, kurie vartoja narkotikus. Viduje dėl to kyla pyktis, tačiau mano kelias mane moko priimti visus, nesvarbu, ar ant manęs varo, ar myli“, – patikino Ieva.

Ieva Zasimauskaitė

Laidoje pašnekovė kalbėjo ir apie ateities planus. Viena jos svajonių – suburti moterų grupę, kurioje kiekviena galėtų dalytis savo nuoširdžiais išgyvenimais.

„Per visą savo gyvenimo krizę aš supratau, kad moterys tarpusavyje privalo bendrauti, nebijoti, nesislėpti ir nevaidinti, kad yra geresnės už viena kitą. Norisi kalbėti ir iš kito kampo apie krizes, apie tas dienas mėnesyje, kuomet visų nekenti. Kiekvienai būna tos dienos, kai savimi nepasitikime ir nepriimame“, – atviravo dainininkė.

Atlikėja sutiko paanalizuoti ir vyraujančią tendenciją, kuomet dažna moteris viena į kitą žvelgia priešiškai, tuo tarpu vyrai įprastai vienas kitą palaiko.

„Vyrai tiesiog labiau pasitiki savimi ir neanalizuoja savo išvaizdos – storas ar plonas, turi didesnį užpakalį ar mažesnį. O kai mes pačios savęs nemylime – matome ir celiulitą, ir gabaritus, ir plaukus, ir odą – nemylime ir kitų moterų. Bet tik atsiranda meilė sau ir iš karto visos moterys tampa labai gražios, skirtingos ir nuostabios. Reikia ieškoti savo pranašumų ir pliusų, nes prie kažko prisikabinti galima bet kada“, – įsitikinusi Ieva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)