„Prašome Vitalijos Katunskytės viešai daugiau nebeatlikinėti kūrinio „Robinzonas“. Šių dienų kontekste kūrinys skamba siaubingai ir gėdingai, jo tekstas ir potekstė smarkiai rasistinė.

Prie peticijos taip pat prisegti ir dainos žodžiai. Prašome neklausyti kūrinio muzikos platformose, nes taip remiame atlikėją ir šį siaubingą, deja, netikėtai šiemet išgyvenantį renesansą, muzikos takelį”, – rašoma peticijos.lt.

Delfi susisiekus su dainos „Robinzonas“ atlikėja Vitalija Katunskyte, ši teigė nuoširdžiai nesuprantanti, kam ir kodėl galėjo užkliūti ši daina.

„Visų pirma tegul žmonės įsigilina į tai, kas buvo Robinzonas. Jis buvo baltaodis anglas. Su rasizmu tai neturi nieko bendro. Parodyk nors vieną žodį, prie kurio būtų galima prikibti“, – sako dainininkė.

Tačiau Vitalija neslepia, jog įžvelgia kitus motyvus, galėjusius tapti peticijos priežastimi.

„Žmonės įžiūri dalykus, kurių nėra. Visgi manau, kad čia yra kiti dalykai. Palangoje aš dainuoju daugybę metų. Mano koncertuose visada pilna žmonių. Todėl susiduriu su pavydu. Ko gero, kažkas Palangoje turi tikslą, kad aš šiame kurorte nebedainuočiau, – teigia V. Katunskytė. – Ateina pas mane žmonės ir sako, kad pas mane – lyg kitoj respublikoj. Visur tuščia, o čia – pilna žmonių. Tai girdžiu kiekvieną vakarą, kai tik dainuoju Palangoje.”

Vitalija Katunskytė

Ne vieną dešimtį metų Palangoje koncertuojanti dainininkė sako, kad kai kurių dalykų išmokti neįmanoma – žmonės ją myli dėl įgimtos charizmos ir humoro jausmo.

„Kurorte dirbu daugybę metų – kavinėse dainuoti ne tas pats, kas koncertų salėje. Reikia mokėti užvesti publiką, turėti charizmą. Šie dalykai pas mane yra iš prigimties, aišku, turiu ir didelį įdirbį. Visada esu linksma, tas irgi prisideda prie sėkmės, – sako žinoma atlikėja. – Natūralu, kad kažkas man pavydi. Jau kelis metus girdžiu panašias replikas.”

Vitalija atskleidžia, jog peticija prieš dainą „Robinzonas“ – ne pirmoji į dainininkės pusę nukreipta kritika. V. Katunskytė pasakoja, jog kartais išgirsta nemalonių replikų ir dėl to, kad koncertuose dainuoja ne tik lietuvių kalba.

„Į Palangą vasarą atvyksta daug rusų. Man malonu, kai jie prašo padainuoti rusiškai. Pasisveikinu, pakalbu su jais rusiškai. Tai ir dėl to mane teisia, – juokiasi žinoma atlikėja. – O „Robinzonas“ yra kone populiariausia mano daina – ypač jaunimo tarpe. Įsivaizduokite, aš dainuoju tą dainą, išgirsta gatvėje, atbėga pas mane jauni berniukai, klaupiasi ant kelių, dovanoja gėles, dainuoja kartu. Būna, kad šią dainą ir aštuonis kartus per vakarą pakartoju.“

Vitalija Katunskytė

Dainą „Robinzonas“ Vitalijai Katunskytei prieš 12 metų parašė Sigitas Adeikis. Ši daina tapo atlikėjos vizitine kortele.

„O dėl to rasizmo – tikri anekdotai, – dar kartą pakartoja vasarą Palangoje daugiausiai laiko praleidžianti dainininkė. – Lieku prie savosios versijos – viskas dėl pavydo. Noriu perduoti visiems kritikams – man jau šešiasdešimt su uodega. Tad būkite ramus – dar trisdešimt metų Palangoje tikrai nedainuosiu.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (284)