Tiesą sakant, jis jai ir nereikalingas, nes geriausias vadybininkas yra jos tėvų - Irenos Milkevičiūtės ir Gehamo Grigoriano pavardės.

Tingėjo mokytis

Asmik - Armėnijoje dažnas vardas, reiškiantis “jazminas”. Tokiu pavadinimu dekoratyvus kvepiančiais baltais žiedais krūmas labai populiarus ir Lietuvoje. Dainininkė savo vardu patenkinta ir labai myli abiejų tėvų tėvynes - Lietuvą ir Armėniją.

Asmik - nedidelio ūgio liekna, patrauklios išvaizdos jaunutė moteris, juodais ilgais plaukais, neįprastos dūmų spalvos akimis. Vilniaus senamiestyje ji su tėvais gyveno nuo dvylikos metų, nuolat buvo muzikos pasaulio garsenybių, kurie lankydavosi jos tėvų namuose, apsuptyje. Tad dėsninga, kad Asmik mokėsi M.K.Čiurlionio menų gimnazijoje. “Pasirinkau ne baletą, apie kurį svajojau, ne dainavimą, o fortepijoną ir chorvedybą. Man atrodo, kad visi, kurie tingi mokytis, - o aš tokia buvau - renkasi pastarąją specialybę. Beje, chorvedybos studijos man labai pravertė, kai reikėjo mokytis operos personažų tekstus. Kartą turėjau per keturias dienas išmokti itališkai Dezdemonos tekstą. Ir išmokau!” - tvirtino Asmik, dabar besimokanti Lietuvos muzikos akademijos, kurioje studijavo dainavimą, magistrantūroje.

Buvo pankė

Ir dabar, ir savo ankstyvosios jaunystės metais tuomet dar būsimai dainininkei buvo artima maištautojos dvasia. Vienas būdų demonstruoti savo laisvę buvo apranga. “Nors man patinka klasikinio stiliaus drabužiai, tačiau savo aprangoje nevengiu “pankiškų” detalių - galiu vienu metu mūvėti džinsus ir vilkėti klasikinio stiliaus švarką. Beje, mylimiausia drabužių spalva - juoda, bet tai visai nereiškia, kad esu pesimistė”, - tvirtino Asmik, gesindama cigaretę. Sakė suprantanti, kad dainininkui negalima rūkyti, tačiau dar nepasirengusi šio įpročio atsisakyti. Tad kol kas neįsivaizduoja ryto be puodelio kavos ir cigaretės. Beje, jai labai patinka šeimininkauti virtuvėje. Mėgsta troškintus patiekalus, patinka kiniška ir japoniška virtuvė.

Asmik su trimečiu sūnumi Nojumi gyvena nedideliame bute Vilniaus senamiestyje, kuriuo labai žavisi. Dainininkės vyras Giedrius Žalys taip pat gyvena Vilniuje, bet dainuoja Kauno muzikiniame teatre. Namuose Asmik neskiria ypatingo dėmesio buičiai, nesivaiko baldų, interjero ar namuose laikomų gyvūnų madų. “Prieš porą metų mano gimtadienio proga Nojaus krikšto mama parnešė iš gatvės leisgyvį rainiuką. Netrukus paaiškėjo, kad rainiukas - tai gražuolė rainė Maja, kuri su Nojumi dažnai apversdavo namus aukštyn kojomis.

Neužmiršta pramiegotos generalinės repeticijos

Asmik, prieš pasukdama į savarankišką gyvenimo kelią, vienerius metus mokėsi dainavimo pas savo tėvą - garsųjį tenorą, anuomet gyvenusį Nicoje, Prancūzijos kurorte prie Viduržemio jūros. Ne kartą būsimoji dainininkė viešėjo pas tėvą Armėnijoje, šiuo metu vadovaujantį Jerevano operos ir baleto teatrui. Žinoma, padėjo lavinti dukrai balsą ir mama Irena Milkevičiūtė.

Jaunosios dainininkės Asmik premjera įvyko Batumyje, kur ji debiutavo V.A.Mocarto operos “Don Žuanas” koncertiniame variante. Po koncerto specialistai dainininkei pasakė, kad ji turi gerą balsą. Neseniai ji tai dar kartą įrodė Norvegijoje, dainuodama “Don Žuane” Donos Annos partiją. Dainininkė save laiko sopranu su tamsoku mecosoprano tembru.

Kaip juodžiausią puslapį iš savo muzikinės biografijos Asmik Grigorian prisimena repeticijas Kauno muzikiniame teatre, kur prieš kelerius metus repetavo Violetos vaidmenį D.Verdžio operoje “Traviata”. “Žinodama, kad kitą rytą vyks generalinė operos repeticija, iš vakaro atsiguliau anksčiau, bet neprisukau žadintuvo. Žinoma, pramiegojau, nes niekas negalėjo manęs prižadinti - mobilųjį telefoną buvau išjungusi, nors niekas tuo nenorėjo tikėti, ir premjeros dieną netekau vaidmens. Visa tai kaip sunkų sapną prisimenu iki šiol”.

Dabar Asmik didžiuojasi, kad Nacionalinis operos ir baleto teatras patikėjo jai Violetos vaidmenį “Traviatoje”. Asmik labai nuoširdžiai rengėsi operos premjerai, kuri įvyko Naujųjų metų išvakarėse.

Išsiskiria laisvės pojūčiu

Laisvai samdoma dainininkė kartais patiria stiprų nesaugumo jausmą, nes ne visuomet jos “vadybininkas” - garsi pavardė garantuoja kontraktus. Kartais tenka ir be darbo pasėdėti, tačiau Asmik neieško tėvų pagalbos. “Noriu prasimušti pati”, - tvirtina dainininkė, visgi kartais dainuojanti ir su mama. Su abiem tėvais jai dainuoti labai nejauku. “Šalia tokio lygio profesionalų jaučiuosi tarsi dainuočiau su kariniu pučiamųjų orkestru”, - prisipažino Asmik.

Iš šalies žiūrint atrodo, kad ji lengvai kopia dainininkės karjeros laiptais. Asmik neslepia, kad jai išties nereikia tiek dirbti, kiek kitoms jaunoms operos dainininkėms, nes ji turi gamtos dovaną - perėmė abiejų tėvų, žymių operos dainininkų, savybes. Tačiau Asmik to nesureikšmina. Iš kitų ji išsiskiria ir tuo, kad beveik nesijaudina prieš pakylant uždangai arba bent jau to neparodo.

Norėtų piešti

Iki šiol dainininkė žavėjosi Džakomo Pučinio muzika, tačiau dabar pradėjo vertinti Volfgango Amadėjaus Mocarto kūrybą, kurią anksčiau laikė gan primityvia. Dabar suprato, kad V.A.Mocarto muzika - tai juokas pro ašaras. Asmik mielai dainuoja kamerinius kūrinius, o ypač - Sergejaus Rachmaninovo.

Apie savo planus dainininkė nenori kalbėti. Galbūt bijo, kad neišsipildys. Nutvėrusi laisvą valandėlę, stengiasi praleisti ją su sūnumi, kurį šiaip jau prižiūri jos krikšto mama. Jei laisvalaikio valandėlių būtų daugiau, greičiausiai pradėtų piešti, nes mano turinti tam gabumų.

Koks dainininkas labiausiai patinka? Nedvejodama atsakė - Džesi Norman, tačiau namuose dažniausiai klausosi šiuolaikinės populiarios muzikos, o klasikinės pasigenda retai.

Anot Asmik, dainuoti jai - malonumas, tačiau, nevyniodama į vatą, prideda: “Aš svajojau apie balerinos karjerą, o dainavimas - tai nuoširdi duoklė tėvams ir galbūt dievams”.