Gintarę draugų sveikinimai užplūdo jau nuo vakar. Bene labiausiai moterį sujaudino artimos bičiulės staigmena – sentimentali nuotrauka iš įvairių gyvenimo momentų.

„Šis gimtadienis yra labai džiugus po ilgo laiko. Anksčiau aš tiesiog neleidau sau įsijausti, nes dirbdavau. Ar gimtadienis įvykdavo paprastą dieną, ar savaitgalį – vis tiek nešvęsdavau. Įprastai vasaromis važiuodavau prekiauti, kažkodėl save atsimenu Molėtuose. Pasivaikščiodavau viena, pastovėdavau po žydinčia liepa. Aišku, telefonas netildavo nuo sveikinimų ir tada, bet aš neretai pasijausdavau ne sava.

O šis gimtadienis kitoks. Pagaliau miegojau, kiek norėjau, niekur nereikia skubėti. Geriausia draugė parašė tokį nuostabų sveikinimą. Esu sužavėta, kaip ji mane puikiai pažįsta. Padarė nuotraukų tokį sveikinimą, kad juokiausi iki ašarų“, – su šypsena pasakoja sukaktuvininkė.

Žvelgdama į savo praeitį Gintarė tikina tik dabar aiškiai suvokianti, jog tuomet gyveno tarsi kitas, suvaržytas ir nepilnai laimingas žmogus.

„Šis laikas man yra perversmo metai. Aišku, ne viskas ėjosi pagal planą, bet aš vis tiek judėjau į priekį. Net jei mane stabdydavo asmeniniai išgyvenimai ar tas pats karantinas. Galvojau, kad vis tiek turiu pabaigti, ką pradėjau.

Norėjau parduoti namą, nebeturėti banko paskolos, kas mane labai varžė. Norėjau pasilikti su mama santykį tik kaip mamos ir dukros. Nebedirbti kartu, kad nebebūtų darbinių niuansų, nes motinos neretai turi lūkesčių į dukras. Jos lūkesčių dažnai nepateisindavau, tuomet abi būdavome nelaimingos. Užtruko 10 metų, kad viskas pasikeistų.

Apskritai tai buvo 13 metų, kai gyvenau visiškai ne savo gyvenimą. Ir per tuos metus vienintelis mano džiaugsmas buvo tik vaikai. Esu labai besididžiuojanti mama, kur tik mano sūnus nueitų, aš sakyčiau „Štai, mano sūnus“. Esu tokia mama. O kai dukra gimė išsipildė dar viena mano svajonė. Žinoma, už ją sumokėjau didelę kainą, bet tai buvo verta ir nieko nekeisčiau“, – tikina dainininkė.

Gintarė Karaliūnaitė / FOTO: Audronis Vitkus

Jeigu anksčiau Gintarė sako gyvenusi sudėtingiau, dabar ji žydi ore ir kvėpuoja pilnais plaučiais.

„Dabar esu pagaliau išėjusi iš to 13 metų ruožo. Tai buvo laikas kai gyvenau tarsi po vandeniu, kai plaukiu, plaukiu, pritrūkstu oro, greitai įkvepiu ir vėl neriu. Tokioje būsenoje buvau ilgus metus. Tai nebuvo labai juodas periodas, nesirgau depresija, esu gan atspari tokiems dalykams, esu gana pozityvus žmogus, turiu gerą aplinką. Bet jaučiausi suspausta. Muzika irgi buvo nuėjusi į kokį penktą ar šeštą planą. Kūryba irgi buvo sustojusi. Daug ko atsisakydavau, pavyzdžiui, dalyvavimo projektuose ar vakarėliuose, į kuriuos, beje, manęs jau nebekviečia. Matyt, mato, kad vis neateinu, tai nebėra reikalo ir kviesti“, – nusijuokia pašnekovė.

„Dabar pagaliau galiu drąsiai sakyti, be apgaulės, kad man gera gyventi. Net ir baltą mašinytę nusipirkau, kurios nedrįsau įsigyti, nes ji anksčiau netiko prie gyvenimo būdo, buvo maža. O man patinka tokios. Pas mane dabar viskas šviesu visomis prasmėmis. Aš nežinau, kiek tai ilgai truks, žinoma, stengsiuosi tai išlaikyti kiek įmanoma ilgiau. Visokių etapų būna, jų bus ir ateityje, bet dabar mano tikslas pailsėti ir koncertuoti. Ačiū Dievui koncertų atsiranda“, – Delfi priduria ji.

Ne kartą santykiuose nudegusi ir triskart santuoka patikėjusi dainininkė kol kas savo gyvenime meilės natūraliai prisibijo. Nepaisant to, ji tiki, kad ateis laikas, kai į jos širdį ir vėl pasibels šiltas jausmas. Labiausiai ji norėtų, kad tai nutiktų jau brandžiuose metuose.

„Žinote, dabar esu visiškai fantastiškame laike. Gyvenu pačius geriausius savo gyvenimo metus. Niekada nemaniau, kad taip bus.

Meilė sudėtingas dalykas. Kažkada, kai norėjau šeimos, tuomet buvo desperacija, naivumas. Norėjau namo, vaikų, šuns ir viso kito. Toks iliuzinis vaizdelis, kurio tu sieki, svajoji ir nori. Šiandien aš džiaugiuosi, kad man tiek metų, jog turiu tokią patirtį, vidinę ramybę. Niekas manęs negraužia, neturiu savyje to kirmino. Nėra baisu būti be vyro, jaučiuosi saugi. Tai yra tokia laisvė, komfortas ir bijau sugadinti šį jausmą. Labai gera gyventi nesigraužiant, nesiilgint, nemylint be atsako ir pan.

Galvoju, kad meilė turi pati tave rasti, o ne desperatiškai jos ieškoti. Kartais būna, pagalvoju, kad jos reikia. Atsisiunčiu kokią pažinčių programėlę, pasirenku tai į kairę, tai į dešinę, bet galiausiai visa tai ištrinu, nes suprantu, kad tai ne man. Nesakau, kad nepastebiu dailių, mano skonio vyrų, aš juos matau, bet manau, jog dabar yra tiesiog natūralus atsargumas. Tai nėra paniška baimė, o natūralus atsargumas“, – pakartojo pašnekovė.

Pulti į naujus santykius Gintarė prisibijo ne tik dėl savęs, bet ir dėl dukters, kuriai ji nelinkėtų patirti patėvio baimės.

„Manyčiau, kad taip yra labiau dėl dukters. Dėl to, kad aš esu turėjusi labai blogą patėvio istoriją savo gyvenime, kurios nelinkėčiau savo dukrai. Mačiau šeimoje smurtą, nemeilę, nesveiką santykį, todėl aš savo dukrai tokio dalyko niekada nepadarysiu. Jau geriau palauksiu. Be to, man gražiausios poros yra vyresnės. Tuomet žmonės būna jau užauginę vaikus, turi pasiekimų karjeroje, jie švyti kita šviesa. Ir nesvarbu, ar tokia pora atlaikė laiko išbandymus, ar tik ką susitiko, vis tiek matosi, kad tada prasideda jų laikas. Nereikia galvoti, kad meilė skirta tik jauniems. Aš išvis esu patyrusi, kad meilė jauniems, kai kuri šeima, dirbi, augini vaikus, esi įsisukęs į savo atsakomybes, tada labai sunku išsaugoti pagarbą, meilę, jausmus. O kitoje amžiaus grupėje, manau, viskas kiek kitaip, joje irgi yra meilės“, – pasakoja dainininkė.

„Manau, kad jei būsi atviras, neuždarysi durų, ta meilė atsitiks. O kada ji atsitiks, tada. Tik šiai dienai mąstau, kad galėtų truputį dar neatsitikti, – nusijuokia Gintarė. – Dabar taip gera ir noriu išlikti tokia pat susikaupusi. Neturėti minčių vien tik apie „jį“, nes aš noriu susikurti savo verslą, darbą, apie kurį ilgus metus mąsčiau, daug kartų nedrįsau, nes vis pritrūkdavau pasitikėjimo savimi. Juk sakoma, kad žmogus negali būti talentingas daugelyje sferų, tarsi tokiu būdu jis niekur iki galo neišsipildo, o aš manau, kad turiu daugiau savo kitų pusių, kuriose galiu save realizuoti. Su manimi nuo vaikystės eina muzika, natūrali medicina ir idėja, kurią planuoju netrukus ateityje atskleisti ir įgyvendinti. Galiu pasakyti, kad tai bus susiję su grožiu. Pažiūrėsime, kaip man seksis, tikiuosi nepersigalvosiu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)