Mokslus baigusi Dijora pasakoja, kad tiek darbų gynimas, tiek konsultacijos dėl koronaviruso grėsmės vyko virtualiu būdu. Nors iš pradžių tai kiek trikdė, vėliau studentė ėmė svarstyti, kad tai gali būti šiuolaikišku sprendimu ateityje.

„Tikėjausi, kad savo darbus ginti galėsime auditorijoje, tačiau tai teko daryti nuotoliu būdu per „Zoom“ konferenciją. Vietoj to, kad eitume į universitetą ir konsultuotumėmės su dėstytoja, tartis ir viską derinti teko taip pat nuotoliniu būdu. Buvo išties daug sunkumų, bet manau, kad šis iššūkis atneš platesnių galimybių pačiam universitetui, kuris galės keisti savo darbo praktiką“, – Delfi sako Dijora.

Dijora Petrikonytė

„Gal ateityje dar stosiu ir į magistrantūrą, tad manau, kad nuotolinės paskaitos gali būti išties puiki alternatyva, kai tu esi užimtas žmogus, dirbi ar dėl kitų priežasčių negali pasirodyti paskaitoje. Įsijungi konferenciją ir gali stebėti viską per transliaciją. Manau, kad tai išties patogus būdas“, – priduria ji.

Nors daugelis D. Petrikonytės vardą plačiau išgirdo jai pasirodžius televizijoje, ji jau ne vienerius metus dirba mados versle.

„Labai džiaugiuosi, kad televizija mokslams nekišo kojos. Visada pavykdavo suderinti tiek filmavimus, tiek studijas, nes darbus pradėdavome kaip tik tada, kai baigdavosi paskaitos. O kalbant apie modelio darbą, neslėpsiu, tekdavo retkarčiais praleisti kelias paskaitas, nes fotosesijos įprastai trukdavo visą dieną. Nepaisant to, visada atsigriebdavau, juolab, kad KTU turi savo vidinę sistemą, kurioje galima rasti paskaitų teorinę medžiagą, kuri yra nuolat atnaujinama“, – pasakoja pašnekovė.


„Gero vakaro šou“ žiūrovai neretai į Dijorą gali žvelgti kaip į laidos puošmeną ar naivią merginą, tačiau pati šou dalyvė neslepia, kad eteryje kuriamas jos personažas skiriasi nuo to, kokia ji yra realybėje.

„Aš niekada netalpinau savęs į rėmus. Manau, kad dauguma intelektualių, humorą suprantančių žmonių suvokia, kad tai tėra linksma laida, kurioje reikia iš savęs spausti maksimumą, kartais pasakyti kokį pokštą, kuris gal ir atrodo kaip nusišnekėjimas. Nėra lengva būti prie tokių scenos vilkų kaip Mindaugas Stasiulis ir Justinas Jankevičius, bet aš stengiuosi, man tai nėra artima, tikrai tenka pasukti galvą, kur kokią juokingesnę repliką mestelti, kad eteryje galėčiau prisidėti.


Manau, kad mane kritikuoti aktualu tik pesimistams ir negatyviems žmonėms, kurie bando visur įžvelgti blogį. Bet aš niekada savęs neidentifikuoju taip, kaip tie žmonės mato mane. Televizija yra tik lašelis to, kas aš iš tiesų esu“, – tikina pašnekovė.

Nors televiziniame kelyje Dijora sulaukia ne tik pagyrų, bet ir kritikos, ji iš šios šou verslo krypties dar neskuba trauktis.

„Turiu širdyje tokią svajonę, kad vieną dieną aš įsteigsiu savo verslą, yra noras būti nepriklausomai, juolab, kad baigiau su tuo susijusias studijas ir tikrai turiu gana nemažą žinių bagažą. Tikiu, kad reiktų mokytis iš savų klaidų, bet man dar viskas prieš akis, esu dar labai jauna, o televizijoje praleidau vos vieną sezoną, man dar viskas nauja. Aš mėgstu išeiti iš komforto zonos, išbandyti savo jėgas, tad dar kol kas noriu paragauti tos televizijos, o kai pabos, tada ir ieškosiu naujų iššūkių“, – šypteli ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)