„Pirmą kartą tapau santuokos liudininke. Gavę šias pareigas mes nuo pat pradžių jaunųjų teiravomės, kaip ir ką turėtume atlikti. Tačiau šiais laikais poros neretai sako, kad nieko ruoštis nereikia, jog viskas bus ir taip gerai. O taip dar sudėtingiau, nes norisi jaunavedžius nustebinti. Dėl to kartu su Simu stengėmės prisidėti, kaip galėjome, net tostus mokėmės“, – šypteli pašnekovė.

Šventėje Oksana rūpinosi ne tik šventės nuotaika, bet ir nuotakos makiažu. Pasak vizažistės, dalyvauti vestuvėse jai pravartu ir dėl profesinės pusės.

Oksana Pikul su nuotaka

„Turiu tokią problemą, kad jeigu jau papuošiu žmogų, tai visą dieną vaikštau iš paskos ir žiūriu, ar viskas gerai. Tai tarsi profesinė liga. Padažius nuotaką stebėjau ją visą šventę, bet likau patenkinta savo darbu. Makiažas puikiai atlaikė karštą orą, gal kiek vakare dar norėjosi paryškinti lūpas, tačiau tai normalu po visos dienos programos“, – pasakoja ji.

Jaunavedžiai – seni Jasaičių šeimos draugai. Oksanos mama yra nuotakos krikštamotė, o pati vizažistė yra krikšto mama jaunosios ir jaunojo sūnui.

„Ši pora jau turi vaikutį, tad vestuvės buvo labai lauktos. Kiekvienam viskas savu laiku“, – sako pašnekovė.

Oksana Pikul su šeima

Šventėje Oksana ir Simas neabejotinai pagalvojo apie savo vestuves, pora neatmeta galimybės, kad ateityje jie ryžtųsi įžadų atnaujinimui.

„Tikrai dingtelėjo tokia mintis, pamaniau, kaip būtų smagu, bet mums kiek ankstoka, kadangi mūsų santuokos metų skaičius dar nėra labai apvalus. Kai jau būsime nugyvenę solidų laiką, tuomet tikrai bus galima apie tai galvoti rimčiau. Juk kam nepatinka tokios šventės? Kai visi pasipuošę, laimingi, susirenka sveikinti ir švęsti meilę – tai vienas malonumas“, – sako kartu su vyru 7-erius metus santuokoje skaičiuojanti moteris.

Rimtą santykių išbandymą, apie kurį kalbėjo kone visa Lietuva, prieš porą metų įveikę Jasaičiai sugebėjo atsitiesti ir išlaikyti šeimą – tuo pora šiandien be galo džiaugiasi, todėl ir jų palinkėjimai jauniesiems buvo iš asmeninės patirties.

„Kalbėjome iš širdies, buvo ašarų ir džiaugsmo. Stengėmės išsakyti tokius žodžius, kurie priverstų susimąstyti, įstrigtų giliai į širdį. Iš savo patirties kalbėjome apie šeimos stiprybę, ėjimą ir per ugnį, ir per ledą. Papasakojome, ko galima tikėtis, kas gali nutikti ir kad santuoka yra sunkus darbas. Lai ji būna šviesi kaip toji vestuvių šventė, tačiau kai ateina sunkumai reikia suvokti, kad reikia juos atlaikyti ir kartu tą darbą dirbti“, – Delfi pasakojo pašnekovė.

Oksana Pikul ir Simas Jasaitis

„Kai ateis kryžkelė reikia suvokti, kad likti kartu turi norėti abu partneriai. Susėsti, pasvarstyti, kas blogai ir kaip tą pakeisti, ką būtų galima padaryti kitaip. Dėl savęs, šeimos, vaikų, ramybės reikia stengtis išlikti drauge. Reikia nebijoti pasielgti kitaip, nei daugelis tikisi – tą padarėme ir mes su Simu“, – pridūrė ji.

Nors dėl koronaviruso grėsmės nemaža dalis vestuves planuojančių porų savo šventes nukėlė į kitus metus, šioji vasara vizažistei Oksanai yra itin darbinga.

„Nuotakų, kurios savo vestuves nukėlė į kitus metus, vietą užėmė kitos, tad tikrai negaliu sakyti, kad šis sezonas yra mažiau užimtas. Karantinas porų šventes labiau sumažino, o ne visai atšaukė. Esama padėtis tikrai pakoregavo vestuvių planus, pavyzdžiui, į šventę sunkiai gali atvykti svečiai iš užsienio. Beje, kai sudalyvauji vestuvėse, tu į darbą grįžti su kita emocija, su visai kitokia nuotaika išleidi nuotakas, dar kartą supranti, kokia tai svarbi diena“, – šyptelėjo grožio salono savininkė.

Oksana Pikul
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)