Diplomų teikimo šventė Teisės fakultete mokslus baigusiems studentams prasidėjo 11 val., tačiau į kiemelį absolventai ėmė rinktis kiek anksčiau. Jų būryje buvo galima pastebėti ir A. Kabašinskaitę, kurią iškiliu gyvenimo momentu atlydėjo sužadėtinis, ją pasveikinęs didele gėlių puokšte.

Šventine apranga pasipuošę absolventai džiaugėsi jiems skirta švente, fotografavosi su savo draugais ir artimaisiais. Į Delfi objektyvą pateko ir jau minėtoji pramogų pasaulyje žinoma pora, kuri spinduliavo gera nuotaika.

Magistro diplomą savo rankose pagaliau laikanti A. Kabašinskaitė teisę studijavo penkerius metus. Mokslų metu ji jau spėjo padirbėti jaunesniąja teisininke.

Prieš studijas Aistė mokėsi Londone, o grįžusi į Lietuvą ji netrukus susipažino su savo būsimu vyru M. Katleriu. Šiuo metu poros gyvenime – malonios permainos. Pora jau greitai persikels gyventi į savus namus Vilniaus centre.

Dar prieš šventę nurodyta, kad dėl koronaviruso grėsmės renginyje galios pagrindinė taisyklė – laikytis saugaus atstumo, todėl kiekvienas absolventas į šventę galėjo atsivesti labai ribotą kiekį artimųjų. Pastarieji į renginio teritoriją galėjo patekti tik lydimi pačių absolventų.

Diplomus atsiimantiems ir renginio svečiams buvo leista savarankiškai apsispręsti dėl veido kaukių, veido skydelių ar kitų apsaugos priemonių dėvėjimo. Dezinfekciniu skysčiu renginio organizatoriai pasirūpino iš anksto, jo buvo galima rasti prie įėjimo.

Šventė vyko atviroje erdvėje – Vilniaus universiteto Didžiajame kieme, siekiant užtikrinti saugumą. Renginį stebėjo keli šimtai susirinkusiųjų. Minioje buvo galima pamatyti ir sostinės merą Remigijų Šimašių, kuris scenoje skyrė sveikinimo žodį. Negalėję atvykti į šventę ją tiesiogiai galėjo stebėti Vilniaus universiteto socialiniuose tinkluose.

Mokslus baigusiems studentams diplomus įteikė rektorius prof. dr. Rimvydas Petrauskas, o jų įteikimo ceremonijai vadovavo Teisės fakulteto dekanas prof. dr. Tomas Davulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)