„Negalėjome nieko sukontroliuoti, kaip atsitiko, taip atsitiko. Matyt, Dievas dar nenorėjo Nelytės paleisti. Mums jos labai truks. Per pastarąjį laikotarpį labai daug apie tai galvojome, dėliojomės prioritetus. Daug minčių, prisiminimų aplankė. Kiekvieną vakarą, kai eidavome ilsėtis, pasimelsdavome už ją. Turiu jos padovanotą talismaną – kryželį, kurį visada vežiojuosi savo lagamine į koncertus...

Šitas laikas skausmo tikrai nenutolino – jausmai grįžo darkart. Ir tas ilgesys, liūdesys užsitęsė dar ilgiau. Dar nesusitaikėme. Nelly gyvenimą nugyveno šlovėje, aplodismentuose. Ji publikai niekada neišnešdavo nei savo skausmų, nei išgyvenimų. O visko buvo pakankamai daug. Ji buvo mūsų estrados primadona, karalienė. Visi gražiausi epitetai...“ – kalbėjo su vyru Petru ir dukra Ingrida N. Paltinienės gedinti L. Kazlauskienė.

Kazlauskų šeima ne kartą lankėsi ir Nelly ir Arvydo namuose Vokietijoje, kur įvyko ir paskutinis jų susitikimas.

„Prieš dvejus metus lankėmės Vokietijoje pas savo giminaičius, o kadangi jie gyvena netoli vieni kitų, prieš grįždami į Lietuvą, per Mamos dieną, aplankėme ir Nelly su Arvydu. Nupirkome gėlių... Kai mus pasitiko, Nelytė jau jautėsi prastai. Liga buvo ją iškamavusi.

Tačiau Arvydas buvo parnešęs nuostabų pyragą, paruošė mums staliuką, pasikalbėjome, pabendravome, pakėlėme po taurę nealkoholinio šampano, apsikabinome, išsibučiavome ir išskridome į Lietuvą“, – pasakojo žinoma moteris.

Paskutinį kartą su scenos garsenybe Liveta ir Petras bendravo per jos gimtadienį, vasario 16-ąją.

„Paskambinome pasveikinti. Supratome, kad padėtis sunki, tad ilgai nevarginome. Tik palinkėjome jai stiprybės, Dievo globos. Ji ypatingai trumpai šnekėjo, skambučius priiminėjo iš paskutinių jėgų. Ir vasario 29 dieną iškeliavo...“ – prisiminė Liveta.

Moteris pabrėžė, kad Nelly be galo mylėjo savo gimtinę ir visada Lietuvą užgindavo. „Ji visa net spurdėdavo, kai išgirsdavo, kad kažkas piktinasi Lietuva arba sako, kad kažkas Vokietijoje geriau nei Lietuvoje. Ji sakydavo: „Ne, Lietuvoje viskas yra gražiausia, geriausia. Viskas, kas būtų, geriausia – Lietuvoje“. Ji be galo mylėjo savo šalį ir buvo dievobaiminga. Turėjo Romos popiežiaus palaiminimą“, – pasakojo žinoma atlikėja.

Liveta prisipažino, kad Arvydo ir Nelly tarpusavo santykiai iki šiol jiems su Petru yra labiausiai sektinas pavyzdys.

„Mes su vyru visada iš jų mokėmės. Jie mums buvo pavyzdys, kaip gyventi dviese šou versle. Scenoje kažkas pavyko, nepavyko ar garsas buvo blogas – jie visa tai išgyvendavo nepaprastai gražiai... Kai Nelly koncertuodavo, Arvydas visada sėdėdavo prie pulto ir stebėdavo, kad viskas eitųsi sklandžiai. Jis iš kiekvieno jos judesio suprasdavo, kaip ji jaučiasi.

Mums ne kartą teko kartu koncertuoti. Aš visada stengdavausi namuose daugiau pasiruošti scenai, kad grimo kambaryje liktų laiko su jais pabendrauti. Kai išeidavo iš užkulisių, jis visada palinkėdavo jai sėkmės scenoje, pabučiuodavo. O po koncerto atskubėdavo tiesiai pas ją ir pasakydavo daug gražių epitetų: „Tu esi pati gražiausia! Kaip gražiai tave priėmė publika, kaip tave myli“. Jie tikrai vienas kitam skirti. Jie jausdavo vienas kitą iš atodūsio. Jis darydavo viską, kad ji jaustųsi laiminga, mylima.

Mums yra tekę ir nakvoti pas juos Vokietijoje. Atsikeldavome ryte nuo lengvos muzikėlės, kavos kvapo. Jau paruoštas stalas, žvakelė uždegta – Arvydas visus kviečia pusryčių. Viskas toje šeimoje buvo labai gražu. Jis labai mėgdavo Nelly fotografuoti. Yra tiek daug jos nuotraukų... Jam jo žmona pati gražiausia ir nuostabiausia. Jie buvo elegancijos, kultūros šviesuliai. Reta tokių žmonių“, – kalbėjo žinoma moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)