Atidarymo šventę pradėjo pirmą kartą viešumoje su savo dukrele Areta pasirodžiusi Rūta Ščiogolevaitė. Rūta atidarė renginį gyvai atlikdama savo sukurtą lopšinę, rašoma pranešime spaudai.

Renginio vedėjas pakvietė žymias mamas pasidalinti savo džiaugsmais ir iššūkiais, būnant mamomis. R. Ščiogolevaitė, auginanti penkis vaikus, energijos semiasi iš begalinės meilės vaikams bei muzikai.

Būsimoms mamoms Rūta palinkėjo: „Atrasti labai daug teisių, nes su vaiko gimimu ateina labai daug pareigų. Kad tos pareigos neužgožtų motinystės džiaugsmų, prisiminkite ir leiskite sau labai daug teisių ir lengvatų, nes tikrai visos mamos esate to vertos.“

Na, o būsimiems tėveliams kita renginio viešnia dizainerė Julija Žižė linkėjo stengtis būti supratingiems ir kantriems savo žmonai bei visiems jos kaprizams.

Renginyje dalyvavo ir savo srities specialistė - akušerė Aušra Urbonienė, kuri paatviravo, jog būsimos mamos turi labai daug baimių.

„Svarbiausia, kad žinios nugali visas baimes. Tad labai rekomenduoju kaupti žinias dar pirmaisiais mėnesiais ir apsilankyti atviruose renginiuose čia pat kūdikių prekių butike“, - sakė A. Urbonienė.

Mamos aktyviai diskutavo ir apie svarbiausius pirkinius savo kūdikiams. Didžioji dalis mamų pritarė, kad ilgiausiai rinkosi būtent vaikišką vežimėlį, kuris buvo kone didžiausia ir svarbiausia investicija auginant kūdikį. Rūta Ščiogolevaitė atskleidė, kad teko išbandyti ne vieną vežimėlį, kol rado geriausią variantą.

Šventės akimirkos – fotogalerijoje:

„Renginio metu buvo išrinktas gražiausias vežimėlis, kuriuo tapo Tutis UNO. Vežimėlis buvo padovanotas asociacijai „Padedu augti“, kuri perduos vežimėlį Kauno klinikų Neonatologijos klinikai.

„Tai yra vertinga dovana, nes mamos ligoninėje neretu atveju praleidžia net keletą mėnesių, o sustiprėjus mažyliui ir atsiradus galimybei išeiti į lauką, pasitarnaus ne tik tiesiogine prasme, bet ir mamos bei vaikučio tarpusavio ryšio stiprinime – mama pradeda jausti savo kaip mamos vaidmenį“, - dėkojo „Padedu augti“ vadovė Inga Laukytė-Budrienė.

Kūdikių prekių butikas kviečia apsilankyti visus būsimus tėvelius bei dalyvauti atviruose renginiuose. Pirmasis renginys jau birželio 30 dieną, kurio tema „Nėštumas ir gimdymas – kaip pasiruošti svarbiausiam susitikimui?“.

Naujos parduotuvės sienas papuošė darželio „Žiogelis“ vaikų piešinių paroda, kurioje vaikai piešė gražiausius vežimėlius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)