„Nelly Paltinienė (1929 02 16 - 2020 02 29), daugiau kaip prieš savaitę urnoje sugrįžusi iš Vokietijos, pabuvusi Bernardinų bažnyčioje Vilniuje, birželio 23-ąją amžiams liks Menininkų kalnelyje Antakalnyje. Taip informavo velionės vyras Arvydas Paltinas.

Šiandien mano bičiulis Arvydas iš Manheimo per Frankfurtą parskrenda į Vilnių, kur ruošis savo mylimos žmonos laidotuvėms“, – skelbė V. Mačiulis.

Artimas N. Paltinienės bičiulis kunigas Arūnas Peškaitis „Delfi“ suteikė dar tislesnių detalių.

Anot jo, birželio 23 dieną nuo 9 iki 12 valandos Bernardinų bažnyčioje vyks šermenys. 12 val. įvyks mišios, o po mišių urna bus vežama į Menininkų kalnelį.

Procesas taip užsitęsė dėl apribotų galimybių N. Paltinienės vyrui atvykti į Lietuvą. Na, o moters palaikai į mūsų šalį iš Vokietijos atgabenti gegužės pradžioje.

Kiek anksčiau „Delfi“ kunigas A. Peškaitis pranešė apie jau planuojamą A. Paltino skrydį.

„Arvydas Paltinas turėtų atvykti šį mėnesį. Kada tiksliai – dar neaišku. Tada ir bus paskelbta laidotuvių data. Žinoma tiek, kad laidotuvės tikrai įvyks iki šio mėnesio pabaigos“, – kalbėjo kunigas.

A. Peškaitis „Delfi“ buvo sakęs, jog kur urna laikoma iki šiol – žino tik N. Paltinienės artimieji.

„Palaikai jau Lietuvoje, bet kur urna yra laikoma – labai privatus dalykas. Artimieji tikrai nenori jokio viešumo, kol nebus paskelbta laidotuvių data. Pirmiausia į Lietuvą turi parvykti Arvydas iš Vokietijos ir jau tada bus galima galvoti apie datą, tačiau kol kas atvykti jis negali“, – pasakojo pašnekovas.

Delfi primena, kad N. Paltinienė mirė vasario 29-ąją Vokietijoje. Jos palaikai atguls Menininkų kalnelyje, Antakalnio kapinėse, Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)