„Šiandien turėjo būti super diena. Pasiėmiau laisvadienį. Galvoju, pasidarysiu treniruotę, po to – į Druskininkus su šeima savaitgaliui, tėtį su gimtadieniu pasveikinsim... žodžiu... Išvažiavau, nuvažiavau vieną kilometrą ir bam.

Viskas įvyko labai greitai. Jausmas, kaip žiūrint per „Youtube“ „cycling crash video“ (dviračio avarija, liet.). Važiuoju ramiai, priešais mane, 30-50 metrų atstumu važiuoja kitas automobilis. Sankryžoje – mūsų pagrindinis, priešais stovi BMW ir planuoja sukti į kairę. Priešai mane važiavusį automobilį praleidžia.

Tada startuoja atlikti manevrą. Vairuotojo akys – į telefoną. Matau, kad net nežiūri į mane. Bandau stabdyti, išvengti smūgio, bet viskas vyksta akimirksniu.

Smūgis į šoną, lūžta karbonas, skrydis ant kapoto, dūžta stiklas... Vartausi ant žemės ir negaliu patikėti. Ant kapoto ištaškyti bananai. Kaip ir telefonas, įstrigęs BMW priekiniame stikle.

Dviratis lūžo gal keturiose vietose. Informacija po pirmos apžiūros: RIP (amžiną atilsį, red.) „Orbea“ ir „Reynolds“ .

Vaikinui ši klaida kainuos labai brangiai, nes žala, ko gero, bus keliskart didesnė nei kainuoja jo BMW“, – pasakojo A. Ramaška.

Į įvykio vietą atvyko policija, greitoji medicinos pagalba, žinomo vyro žmona ir net televizijos atstovai su filmavimo kamera.

„Labai nenustebino visi žmonės, praeiviai. Visi sutartinai jautė pareigą aprėkti ir paauklėti jaunąjį BMW vairuotoją. Su BMW įvaizdžiu Lietuvoje yra kaip yra.

Ačiū labai GMP medikams, kurie labai profesionaliai atliko savo darbą, o Lazdynų ligoninės reanimacijos skyriuje sutikti pro kaukę besišypsančią Ivetą Vėgelytę buvo išvis nuostabi gyvenimo patirtis. Tikiuosi, paskutinį kartą čia. Ir geriau mes kitose vietose susitiksime. Smagu, kai traumatologas – irgi dviratininkas ir su juo galima pasikalbėti apie blokadą.

Ačiū Dievui, be lūžių ir žiaurių traumų. Kaip gydytojas sakė, man nepasisekė, bet tuo pačiu ir labai pasisekė. Tuoj turėtų paleisti namo. Tikiuosi pailsėti savaitgalį.

Ačiū labai, Irina Arikiene, už pilietiškumą, kad sustojote ir pirmoji padėjote.

Išvada: kelyje vairuodami padėkime telefonus į šalį. Saugokime ir gerbkime vieni kitus. Be šalmo ant dviračio – jokiu būdu.

Ir prašau, prašau, gerbkite dviratininkus kelyje. Jie tokie pat eismo dalyviai, kaip ir motorinės transporto priemonės. Lenkite juos saugiu, bent 1,5 m atstumu ir tik tada, kai saugu. Ačiū“, – socialinėje erdvėje savo patirtimi dalijosi žinomas vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)