Socialiniuose tinkluose aktyvus V. Bareikis su gerbėjais pasidžiaugė, kad karantino metu, kai liovėsi koncertai ir kiti renginiai, jam visgi pavyko nuveikti tikrai nemažai.

„Šis rašinys pavadintas „Mano karantinas“, – įrašą instagrame pradėjo jis.

„Kadangi per šią savaitę pasibaigė net du šio laikotarpio TV projektai, kuriuose turėjau džiaugsmo dalyvauti, bei įvyko pirmasis „gyvas“ koncertas ir jau prasideda vasara, nusprendžiau sudėlioti tam tikrą savo šių keistų trijų mėnesių ataskaitą. Ir taip, bent jau asmeniškai, žengti į kitą – naują – etapą.

Labiausiai džiaugiuosi dėl to, kad vos tik prasidėjus kovo mėnesio „sąstingiui“ nusprendžiau ne tai kad stabtelėti, o, atvirkščiai, – išnaudoti šį laikotarpį tobulėjimui, naujoms kryptims ir įjungti papildomą pavarą. Taip jau nutiko, kad per šį laiką įvyko tiek, kad, matyt, užtektų ir visiems metams. Esu labai laimingas dėl visų šio laiko atradimų. Taigi toks mano „karantino veiklų“ sąrašiukas:

1. 53 tiesioginio eterio valandos su Robertu Petrausku ir visa „Įdomiųjų pamokų“ komanda.

2. 8 projekto „Dainuokim kartu“ laidos ir fantastiškas laikas kartu su sūnumi Adu.

3. Kartu su Karoliu Talučiu-Talaz ir Artiomu Penkevičiumi įrašyta 10 naujų dainų, kurios taps būsimojo albumo pagrindu.

4. Pristatyti klipai dainoms „Pažiūrėk į mane, mama“, „Mergaitė iš kosmoso“ ir „Pižamų vakarėlis“.

5. Nufilmuotas live koncertas Neries upės pakrantėje.

6. Įgyvendinta savanoriškų bei labdaros organizacijų marškinėlių akcija laidoje „Įdomiosios pamokos“.

7. Pristatyta VB atributikos linija.

8. Laisvalaikio korepetitorius. Padėta Adui gauti 10 iš fortepijono specialybės bei baigti 5 klasę su 8 vidurkiu.

9. Pravestas paramos koncertas „Gelbėkit vaikus“, sugrotas pirmasis „gyvas“ koncertas „Drive in“.

10. 58 dienos sporto kartu su pačia geriausia sporto partnere ir mokine – Indre Stonkuviene.

Va, ties šiuo 10 punktu ir sustosiu, nes net neabejoju, kad jeigu nebūtų jo, o ypač žmogaus, kuris yra šiame punkte, tai nebūtų ir visų 9 arba jie būtų ne tokie visaverčiai, ne tokie „pilnų plaučių“ ir ne tokie „su polėkiu“.

Ačiū tau, meile, kad karantinavomės kartu, kad kiekvieną iš šių tarsi visuotinai nuspręstų liūdnų dienų pripildei juoko ir šilumos. Visos veiklos ir visi sąrašai būtų tik sausa statistika, jei nebūtų meilės, palaikymo ir tikėjimo“, – jautriai savo socialiniame tinkle rašė V. Bareikis.

Pirmiesiems koncertams su publika – ketvirtadienį ir penktadienį Vilniuje „Vasaros terasoje“ ir birželio 13 d. Kauno „Adform“ kiemelyje – besiruošiantis dainininkas Delfi pasidžiaugė, kad aktyviai išnaudojęs karantino laikotarpį sulaukė labai malonių žmonių reakcijų.

„Gavau tikrai nemažai atgalinio ryšio, atrodo, kad daug žmonių mane palaikė ir džiaugėsi gavę įkvėpimo“, – pasakojo pašnekovas, kuris pastaruoju metu ne tik transliuoja, kaip sportuoja, bet ir rodo, kaip grūdinasi šaltame ežero vandenyje.

„Nuo pat karantino pradžios intuityviai pajaučiau, kad nereikia sėdėti tik tarp keturių sienų. Žinoma, aš laikiausi saviizoliacijos, tačiau to laiko aš nepriėmiau kaip netikėtų atostogų. Man atrodė, kad kaip tik, pasikeitus aplinkybėms, keičiasi ir veikla, pavyzdžiui, keitėsi koncertų pobūdis. Supratau, kad turiu prisitaikyti prie situacijos ir judėti į priekį. Kadangi atsirado šiek tiek daugiau laisvo laiko, jį praleidau kartu su sūnumi ir sugalvojau sportinį iššūkį. Man viskas atvirkščiai – jei gaunu daugiau laiko, tai man kyla daugiau motyvacijos ką nors naudingo nuveikti, o ne veltėdžiauti“, – atvirauja V. Bareikis.

Kartą dainininkas su gerbėjais pasidalijo savo dienotvarke, kuri buvo suplanuota nuo ankstyvo ryto iki vakaro minučių tikslumu. Laisvos vietos ten nebuvo nė kvapo.

„Esu nuo vaikystės toks. Aišku, daugiausia įtakos tam turėjo M. K. Čiurlionio menų mokykla, nes tai buvo tarsi meno armija. Nuo pat vaikystės turėjau išgroti nustatytas valandas. Dabar matau savo sūnų, kuris taip pat turi groti bent po dvi valandas per dieną. Kai tu tuo užsiimi 12 metų, tai įsirėžia. Kai užaugi tokioje aplinkoje, tu nė pats nepajunti, kad priverti save dirbti.

Aš toks esu – tvarkaraščių žmogus. Man patinka planuoti, dėlioti dienotvarkę. Net ir dabar, praėjusią savaitę, susiplanavau beveik viską iki pat naujų metų, kas turėtų įvykti mano gyvenime“, – šypteli pašnekovas.

Pasiteiravus, kas nutinka, jei viskas įvyksta ne pagal planą, Vidas tikina, kad ir tokiose situacijose jis yra save patikrinęs.

„Man patinka planuoti, bet lygiai taip pat patinka ir improvizacija, adaptavimasis prie situacijos. Manau, kad koronavirusas ir jo grėsmė buvo geriausias to pavyzdys, nes viskas įvyko visai ne pagal planą. Dar sausį buvo suplanuotas turas po Lietuvą, koncertai atvirose erdvėse, renginiai žiemą, o įvyko tai, kas įvyko. Bet į tai man pavyko sureaguoti tinkamai, supratau, kad daug kas keičiasi.

Apskritai esu tos akimirkos žmogus. Žmonės manęs dažnai klausia apie mano tatuiruotes, domisi, ar vėliau dėl jų nesigailėsiu, ką apie tai galvosiu būdamas senas ir t. t. Laikausi tokios filosofijos, kad kai dalykai jau yra padaryti, nereikia dėl jų per daug žvalgytis atgal ar į priekį. Mano nuomone, daugiausia reikia gyventi šia minute, šia akimirka – imti viską, ką tau duoda dabartis, ir iš to išspausti, kas įmanoma, bei džiaugtis. Jei šią akimirką tau norisi pasidaryti tatuiruotę, taip ir daryk, nes apkrauti savo galvą visais tais svarstymais neverta. Taip gali nieko doro nenuveikti“, – pastebi Vidas.

Viena naujausių dainininko tatuiruočių papuošė jo krūtinę – ant jos amžiams liks išraižyta: viltis, tikėjimas, meilė. Šie trys žodžiai V. Bareikio gyvenime turi esminę prasmę.

„Šie žodžiai minimi daugelyje knygų – tai gali būti ir motyvacinės, ir pati Biblija. Tai yra pagrindiniai, kertiniai žodžiai, kurių viršūnėje – meilė. Manau, kad kiekvienas iš mūsų nuo pat vaikystės trokšta mamos ar tėčio apkabinimo, vėliau gyvenime ieškai tos meilės. O be tikėjimo ir vilties to padaryti būtų neįmanoma. Reikia tikėti ir viltis, kad viskas bus gerai. Turiu optimizmo geną. Kadangi šie trys žodžiai man labai svarbūs, jiems nepagailėjau vietos savo kūne“, – Delfi pasakoja jis.

Vidas neslepia, kad jo gyvenime meilė užima pirmą vietą. Šio jausmo jis nestokoja nei kurdamas muziką, nei asmeninius santykius. Tiesa, kol kas kalbėti apie savo ir Indrės romantišką draugystę dainininkas nėra linkęs – tam ateis savas laikas.

„Nenoriu per daug apie tai atvirauti. Ateis laikas, kai ta tema bus galima pakalbėti kitame interviu“, – viltį suteikė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (374)