Ar anksčiau didžiulio biusto madą diktuodavusios pramogų pasaulio žvaigždės keičia tendencijas? Apie tai kalbamės su vienu garsiausių šalies plastinės chirurgijos gydytoju Dariumi Radzevičiumi. Nors tokių tyrimų dar neatlikta, o krūtinės didinimo operacijų skaičius vis dar auga, keičiasi ir technologijos, ir moterų norai.

„Krūtų didinimas implantais yra dažniausiai pasaulyje atliekama operacija. Didžiausias kiekis jų – JAV ir Brazilijoje. Atliekamų operacijų kiekis per metus vis didėja. Todėl pasakyti, kad tendencija yra mažėjanti, tikrai negaliu, nes yra atvirkščiai. Be jokios abejonės, Lietuvoje tai irgi yra dažna operacija, kuri sudaro ketvirtadalį mano atliekamų operacijų. Manau, kad tarp kitų kolegų ji taip pat yra gana populiari.

Reikėtų paminėti, kad skirtingiems žmonėms gražios skirtingos krūtys. Tačiau, pavyzdžiui, tas gamintojas, kurį operacijų metu renkuosi aš, jau nebegamina žemo profilio implantų – niekam jų nebereikia. Naujos kartos implantai nematuojami „A“, „B“, „C“ ar kitais dydžiais. Jie yra parenkami pagal norimą profilį. Dabar dažnai norima, populiariai kalbant, ne didelių, o labiau į priekį atsikišusių implantų“, – „Delfi“ sakė D. Radzevičius.

Chirurgas pažymi, kad priežasčių, kodėl krūtų implantus turinčios moterys nutaria juos pašalinti visam laikui, gali būti įvairių. Jis neatmeta, kad šiuolaikinė moteris neretai nori kiek natūralesnės išvaizdos.

„Nežiūrint į tai, kokios geros šiais laikais būtų technologijos, ir kokie kokybiški yra implantai, nė vienas gamintojas nešneka apie implantus visam gyvenimui. Grubiai kalbant, jų terminas yra 10-15 metų. Tai reiškia, kad ateis tokia diena, kai bus reikalinga pakartotinė operacija. Implantas, nebūtinai dėl traumos, per kurį laiką nuo dėvėjimosi ir nuo tam tikro judėjimo, gali spontaniškai plyšti. Kadangi silikonas ima kontaktuoti su organizmu, implantą reikia keisti.

Kai kurios pacientės nusprendžia nebekeisti implantų ir jų atsisako visiškai. Dažniausiai tai yra vyresnio amžiaus moterys, kurioms tokią operaciją atlikti dar po dešimtmečio bus sudėtingiau. Be to, su amžiumi keičiasi mūsų visų kūnai ir reikalavimai jiems. Norint išsaugoti proporcijas, implantai tampa nebereikalingi.

Vis dėlto mano praktikoje daugiausia pacienčių, norinčių pasikeisti implantus. Tik noriu pabrėžti, kad kiekvienas gydytojas turi savo filosofiją. Mano filosofija yra ta, kad po operacijos nebūtų ypatingų ženklų, jog krūtinė yra didinta chirurgiškai, ir kad ji nebūtų iššaukiančiai didelė. Pacientės, kurios siekia būtent tokio rezultato, renkasi mane. Yra ir moterų, kurioms yra gražios krūtys, kurios akivaizdžiai matosi ir provokuoja. Tiek gydytojas, tiek pacientė turi savo grožio standartus, filosofiją ir norus. Tačiau ne vienoje konferencijoje man teko bendrauti su kolegomis iš kitų šalių – Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, sakančiais, kad jų praktikoje vis daugėja pacienčių, norinčių natūralaus rezultato. Vis dėlto studijos apie tai, kad tokia tendencija egzistuoja, nėra. Tai yra pavieniai straipsniai, pavieniai gydytojai, kurie pastebi tai iš savo darbo“, – kalbėjo chirurgas.

Apie mados tendencijas ir natūralumą kalbėjo ir N. Bunkė. Ji sakė, kad būdama 29-erių, pasididinusi krūtinę jautėsi madinga blondine su įspūdingu biustu. „Tačiau dabar, jau brandesniame amžiuje, supratau, kad toks krūtinės dydis man daugiau trukdo negu patinka, ypač sudėtinga prisitaikyti sceninius kostiumus. Taip pat pastebėjau, kad didelė krūtinė mane optiškai stambina“, – prisipažino dainininkė.

Ne ką mažiau svarbi priežastis pašalinti implantus buvo ir pakitusios sveikatos požymiai. „Praėjus keleriems metams po krūtų didinimo operacijos, pajutau, kad krūtinė tapo kietesnė, tačiau į tai per daug nekreipiau dėmesio ir gyvenau toliau. Vėliau pastebėjau, kad kuo toliau, tuo labiau viena krūtis kietėja ir kyla į viršų. Ilgainiui tai pradėjo trukdyti, o atlikta echoskopija parodė, kad abu implantai yra plyšę, taip pat nustatyta ir komplikacija, vadinama implanto kapsulės kontraktūra“, – atviravo žinoma dainininkė.

Na, o Ch. Teigen savo sprendimą paaiškino paprasčiau – išrėžė norinti tilpti į savo dydžio drabužius. Prisipažinti, kad ruošiasi operacijai, ją privertė pastabūs gerbėjai, prirėmę žvaigždę prie sienos po to, kai sužinojo, jog jai buvo atlikti tyrimai dėl koronaviruso. Paaiškėjo, kad tyrimai buvo būtini prieš krūtų implantų šalinimą.

„Išsiimu krūtis! Jos nuostabiai man tarnavo daug metų, tačiau man jau gana. Norėčiau, kad pagaliau susisegtų mano dydžio suknelių užtrauktukai. Daugiau jokių didelių krūtų. Taigi, nesirūpinkite dėl mano sveikatos. Viskas puiku. Ir toliau turėsiu krūtis, tačiau jos nebebus tokios putlios. Anksčiau tie didžiuliai riebalų ryšuliai eidavo priekyje manęs, dabar viskas bus kitaip“, – gerbėjams paaiškino Chrissy.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)