Konkurso dalyvės turėjo sukurti fantastinį trumposios prozos kūrinį ir atsiųsti jį el. paštu. Viso konkurse dalyvavo beveik 100 dalyvių.

Visi konkurso dalyvių kūriniai atsidurs knygoje kuri, kaip tikisi leidėjai, įkvėps moteris išdrįsti gyventi savo svajonių gyvenimą, ieškoti vidinės stiprybės ne tik augant ir tobulėjant dvasiškai, bet ir siekiant pašalinti visus išorinius kompleksus bei tobulinti savo grožį.

Visuomenėje puikiai pažįstami savo srities profesionalai, trumpam tapę konkurso komisijos nariais, taip pat pasidalino mintimis apie tai, kas jiems yra „kosminės moterys“, rašoma pranešime spaudai.

A. Jagelavičiūtė: „Noriu patarti gyventi ne dėl kaimynų nuomonės, o dėl savęs“

„Kosminės moterys man yra kasdienybės karžygės. Tos moterys, kurios iš gyvenimo ima viską, ką jis gali duoti. Tos moterys, kurios savo gyvybės energiją skiria ne kitų gyvenimo kritikai, o savo ir savo artimųjų gerovės kūrimui“, – savo mintis išsakė A. Jagelavičiūtė.

Žinoma moteris taip pat pasisakė ir apie tai, ką jai reiškia laimė. „Laimę šiandien man reiškia mokėjimas būti čia ir dabar. Tai nepavyksta visada, bet mokausi. Kaip ir visur, stengiuosi tobulėti“, – sakė A. Jagelavičiūtė.

Garsiausia šalies stilistė prabilo ir apie tai, kad gyvenime nereikia bijoti pokyčių ir neklausyti, ką kalba kiti. „Noriu patarti gyventi ne dėl kaimynų nuomonės, o dėl savęs. Juk nė viena jūsų gyvenimo diena nebegrįš. Kada, jei ne dabar?“ – retoriškai klausė A. Jagelavičiūtė.

Plastinė chirurgija A. Jagelavičiūtei nėra naujiena. Garsenybė drąsiai kalba apie jai atliktas plastines operacijas: pilvo plastiką ir krūtinės korekciją. A. Jagelavičiūtė taip pat išbandė hialurono ir botulino toksino injekcijas, kurias itin mėgsta viso pasaulio žvaigždės.

Jau visai netrukus A. Jagelavičiūtė vėl gulsis ant operacinio stalo – plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Donatas Samsanavičius jai atliks vokų plastiką. Tai – viena populiariausių ir dažniausiai pasaulyje atliekamų plastinių operacijų, atliekama ne tik estetikos, bet ir sveikatos sumetimais.

A. Jagelavičiūtė neslėpė nuo visuomenės to, kad kreipėsi į savo plastikos chirurgą. Moteris itin atvirai kalbėjo apie savo pasirinkimus, pooperacinį laikotarpį ir džiaugėsi dabar sau veidrodyje atrodanti puikiai. A. Jagelavičiūtė nusprendė atvirai kalbėti ir apie vokų plastikos operaciją – slėpti nėra ko.

„Plastinė chirurgija man reiškia galimybę šiek tiek sustabdyti laiką. Man jo nesinori atsukti, bet sustabdyti akimirką – kodėl gi ne? Kai jaučiuosi komfortiškai savo kūne, aš jaučiuosi stipri“, – atvirai kalba A. Jagelavičiūtė.

V. Kaikaris: „Kiekvienas mes nešiojamės „kosmosą“ savyje“

Vienas garsiausių šalyje plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos specialistų V. Kaikaris pasakoja, kad nuo pat vaikystės svajojo būti mediku ir labai mėgo skaityti fantastikos knygas bei žiūrėti šio žanro filmus. Būtent fantastikos žanras formavo jo asmenybę, lavino vaizduotę ir plėtė pasaulio suvokimo ribas. Todėl šio projekto idėja jam labai artima ir priimtina.

„Skaitant kūrinius, negalėjau nustoti žavėtis, kiek daug yra skirtingų kosmosų, pasaulių, planetų, žvaigždžių...Kiekvienas rašytojas mums padovanojo unikalią progą pamatyti tokius vaizdus, kurių negalime pamatyti plika akimi. Kiekvienas mes nešiojamės „kosmosą“ savyje, bet jį reikia valdyti, žinoti kryptį, kur skrendi, su kuo skrendi. Gyvenime labai padeda vaizduotė, nes ji gali padėti rasti sprendimus net ir sunkiausioje situacijoje. O būtent unikalių sprendimų, fantastiniuose ar net kosminiuose gyvenimo scenarijuose pažėrė projekto dalyviai“, – kalbėjo V. Kaikaris.

Gydytojas pasakoja, kad buvo labai sunku išrinkti laimėtojus, nes visos istorijos buvo ypatingos, tačiau kartu ir labai skirtingos. Atrodė, kad rašantis žmogus 1000 žodžių sutalpino visą savo gyvenimą. „Būsima knyga bus tarsi ištrūkimas iš kasdienybės ne tik man, bet ir klinikos pacientams. Noriu viešai ir nuoširdžiai padėkoti projekto dalyviams. Visus apkabinu“, – sakė V. Kaikaris.

S. Vaitulionis: „Nėra moters, kurios dėl kažko nebūtų galima pavadinti kosmine“

S. Vaitulionis įsitikinęs – kiekvienai moteriai yra džiaugsmas, kai ją pavadina kosmine. Ir visiškai nesvarbu, kad tokį epitetą ji gavo dėl savo grožio, talento, humoro jausmo, aistros ar dėl kosmiškai gardžiai pagamintos vakarienės.

„Nėra moters, kurios dėl kažko nebūtų galima pavadinti kosmine. Visos moterys yra kosminės, tik svarbu, kad jos turėtų kur tą kosmiškumą skleisti ir juo dalintis. Manau, šis į knygą sugulusių kūrinių rinkinys bus puiki priemonė atskleisti dešimčių talentingų moterų kosmiškąją pusę“, – sakė žinomas vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)